Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Τα εθνικά συστήματα υγείας νοσούν


Οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν ότι δεν κινδυνεύουμε από τον κορονοϊό αυτόν καθαυτόν, αλλά από τα εθνικά συστήματα υγείας πεθαίνουμε, όπου η ίωση αυτή στέλνει μαζικά στα νοσοκομεία και κυρίως στις εντατικές πολλούς ασθενείς! Οι ίδιοι πεθαίνουν πάλι. Η διαφορά είναι ότι τώρα πεθαίνουν λόγω αναπνευστικών προβλημάτων επειδή ο ιός αυτός κυρίως στους πνεύμονες κτυπάει και οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να ζητούν ιατρική περίθαλψη, και κάποιοι την είσοδό τους στις Μ.Ε.Θ.. Άλλο να πεθάνεις στο σπίτι σου χωρίς να αναστατώσεις τις εντατικές και άλλο μέσα στον συνωστισμό των λιγοστών νοσοκομείων! Το να πεθαίνουν στην Ιταλία 1000 άτομα κάθε μέρα είναι μηδαμινό ποσοστό, με τους καθιερωμένους ετήσιους θανάτους της. Αν αρχίσουν να πεθαίνουν πάνω από 1800 την ημέρα τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι μόνο επιδημιολογικό, αλλά και μαθηματικό.

Στην πρώτη μου ανάρτηση μίλησα για την εκθετική αύξηση και αναφέρθηκα και στους 1644 φυσικούς θανάτους, από εποχιακές ιώσεις, που είχε καθημερινά! Δεν του δώσατε την ανάλογη προσοχή.  Όταν αρχίσουν να πεθαίνουν λοιπόν οι διπλάσιοι τότε η πανδημία θα έχει αρχίσει. Αυτό όμως ίσως και να μην γίνει ποτέ. Απλά, όσο πληθαίνουν τα κρούσματα τόσο γονατίζει το εθνικό σύστημα υγείας. Αυτό νοσεί με λίγα λόγια. Η Κίνα εύκολα νίκησε την επιδημία. Επιδημία ήταν ακόμα. Όμως πόσο γρήγορα ενέργησε δεν ελήφθη υπόψη, γιατί προφανώς θίγει πολιτικές πεποιθήσεις!

κάνε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Και για όποιον δεν κατάλαβε, ας δει και αυτή την εικόνα δίπλα που αφορά την διαδοχική αγορά βιταμινών C σε μια βδομάδα από την έναρξη των μέτρων… την είχα δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες στο fb. Αφορούσε τότε τα δυο πρώτα παρασκευάσματα. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι η δεύτερη έχει και γεύση… Ginseng! Σήμερα λοιπόν πήγα να αγοράσω πάλι βιταμίνες C. Ε, λοιπόν τώρα σας παραθέτω και την τρίτη αγορά, για να εμπεδωθεί η αύξηση ή αυτό που λέμε μέριμνα του κράτους προς τον ευπαθή λαό που δοκιμάζεται, όχι μόνο η υγεία του αλλά και η ζωή του! Κάθε 10 μέρες και ένα ευρώ παραπάνω! Τώρα μην μου πείτε ότι δικαιολογείται η τιμή επειδή οι βιταμίνες έχουν γεύση… ανανά…
Για να κλείσουμε το θέμα: Ο κορωνοϊός ανέδειξε το διάτρητο εθνικό σύστημα υγείας του καπιταλιστικού κόσμου. Αυτό δε θα μεγαλοποιηθεί όταν πληχθεί ο φτωχός κόσμος της Αφρικής, αλλά θα φανεί και όταν μεγαλώσει το πρόβλημα της Αμερικής, που σαν ηγέτιδα δύναμη του καπιταλισμού το εθνικό της σύστημα υγείας είναι για κλάματα. Εκεί προστατεύεσαι μόνο όταν έχεις λεφτά. Αν δεν έχεις πεθαίνεις κάτω από τις γέφυρες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)