Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Ακούσια λάθη, τακτοποίηση και άλλες διευκρινήσεις ενάντια στη συνομωσιολογία του κορωνοϊού


Ανάμεσα στις καταιγιστικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό ας βάλουμε και τη λογική στην εξιχνίαση της αλήθειας για την επέκταση του convid-19. Η τηλεόραση για την τηλεθέαση δεν διστάζει τις υπερβολές. Εκεί παίζει ο πανικός. Η κυβέρνηση εκτός του πανικού ποντάρει και στην προπαγάνδα, διακηρύσσοντας μαζί με τον πανικό και την αυτοβράβευσή της ότι μας σώζει. Στο διαδίκτυο εμφανίζονται «αντάρτες» που αμφισβητούν και τους δυο. Εμείς ακολουθούμε τον έναν ή τον άλλο και τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Αναζητώντας την αλήθεια έκανα και εγώ μερικές αναρτήσεις στο blog «Τετραφάρμακος» και πιστεύω επιτέλους βρήκα μια άκρη.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Στην πρώτη ανάρτηση, στις 27 Μάρτη, με τίτλο «Φθηναίνει επικίνδυνα η ανθρώπινη ζωή!» παρέθεσα τη γνώμη που βρήκα στο διαδίκτυο, με κάποιο σκεπτικισμό, περιμένοντας περισσότερα στοιχεία, για να κατασταλάξω, λέγοντας «πολλά ακούγονται για ψέματα και απάτες της πανδημίας, ας μιλήσουμε με νούμερα». Για εκείνα τα νούμερα, έχω σήμερα καινούρια στοιχεία. Ακολούθησαν άλλες τρεις αναρτήσεις σχετικά με το θέμα. Η δεύτερη: «Φθηναίνει επικίνδυνα η ανθρώπινη ζωή μέρος β΄» όπου κάνοντας μια ιστορική ανασκόπηση πανδημιών ανέφερα την ανακάλυψη εμβολίων και θεραπείας για την φυματίωση και την πανώλη, χωρίς να περιορίσουν αποτελεσματικά τις ασθένειες. Ήλπιζα ότι, ανάμεσα στους φίλους θα αναπτυσσόταν μια συζήτηση για να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στις γνώμες που επικρατούν. Όμως παρόλο τα likes που πήρα στο fb κανένας δεν φιλοτιμήθηκε να πει τη γνώμη του και έτσι στην τρίτη ανάρτηση αναφέρθηκα στην αξία των βιβλίων που δεν πρέπει να περιορίζονται στην εικόνα του εξωφύλλου, θιγμένος σαφώς από τα likes χωρίς το αντίκρισμα του διαλόγου! Στην τέταρτη ανάρτηση με θέμα «Τα εθνικά συστήματα υγείας νοσούν» έδειξα ότι ο ConViD-19 γονατίζει τα εθνικά συστήματα υγείας και πολλοί πεθαίνουν επειδή το κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε μια πανδημία όπως είναι αυτή της εποχικής γρίπης. Τι συμβαίνει;

Το στοιχείο του site «zougla.gr» για τους 1644 ημερήσιους θανάτους κάθε χρόνο στην Ιταλία ήταν λάθος, που διαστρέβλωνε την πραγματική αιτία. Ο πανικός στην Ιταλία δεν δικαιολογείται με τους σαφώς λιγότερους θανάτους του ConViD-19 και γι αυτό αναζητώντας νέα στοιχεία από άλλη πιο έγκυρη πηγή κατέληξα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας όπου διαπιστώθηκε ότι ο δείκτης θνησιμότητας 10.3 ήταν σωστός, αλλά για 100.000 άτομα και όχι για 1000 που το άρθρο του «zougla.gr» ανέφερε δημιουργώντας ψευδή συμπεράσματα! Η θνησιμότητα λοιπόν στην Ιταλία δεν είναι 1%, αλλά 0.0001%! Αυτό όμως δικαιολογεί περίπου 16 θανάτους την ημέρα και όχι 1644!
Δεν διόρθωσα την διαστρέβλωση, που ακουσίως έκανα, για να βγω καθαρός. Ούτε το αποσιώπησα κατεβάζοντας την ανάρτηση. Αναγνωρίζοντας το λάθος, αν και ακούσιο, άφησα το λάθος όπως έχει στην πρώτη ανάρτηση παραθέτοντας μια σημείωση στην αρχή του κειμένου, παραπέμποντας ταυτόχρονα τον αναγνώστη στην σημερινή ανάρτηση που το διόρθωσα ζητώντας συγνώμη. Έτσι ισχύει απόλυτα και η πρόβλεψη του Τσόδρα που στο βίντεο του περασμένου Σεπτέμβρη, τρεις μήνες πριν την εκδήλωση της επιδημίας στην Κίνα, κάνει λόγω για πανδημία που ενδέχεται να μας πλήξει με περισσότερους από 700.000 θανάτους ετησίως.


Δυστυχώς τα λάθη είναι αναπόφευκτα, αρκεί να αναζητούνται και να διορθώνονται. Κανένας δεν ανέβηκε βουνό πατώντας σε λείες πέτρες!
Η Ελλάδα με δείκτη θνησιμότητας 9.8 ένας ετήσιος απολογισμός για θνησιμότητα από εποχική γρίπη είναι 980 άτομα. Άρα δικαιολογούνται 2.68 θάνατοι ημερησίως! Ακόμα και 5 θάνατοι μας βγάζει από το φυσιολογικό πλαίσιο ο ConViD-19! Δικαιολογημένα λοιπόν υπάρχει ανησυχία, γι αυτό μην καθησυχάζετε πριν κατέβει το όριο κάτω από τα 2.68 άτομα ημερησίως!

Τώρα, για τους επαίνους της κυβέρνησης υπάρχει ένα θεματάκι. Ας μείνουμε λίγο στα μαθηματικά. Χθες ο απολογισμός των θανάτων στην Ελλάδα ήταν 68 άτομα και στην Τουρκία 501. Εκεί μας είπαν είναι ραγδαία η αύξηση, ενώ εδώ νορμάλ! Αν στην Ελλάδα των 10.000.000 έχουμε 60 θανάτους, αντίστοιχα η Τουρκία των 80.000.000 έπρεπε να έχει 8 φορές περισσότερους, δηλαδή 60x8=480! 20 θάνατοι είναι μικρό ποσοστό για να λέμε ότι σε αυτούς εξαπλώνεται ραγδαία και σε μας νορμάλ! Δεν αμφιβάλω ότι με τις ανοησίες τους οι Τούρκοι σε λίγες μέρες θα κάνουν ραγδαία την διαφορά, αλλά όσο αυτή δεν εμφανίζεται στους θανάτους, ας είμαστε συγκρατημένοι προπαγανδιστικά.
Συμπέρασμα: (α) Σκεφτείτε λογικά ενάντια στις συνομωσιολογίες
(β) λιγότερο πανικό στην τηλεόραση και
(γ) συγκρατημένα την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Δεν παίζουμε με τους θανάτους των ανθρώπων!
Πρώτη πανδημία χολέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)