Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Πίσω από κάθε «θαύμα» βρίσκεται η άγνοια και η απάτη! Για τις φωτιές στην Εύβοια ο λόγος.

Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια δεν αποτέλεσε μόνο σκάνδαλο για την πολιτεία, που με την ολιγωρία της και τον κακό σχεδιασμό της, στην κυριολεξία εγκατέλειψε στην τύχη τους χιλιάδες κατοίκους στην περιοχή της Ιστιαίας! Μέρες φώναζαν οι κάτοικοι εκλιπαρώντας βοήθεια των εναερίων μέσων πυρόσβεσης και η κυβέρνηση αντί να στείλει δυο αεροπλάνα να σβηστεί η φωτιά στην εκδήλωσή της, το μοναδικό σχέδιο που είχε κατά νου ήταν να εκκενώσει την περιοχή από τους κατοίκους, αφήνοντας τα σπίτια τους στο έλεος της φωτιάς, αποφεύγοντας τα αποτελέσματα που διαδραματίστηκαν στο Μάτι! Αυτό δεν λέγεται σχεδιασμός. Ντροπή! Κάποιοι οπισθοδρομικοί εκμεταλλεύοντας μια συγκυρία, ερμήνευσαν με δόλο ένα φυσικό φαινόμενο για να διαφημίσουν την «πραμάτειά» τους σε αφελείς πιστούς.

«Έβρεξε στο Προκόπι την ώρα που περίμεναν τη φωτιά. Συγκλονίζει ο πάτερ Νικόλαος για το θαύμα του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου».

Δείτε το "θαύμα"

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά, που οι ιδεαλιστές ερμηνεύουν τέτοια φυσικά φαινόμενα για δικό τους όφελος. Οι πιστοί, όλων των θρησκειών, εκμεταλλεύονται τέτοια φαινόμενα όπου το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στα αίτια που το προκάλεσαν, είτε από άγνοια, είτε από δόλο και απάτη! Την ίδια «λογική» εκμεταλλεύονται και οι σημερινοί συνωμοσιολόγοι που αναζητούν να συνδέσουν αναίτια φαινόμενα, γεγονότα δηλαδή που δεν συνδέονται με το αίτιο που το προκάλεσε βγάζοντας λανθασμένα συμπεράσματα. Γι αυτό φωνάζουμε και επιμένουμε να είμαστε προσεχτικοί πριν βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα. Να, πώςεξηγείται το φαινόμενο.

Ο επιστημονικός υλισμός, σαν φιλοσοφία και η επιστημολογία είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει την αλήθεια για να γνωσθεί η φύση. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες και συγκεκριμένα ο Ηράκλειτος «Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί» δηλαδή «η φύση αρέσκεται στο να κρύβεται». Χρέος του επιστήμονα και του αναζητητή της αλήθειας είναι να ανακαλύπτει την αλήθεια συνδέοντας το αποτέλεσμα με το αίτιο που το προκαλεί. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα και «μορφωμένοι» άνθρωπο συχνά πιστεύουν σε ανοησίες!

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)