Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ανόητοι ή στην κυριολεξία βλαμμένοι…

Πριν αντιδράσεις φίλε μου ότι σε λοιδορώ, διάβασε αν έχω δίκιο και κατόπιν με κρίνεις. Μετά δεν χρειάζεται να με απειλήσεις ότι θα κάνεις το ίδιο. Το κάνεις εδώ και πολύ καιρό και εγώ, μέχρι να αναγκαστώ να πάρω θέση, σε ανεχόμουν χωρίς να βγάζω άχνα, ενώ εσύ νόμιζες ότι με προβλημάτιζες. Ούτε μια φορά δεν σε πίστεψα. Απλά γελούσα γιατί νόμιζα ότι αστειευόσουν,  όπως αστειεύονταν και όλοι εκείνοι που αρχικά σε παρέσυραν για να σπάσουν πλάκα. Όταν όμως είδαν ότι στ΄ αλήθεια τους πίστευες, τότε το χόντρυναν και οι ίδιοι το παιχνίδι και άρχισε το δούλεμα για δικό τους όφελος. Άλλοι γιατί συνέχιζαν να γελούν και άλλοι επειδή σε έβαζαν εμπροσθοφυλακή στα ιδιοτελή τους σχέδια. Αυτά ήταν για άλλους επαγγελματικά και για άλλους ψηφοθηρικά. Αυτοί έκαναν τη δουλειά τους. Εσύ κακομοίρη τι έκανες; Τον τρελό της γειτονιάς… τον γελωτοποιό… τον επαναστάτη με τα καλσόν… ή τον ειδήμονα που αφιέρωσε δυο τρία απογεύματα στο διαδίκτυο διατρίβοντας τα περί πανδημίας αποκτώντας απόλυτη πίστη ότι μπορεί πια να αντιμετωπίσει και τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου!

Εγώ θα σου απαριθμήσω τις γελοίες θέσεις σου και εσύ κατόπιν θα μου πεις αν υπερέβαλα κάπου.

Ούτε είκοσι μήνες δεν πέρασαν όταν μάθαινες για μια επιδημία στην Γιουχάν της Κίνας. Τότε στη Δύση, όπως και εδώ μιλούσαν ότι ο ιός του κορωνοϊού μεταδόθηκε από τα ζώα στους ανθρώπους. Ευκαιρία ήταν να βγάλουμε το άχτι στους Κινέζους που τρώνε ποντικούς και νυχτερίδες. Μέχρι τότε ο κορωνοϊός υπήρχε.

Ούτε όταν θέριζε τους Ιταλούς θορυβήθηκες, επειδή λες, μακριά μας είναι. Όταν στα μέσα του Μάρτη άρχισε να διαδίδεται και εδώ, από την κοπελιά που ήρθε από το Μιλάνο και στην Ηλεία από γκρουπ που επέστρεψε από τους «Άγιους Τόπους» «ξύπνησες». Τότε λοιπόν που τρεις νομοί μπήκαν σε καραντίνα οι πρώτοι που αντέδρασαν ήταν οι Ταλιμπάν της Εκκλησίας διαδίδοντας ότι ο Χριστός δεν μεταδίδει μικρόβια! Άρχισαν να μιλούν για το 666 και για τσιπάκια. Τούτα τα τελευταία ξεσήκωσαν πιστούς και Οργουελιστές. Αντικυβερνητικούς και θιγμένους που τους έβγαλαν την οργάνωση «εγκληματική». Ώρα για δράση. Φτηνή αντιπολίτευση! Κοτζάμ «δεξιά» δεν τους πείραζε, με την καραντίνα απογοητεύτηκαν! Μπήκαν στο γκρουπ και οι ακροδεξιοί.

Κάποιοι επαγγελματικά απογοητευμένοι που έχασαν θέσεις βρήκαν την ώρα να ανταποδώσουν και κάποιοι που θέλανε να κάνουν πλάκα, τρομοκρατώντας αφελείς βρήκαν το στοιχείο τους. Τα θεμέλια της συνωμοσιολογίας μπήκαν!

Με την πρώτη καραντίνα, πιστοί, γλεντζέδες, φίλαθλοι και καλοπερασάκιδες αντέδρασαν. «Δεν υπάρχει κορωνοϊός», έλεγαν και δεν ντρέπονταν ούτε για τα θύματα, ούτε για τους νοσηλευτές που πέθαιναν στην κούραση ντυμένοι από το κεφάλι μέχρι τα νύχια ασφυκτικά μέσα στις ΜΕΘ. Οι συνωμοσιολόγοι βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν την μοναδικότητά τους και τον ηρωισμό τους! Στην αρχή αντέδρασαν με τις μάσκες ώστε να κυκλοφορούν όπου μπορούν χωρίς αυτές διασπείροντας τον ιό! Βλέπεις έπεσε και το Πάσχα και οι χριστιανοταλιμπάν ακόμα το έπαιζαν θαρραλέοι. Από κοντά και οι «αρνητές του κορωνοϊού», οι «αρνητές της πραγματικότητας».

Ήρθε και το Καλοκαίρι! Πώς να κυκλοφορήσεις με μάσκα… Δεν θα κάνουμε φέτος διακοπές… Άντρες, γυναίκες, πιστοί και σεξουαλικά πεινασμένοι βρήκαν το μάστορά τους. Ξεχύθηκαν στα νησιά. Μαζί τους και οι τουρίστες από τα ξένα! Το φθινόπωρο έκανε την εμφάνιση το «δεύτερο κύμα» και όλοι εναπόθεταν τις ελπίδες τους στο εμβόλιο. Ναι, όλοι! Γιατί πίστευαν ότι θα αδυνατούσαμε να βρούμε λύση. Οι «αρνητές της πραγματικότητας» όπως τους έλεγα από τότε δεν είχαν ενδοιασμούς «αφού δεν υπήρχε κορωνοϊός, ποια εμβόλια»; Κάποιοι βρήκαν τον τρόπο να κάνουν αντιπολίτευση ή να δείξουν την μοναδικότητά τους! Είναι αυτοί που όποιο κόμμα και να κυβερνάει, το παίζουν δυσαρεστημένοι. Αν βάλεις και τους πραγματικούς αντιδραστικούς, πεσιμιστές και απογοητευμένους από τη ζωή που ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι, τότε μαζεύονται πολλοί. Ήταν και κάποιοι εγκληματίες που καταδικάστηκαν και χήρεψε η ακροδεξιά. Πιστοί του κερατά κι αυτοί, άλλο που δεν θέλανε να αρχίσουν τις απειλές. Σε αυτή την συγκυρία μαζί με όλους αυτούς προστέθηκαν και οι οπαδοί του Τραμπ! Τα καημένα κι αυτά νοιάζονταν για τον ανόητο Τραμπ με την όμορφη γυναίκα, που τον αδίκησαν οι ψηφοφόροι του Μπάϊτεν! Το τι ανοησία σκέφτηκαν για να τον καταδικάσουν δεν λέγεται, λες και ήταν κι αυτός ο γεράκος κανένας κομουνιστής, τον βγάλανε παιδεραστή και ερπετό! Νέες συνωμοσιολογικές ατάκες μεταδίδονταν από σελίδα σε σελίδα στο fb. Δυο τρία απογεύματα στο fb και γινόσουν ειδικός!

Κάποια στιγμή, εκεί κατά το τέλος του 2020 βγήκαν και τα εμβόλια! Ελπίδα για τον περισσότερο κόσμο. Οι «Αρνητές» σαν βράχοι μοναδικοί σχημάτισαν τείχος στην λογική. Βλέπεις, στα εκατομμύρια των εμβολιασμένων, κάποιοι με υποκείμενα νοσήματα, είχαν παρενέργειες. Συγκεκριμένα με το AstraZeneca περισσότερο οι γυναίκες κάτω των 50 ετών! Το ποσοστό μπορεί να ήταν της τάξης του 0,0004%, όμως για να επιχειρηματολογήσουν οι ψέκες έγινε κανόνας και το 99,0006% η εξαίρεση! Δεν παίζουν ρόλο άλλωστε τα ποσοστά στον αγράμματο. Με το λιγοστό μυαλό του λέει «κι αν είμαι εγώ στο 0,0004%, τι γίνεται… Κλάσανε μέντες οι ψεκασμένοι. Νέα σενάρια βγήκαν στο φως. Υπάρχουν τσιπάκια στο εμβόλιο. Εκείνη η εκπομπή 5G σίγουρα ευθύνεται. Ο Μπιλ Γκέιτς φταίει για όλα! Ο Μπάιτεν, ο Κούλης, η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η Νέα Τάξη Πραγμάτων που η Ελίτ της πλουτοκρατίας θέλουν να μας ελέγχουν, να μειώσουν τον πληθυσμό, να περιορίσουν την ελευθερία μας και άλλα χαζά!

Τώρα δεν μιλούν πια ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, αλλά πως είναι μια απλή γρίπη και τα εμβόλια μαϊμού για να πλουτίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες! Την μετάλλαξη Δ την προκάλεσαν… οι εμβολιασμένοι, ενώ οι ανεμβολίαστοι είναι τόσο υγιείς! Το νέο σενάριο που κυκλοφόρησε είναι στην αρχή ότι τα εμβόλια αλλάζουν το DNA των κυττάρων μας και αργότερα ότι «με τα εμβόλια μειώνουν τον ανθρώπινο πληθυσμό». Μα, αυτοί που τα κάνουν γιατί δεν πεθαίνουν; Απαντούν: θα πεθάνουν σε 18-24 μήνες! Όμως για να κρατούν και μια πισινή, σε περίπτωση που κάποιοι επιζήσουν έχουν έτοιμη την απάντηση: δεν κάνουν σε όλους το εμβόλιο. Οι περισσότεροι κάνουν…placebo! Το ότι τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στις ΜΕΘ το 90% είναι ανεμβολίαστοι, δεν τους λέει τίποτα. Ούτε ότι αυτοί που πεθαίνουν όλοι είναι ανεμβολίαστοι. Βλέπεις όλοι αυτοί οι ψεκασμένοι όχι μόνο είναι ανημέρωτοι, επειδή αποφεύγουν να ενημερωθούν από τα Μ.Μ.Ε. αλλά και όσα ακούν και δεν τους αρέσουν, δεν τα πιστεύουν. Πιστεύουν μόνο… τα απίστευτα ή όσα τους συμφέρουν!

Η κυβέρνηση όλο αυτόν τον καιρό άφηνε τους ψεκασμένους να αλωνίζουν τα μυαλά ψεκάζοντας με ψέματα, απάτες και απειλές, με πάρτυ και πορείες, διαδίδοντας ό,τι τους κατεβαίνει στο μυαλό και το τρίτο κύμα άρχισε να θερίζει ξανά. «Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό» Τούτη η θέση τους σηματοδότησε ότι ο κορωνοϊός υφίσταται, αλλά ο εχθρός είναι τα εμβόλια! Ξεχάστηκε και η μάσκα, γιατί περιορίστηκε μόνο στους κλειστούς χώρους. Ποιος πηγαίνει καλοκαιριάτικα σε κλειστούς χώρους… Το ζήτημα ήταν αλλού, όταν συνειδητοποίησε η πολιτεία, ότι τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ δεν είναι ανοιχτά, άρα γιατροί και νοσηλευτές έπρεπε να είναι εμβολιασμένοι. Πώς θα ήταν δυνατόν να μείνουν αυτοί που πρέπει να μας περιθάλψουν ανεμβολίαστοι… Έτσι λοιπόν, μπήκε το θέμα της «υποχρεωτικότητας». Αργά αντέδρασε η πολιτεία. Οι ψέκες άρχισαν να επηρεάζουν και πιο ειδικούς, αν πούμε ότι νοσηλευτές, νοσοκόμες και γιατροί είναι ειδικοί. Από εγωισμό αυτοί αν και ήταν να εμβολιαστούν, πάτησαν εγωιστικά πόδι λέγοντας «Όχι» σαν τον Μεταξά και οι «Ήρωες της Μοναδικότητας» πολλαπλασιάστηκαν! Σου λέει, λίγοι είμαστε, ανάγκη μας έχουν, θα πατήσουμε πόδι, θα πάρουν πίσω την «υποχρεωτικότητα»! Η πολιτεία το σκέφτηκε καλά: ευκαιρία να διώξουμε μερικούς και να κάνουμε ψηφοθηρικές προσλήψεις! Ο καθένας στο μετερίζι του!

Κάπου εδώ είμαστε τώρα, αλλά όχι ακριβώς! Τα σημειώματα αναστολής εργασίας άρχισαν να πέφτουν βροχή. Κάποιοι έκαναν πίσω μην χάσουν την δουλειά. Βλέπεις η δουλειά είναι πιο δυνατό κίνητρο απ’ ότι τα «πιστεύω» που φωνάζουμε στα πεζοδρόμια. Κάποιοι άλλοι αχρείοι, γιατί αχρείοι είναι, διάλεξαν την απάτη. Απάτη προς την πολιτεία και τους συναδέλφους τους, εξαπάτηση του εαυτού τους, πηγαίνοντας κόντρα στην υγεία τους και απανθρωπιά να απαιτούν να περιθάλψουν εκείνους που κινδυνεύουν άμεσα! Τι να πεις προς όλους αυτούς τους ελεεινά ψεκασμένους που προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν με πλαστά πιστοποιητικά, μαϊμού tests, και άλλες απανθρωπιές για να στηρίξουν τον εγωισμό και την στενοκεφαλιά τους!

Γιατί πρέπει να φοράς φίμωτρο στο σκύλο που δαγκώνει και αντιδράς στη μάσκα που σε προστατεύει από τον ιό…; Για την βασική εκπαίδευση που είναι υποχρεωτική, δεν είδα να αντιδράς ή χρησιμοποιείς δυο μέτρα και σταθμά…;

Όταν αντιληφθείς γιατί η δημοκρατία σε υποχρεώνει να σέβεσαι τον διπλανό σου και η υποχρεωτικότητα στην κοινωνία σε κάνει πολιτισμένο, τότε θα αντιληφθείς ότι δεν είσαι απλά ένα δίποδο ζώο, αλλά ένας άνθρωπος με λογική!

Κάποτε πρέπει να μάθεις να αγωνίζεσαι συλλογικά, για το καλό όλων και να μην διαφοροποιείσαι με εγωισμό από το κοινωνικό σύνολο για να ξεχωρίσεις.

Κατάλαβε επιτέλους: δεν συνωμοτεί το Σύμπαν εναντίον σου, ούτε θέλουν να σε σκοτώσουν, μα να σε προστατέψουν, γιατί ό,τι καταφέραμε ως τώρα σαν άνθρωποι, συλλογικά το καταφέραμε.

Μα υπάρχουν και χειρότεροι! Μα πόσο χειρότερος μπορείς να γίνεις…; Ακούστε!

Αντιεμβολιάστρια νόσησε και στο νοσοκομείο χειροτέρεψε. Προκειμένου να σωθεί οι γιατροί θέλησαν να την διασωληνώσουν και αυτή, αντί να τους ευγνωμονεί πρώτα ζήτησε… βοήθεια από το διαδίκτυο, απευθυνόμενη σε αγράμματο ψέκα που της υπόδειξε δικηγόρο να μηνύσει… τους θεραπευτές της! Φυσικά και επενέβη ο εισαγγελέας, όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η γυναίκα πέθανε! Κατάλαβαν τίποτα απ’ όλα αυτά όσοι το παίζουν ήρωες ενάντια στην επιστήμη; Απέδωσε κάποια ποινή η πολιτεία στην αυτουργία αυτού του θανάτου; Πού είναι η αντιπολίτευση τώρα; Πόσο πιο βλαμμένος μπορεί να γίνει κανείς…; Κι όμως, υπάρχουν και χειρότερα!

Νοσηλευτής, παρακαλώ, σε νοσοκομείο της Πάτρας, νοσηλευμένος στην ΜΕΘ για μήνες ταλαιπωρημένος ο ίδιος και όσοι συνάδελφοι βρίσκονταν τόσο καιρό δίπλα του για να του σώσουν τη ζωή, μηνύθηκαν από τον ίδιο μόλις έγινε καλά! Μήνυση ευγνωμοσύνης να την πω ή κίνηση βλακείας που δεν συγχωρείται με τίποτα…;

Άντε τώρα να τους μαζέψεις αυτούς! Μέσα στην αναμπουμπούλα πάντα οι εγκληματίες και οι επιτήδειοι ενεργοποιούνται. Ξύπνησαν και οι Χρυσαυγίτες, που μέσα σε αυτό το χάος αρχίζουν να επωάζουν το αυγό του φιδιού. Σε λίγο οι αρχηγοί τους θα βγουν από τη φυλακή και όλοι μαζί θα επαναστατήσουν. Δεν κατάφεραν όλο το καλοκαίρι να καίνε την Ελλάδα, θα την κάψουν τώρα και θα διώξουν τα ερπετά. Όλοι τους εχθρούς τους ερπετά τους λένε, γιατί σέρνονται ύπουλα. Άρχισαν από τα σχολεία, βγήκαν στους δρόμους, οπλισμένοι και κτυπούν άοπλους και ανήμπορους. Τέτοιοι θρασύδειλοι ήταν πάντα!

Δεν μας έφτανε η πανδημία, οι ανόητοι του διαδικτύου, η επιθετικότητα της Τουρκίας, η δεξιά πολιτική και η ακρίβεια που έρχεται να κάνει τον χειμώνα πιο επώδυνο, οι κάθε λογής μπακαλάκηδες έπιασαν δουλειά. Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του και ο ιός βρήκε την ώρα να επιτεθεί και να μεταλλαχθεί. Όπως βλέπεις η συνωμοσιολογία δεν είναι μόνο εκφυλιστική, αλλά και αποπροσανατολιστική γιατί χάνεις την επαφή σου με την πραγματικότητα!

Τώρα φίλε μου πες μου τι ψέμα είπα, πού υπερέβαλα και ακόμα δεν κατάλαβες ότι αν ακόμα δεν αντιδράς ότι όλα αυτά μαζί πρέπει να τα πολεμήσουμε, συλλογικά, όταν η ζωή μας θα γίνει χειρότερη να ξέρεις ότι από την ανοχή σου έγινε. Συνέχισε ακόμα να λες ότι και οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν τον ιό και μην βάζεις το μυαλό σου να σκεφτεί, ότι στον πόλεμο, δεν βομβαρδίζεις μόνο εσύ. Και ο εχθρός επιτίθεται και εσύ πρέπει να προστατευτείς από τα πυρά του. Όταν το μοναδικό όπλο που έχεις, το εμβόλιο, όχι μόνο δεν το χρησιμοποιείς αλλά το πολεμάς, τότε μην περιμένεις ότι αυτός ο πόλεμος να τελειώσει γρήγορα!

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)