Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Ντροπή! …εκεί σκοτώνουν παιδιά!


Κάθε φορά που βλέπω τα μάτια αυτού του κοριτσιού να με «κοιτούν» μ’ αυτήν την απογοήτευση κι εγώ ανήμπορος να κάνω κάτι, μου έρχεται τρέλα! Το κοριτσάκι είναι σκοτωμένο. Το αίμα τρέχει ακόμα ζεστό στα ματάκια του, όταν έπρεπε αυτά να κοιτούν κάτι χαρούμενο… όχι την απόγνωση, μα το μέλλον του!

Εδώ και μέρες ανήμπορος να γράψω δυο κουβέντες για τη Γάζα, περιπλανιέμαι στο internet διαβάζοντας τα νέα, βλέποντας τις εικόνες που μας έρχονται μέσα στις γιορτές, εδώ στη Δύση, στον Πολιτισμό, που όλα τα έχουμε φωτίσει και συνεπαρμένοι από τη γέννηση του θείου βρέφους μετά από δυο χιλιετίες, με κατάνυξη υμνούμε την έλευση του θεού!
Μίμοι όλοι των Αμερικανών, που αφού έστειλαν την υποστήριξή τους στους αδελφούς Εβραίους, έβαλαν τη γαλοπούλα στο φούρνο και προσευχήθηκαν μπροστά στο γιορτινό τραπέζι!
Τι υποκρισία!
Μια σύντομη ιστορική επισκόπηση του Παλαιστινιακού προβλήματος θα βρείτε στη σελίδα της Cynical. Όμως στην ανάρτηση αυτή δεν επιθυμώ να γράψω τίποτα απ’ όλα εκείνα που καθημερινά βλέπουμε στα δελτία των ειδήσεων ή διαβάζουμε στο internet.Εστιάζομαι στην ανθρώπινη πλευρά, σε κείνο το στενό της Γάζας που με μανία απομονώθηκε απ’ όλο τον κόσμο, αφήνοντας τους Ισραηλινούς να τους σφάξουν σαν αμνούς σε σφαγείο!
Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, εγώ είμαι περιττός, εσείς αρκετοί, ώστε με την κοινή κατακραυγή, να πείσουμε εκείνους που έχουν ακόμα τη δύναμη να αντισταθούν πολιτικά στο άδικο που διαδραματίζεται σε βάρος αυτών των αθώων ανθρώπων!Οι Ισραηλινοί, λέρωσαν την ειρήνη του κόσμου και με την βοήθεια των Αμερικανών θα συνεχίζουν να τη λερώνουν!
Παρακολουθώντας το video αυτό, αυθόρμητα σου έρχονται τα δάκρυα στα μάτια, βλέποντας την μικρούλα της Παλαιστίνης με αγανάκτηση να απορεί γιατί οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν τα παιχνίδια της!Πώς να εξηγήσει κανείς, σ’ αυτό το κοριτσάκι του επιλόγου, γιατί οι Ισραηλινοί λέρωσαν τα ρούχα της…
…γιατί δεν πρόλαβε να χαρεί τα γυαλιά ηλίου που της πήρε ο μπαμπάς της…

«…δεν χάρηκα ούτε τα δαχτυλίδια μου…
…πώς να χαρώ τα πράγματά μου…»


Πού να ήξερε το παιδί αυτό, ότι τα παιχνίδια αυτά που χάρηκε τόσο λίγο, σαν μεγαλώσει ίσως ποτέ δεν θα χαρεί… αν προλάβει και μεγαλώσει!

30 σχόλια:

cynical είπε...

Kαλησπέρα Τετραφάρμακε.

Σ'ευχαριστω για το link. Δυστυχώς αυτά που δειχνεις θα ξανασυμβούν. Τα τελευταια χρονια όλο και πιο συχνα συμβαινουν...

Άθεος είπε...

Δυστυχώς ναι! Κάποτε θα συμβούν και σε άλλους και σε μας και μετά θα γενικευτεί!
Άραγε για έναν πολιτισμένο κόσμο, έξω από τον πλανήτη, πώς θα φαινόμασταν…
Ο ένας σκοτώνει τον άλλον!

Φαίδρα Φις είπε...

άθεε είσαι τρυφερός άνθρωπος.
τι σημαίνει το τετραφάρμακος?
ετυμολογικά μπορεί να προέρχεται από το φαρμάκι ή το φάρμακο

για πες...

Άθεος είπε...

Είμαι ευαίσθητος, Φαίδρα, σε υπερβολικό βαθμό! Δεν μπορώ το άδικο, ούτε να κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια και γι αυτό επαναστατώ σε ό,τι βλέπω άδικα να συντελείται!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog αυτό που ασχολείται με κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όμως για τον Τετραφάρμακο, αν είχες επισκεφτεί την σελίδα μου για τον Επίκουρο και τη φιλία θα το μάθαινες πριν ρωτήσεις.
Ο Τετραφάρμακος είναι η Επικούρεια συνταγή για την ευτυχία της ζωής
1. Ο θεός δεν είναι επίφοβος
2. Ο θάνατος δεν προκαλεί ανησυχία
3. Το καλό κερδίζεται εύκολα και
4. Το κακό (κάθε δυσκολία της ζωής) εύκολα αντέχεται!
Τα υπόλοιπα εδώ.

Saq είπε...

Αποκαλυπτικότατο το βιντεο και η μικρή στο τέλος νομίζω ότι τα λέει όλα! Όντως η cynical έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και μπράβο της.

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ και σε σένα Newton για την ηθική σου συμπαράσταση στον δοκιμασμένο αυτό λαό!
Η μικρούλα, με τον τρόπο της, τα είπε όλα!

nkarakasis είπε...

Απίθανο βίντεο, (αν μπορεί κανείς να το πει απίθανο). Την εκπομπή πάντως αυτή δεν την ήξερα.

νιώθω τόσο λίγος να κάνω το οτιδήποτε, ακόμα και τα λόγια μου τα ακούω σαν αντίλαλο, επιστρέφουν πάντα πίσω, άπραγα..

Ανορθόδοξος είπε...

Τι να πω ρε παιδιά, αυτές οι εικόνες αποτροπιάζουν και τον πιο αναίσθητο άνθρωπο...

Και μετά σου λένε υπάρχει Θεός...

Άθεος είπε...

Αντιλαμβάνομαι φίλοι μου την αγανάκτησή σας!
Το πιστεύετε ότι φοβάμαι να ανοίξω τη σελίδα αυτή;
Κάθε φορά που βλέπω τα μάτια αυτού του κοριτσιού να με «κοιτούν» μ’ αυτήν την απογοήτευση κι εγώ ανήμπορος να κάνω κάτι, μου έρχεται τρέλα!

nkarakasis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άθεος είπε...

Αν αγανακτείτε, οι συνειρμοί με τον Χίτλερ και τους Εβραίους είναι αναπόφευκτοι!

Αόρατη Μελάνη είπε...

Αισθάνομαι τόση θλίψη, τόση οργή και τόση ανημπόρια μπροστά σε όλα αυτά, ώστε δεν αντέχω πλέον να τα βλέπω.

Υπάρχει θεός και είναι με το μέρος του ισραήλ, κατά πώς φαίνεται... Τα παιδάκια αυτά φαίνεται ότι δεν προσευχήθηκαν σωστά... Τέτοιος θεός να μου λείπει...

Άθεος είπε...

Αν το σκεφτούμε από αυτή τη σκοπιά, Μελάνη μου, ο χρόνος που εκδηλώθηκε η αδικία αυτή και ο τόπος, μας λένε πολλά για το αν υπάρχει αυτός ο θεός!
Όμως όπως λες κι εσύ, υπάρχει θεός… και ο θεός που μας διαφεντεύει εδώ πάνω στη γη λέγεται Ιμπεριαλισμός, Καπιταλισμός, Χρήμα, Συμφέρον. Είναι Εβραίος, Αμερικάνος…. Πανταχού Παρόν σε ολόκληρη την υδρόγειο… Δεν ξέρω ακόμα πώς να τον ονομάσω.
Οι θεοί έχουν πολλά ονόματα…
Ε, λοιπόν, αυτοί είναι οι θεοί που μας διαφεντεύουν. Κάποτε πρέπει να επαναστατήσουμε!

nkarakasis είπε...

Αγανακτούμε και ως άνθρωποι κάποιες φορές σκεπτόμαστε ακραία.. Ευτυχώς που υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα για να μας λογικεύει.

Άθεος είπε...

Μα αν για τέτοια πράγματα δεν αγανακτούμε, nkarakasis, τότε τι άνθρωποι είμαστε. Εδώ κι ο Θεός σας ακόμα αγανακτεί και εξάπτεται (Έξ. κβ 24) δεν θα αγανακτούμε εμείς που είμαστε, υποτίθεται, υποδεέστεροι;

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και αίσχος φίλε μου. Και όχι μόνο στους εβραίους-φονιάδες αλλά και στους συμμάχους τους ΟΗΕ, ΕΕ, Αραβικός σύνδεσμος κλπ.

Άθεος είπε...

Κι σ’ αυτούς που σήμερα κάνουν φιέστες για την προεδρία που αναλαμβάνουν, φίλε μου!

Να Το Σκεφτώ λίγο; είπε...

Πολύ Σωστός φίλε Άθεε, Ντροπή τους και Ντροπή μας, μη βγάζουμε την ουρά μας απέξω, γιατί όλοι λίγο πολύ βολεμένοι ήμαστε!
Απ ότι βλέπω, η Ευαισθησία σου
εκφράζεται με την Οργή για το Άδικο, δυστηχώς δε θα πρέπει να ξεχνάμε , πώς ο Κόσμος, ήμαστε Εμείς και σύμφωνα με το τί κουβαλάμε μέσα μας, διαμορφώνουμε κι αυτόν τον Κόσμο, το Εξω μας δηλαδή!
Άρα η Ειρήνη θα ξεκινήσει πρώτα από Εμάς!Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας , οφείλονται καθαρά και μόνον, στο ότι οι περισσότεροι από μας, δεν έχουμε βρεί ακόμα τη Γαλήνη και την Ειρήνη, μες τον εσωτερικό μας κόσμο και κατά συνέπεια όλο αυτό εκωτερικεύεται κατά αυτόν τον τρόπο!
Μπορούμε ίσως, με μια συνεργασία
κάποιων μπλόκερ να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, μαζεύοντας καποια χρήματα, ρούχα ή τροφές και μέσω καποιας οργάνωσης, να τα διαθέσουμε πρός αυτόν το σκοπό!
Ο δημος χαιδαρίου απ όσο γνωρίζω κάνει κάτι τέτοιο.Θα ενημερωθω λεπτομερώς και θα ξαναστήλω, Καλό Βράδυ!

Να Το Σκεφτώ λίγο; είπε...

Eπίσης, δεν μπορούμε να καήγορούμε κάποιον θεό, απ την στιγμή,που πιστεύουμε πώς δεν υπάρχει!
Οι ίδιοι πλάθουμε τον θεό,μέσα απ τις πράξεις μας!
Αυτά που συμβαίνουν, δεν ειναι πράξεις θεικές, αλλά, αποτρόπαιες
ανθρώπινες πράξεις!
Στο χέρι μα είναι, να αλλάξουμε τα πράγματα κι άς ακούγεται ουτοπικό
το να προσπαθούμε για κάτι που φαντάζει αδύνατον!
Σάμπως ουτοπία δεν είναι και το να μην προσπαθούμε;
Όπως λέει και ο αήμνηστος
μεγάλος Καζαντζάκης:
"Ν ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ!
ΝΑ ΛΕΣ ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ, ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΗ ΓΗ.
ΑΝ ΔΕ ΣΩΘΕΙ, ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!"

Άθεος είπε...

Μπράβο Τελώνι Τρελώνι αυτό είναι!
Κανένας θεός δεν ανακατεύεται με τους ανθρώπους, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει!
Η ανευθυνότητα των ανθρώπων φταίει που ενώ είναι στο χέρι μας, τους δίνουμε δύναμη να μας εξουσιάζουν!
Η φράση αυτή του Καζαντζάκη περί ευθύνης είναι από τις ομορφότερες και η σημαντικότερη στην «Ασκητική» του!

Λινα είπε...

Δεν θα σταθώ παρά μόνο σε όλα αυτά τα μάτια που δακρυσμένα κοιτούν, γιατί πονούν, γιατί αφήνουμε να συμβαίνει αυτό, να πληγώνονται, να ματώνουν, να κόβεται το νήμα της ζωής τους τόσο απότομα μα το κυριότερο, τόσο άδικα..

Ότι χειρότερο είναι να βλέπει κανείς αυτά τα παιδικά μάτια που με αφοπλιστική αθωότητα ψάχνουν μια βοήθεια, την ελπίδα, που όμως δεν έρχεται..


*Την καλησπέρα μου σου αφήνω και μια συγγνώμη που δεν ανταπέδωσα νωρίτερα την επίσκεψη, μα δεν έβρισκα τρόπο να περιγράψω τα αισθήματα που μου προκαλούσε αυτή σου η ανάρτηση..

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ, Λίνα, που βρήκες το κουράγιο να μπεις και να αφήσεις δυο σχόλια για το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι και για μένα είναι πρόβλημα να μπω στη σελίδα μου. Κάθε φορά που μπαίνω, τα συναισθήματά μου ματώνουν, βλέποντας αυτά τα παιδικά μάτια να με κοιτούν έτσι… δεν το αντέχω… Όμως αν εμείς δεν αντέχουμε εκ του ασφαλούς να αντικρίσουμε αυτή την εικόνα, πόσο μάλλον αυτοί που την έζησαν και τη ζουν ή αυτή τη μάνα που θυμάται το αγγελούδι της έτσι. Εύχομαι να πέθανε κι αυτή. Να τι ευχές μπορούμε να δώσουμε στους ανθρώπους αυτούς!

Λινα είπε...

Φρικτό να φτάνουμε στο σημείο να ελπίζουμε στο θάνατο ανθρώπων σαν την μόνη σωτηρία τους..

Άθεος είπε...

Δυστυχώς, Λίνα μου, σε τέτοιο κόσμο ζούμε!
Οι συνειρμοί αναπόφευκτοι… όμως, η αλήθεια είναι, πότε άλλη φορά να τους κάνεις… όταν όλα είναι λαμπρά από τη μεριά μας…
Πάντα θα υπάρχει ο πόνος και η δυστυχία που θα επισφραγίζονται από το άδικο!
Ας ξεχάσουμε τον ρομαντισμό της τελειότητας!

φωτο vango είπε...

...ΔΕΝ θέλω ν' αφήσω σχόλιο, και δέν τό 'κανα τόσες φορές πού 'χω μπεί εδώ. Νοιώθω πολύ φαρμακωμένος...

Άθεος είπε...

Αν εσύ δεν έμπαινες, μήπως εγώ θα έμπαινα…
Αν ο φυσιολογικός άνθρωπος θέλει να αφήνει πίσω του ωραία έργα, αυτό το τέρας που λέγεται Ισραήλ ας αντικρίζει το αίσχος και τη θηριωδία του, σαν μνημείο, για να αισχύνεται στους αιώνες των αιώνων!

Νάρκισσος είπε...

Γειά σας, ειναι η πρώτη φορά μου εδώ και συγγνωμη αν ενδεχομένως ακουστώ απαισιόδοξος, μα για τα όσα δεινά έχουνε βρει τον κόσμο μας έχω να πω ενα πράγμα : Working As Intended που λέμε κι εμείς οι πληροφορικάριοι.. Αν δηλαδή δεν θέλαμε οι περισσότεροι να είναι έτσι τα πράγματα, τότε πολύ απλά ΔΕΝ θα ήτανε. Παιδαριώδες ίσως ακούγεται το σχόλιό μου, που άλλωστε θυμίζει μια τετριμμένη ταυτολογία, μα αναλύοντάς το, προσωπικά τρομάζω. Κι αυτό καθώς από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να παρατηρεί τον κόσμο, οι λέξεις που καθορίζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων που απαντώ είναι "θέλω" "πιστεύω" "νομίζω" όπως και οι αρνήσεις αυτών, συν τις αγαπημένες μου "γιατι έτσι" και "με τη δική μου λογικη...". Προφανώς οι άνθρωποι, όχι μονο να συμφωνήσουν δεν θέλουν, αλλά ούτε και να συνενοηθούν μεταξύ τους. Δεν είναι το αντικείμενο των σπουδών μου ακριβώς, μα ασχολούμαι με την επιστήμη της Λογικής εδώ και 5 χρόνια, κι αν μου έμαθε πράγματα, το σημαντικότερο αυτών ειναι η αξία του να είσαι ακριβής και σαφής και η δομή του λόγου και της
σκέψης σου έγκυρη. Μα λίγους γνώρισα μέχρι τώρα που να μην θέλουν να υποβιβάσουν την αξία της - πολλοί μάλιστα από αυτούς πριν ακόμα μάθουν τι είναι, η χειρότερα εφεύροντας γι αυτή στιγμιάια φανταστικά χαρακτηριστικά. Όχι μόνο δηλαδή ποτίζονται όι νέες γενιές με διχασμένες αντιλήψεις, αλλά και κληρονομούν ένα σαθρό θεμέλιο επικοινωνίας - τη φυσική γλώσσα - χωρίς τους κανόνες της Λογικής (την Αλήθεια και την Εγκυρότητα) που καθιστούν Ορθό τον τρόπο σκέψης και την επιχειρηματολογία τους. Ούτε οι επιστήμονες τις λογικής όμως, φίλοι, δεν έχουν ακόμη καταφέρει καν να ορίσουν την έννοια 'πειστικό επιχείρημα', γιατί δυστυχώς για την παραδοχή ενος Ορθού συλλογισμού δεν αρκεί η ορθότητά του ( !... ) μα ένα σωρό άλλα υποκειμενικά χαρακτηριστικά του παραλήπτη του μηνύματος. Και φράσεις όπως το ηρωικό "Ου με
πείσεις, καν με πείσεις (Αριστοφάνης. Θέλει απέραντο μυαλό για να το ξεστομίσεις...) είναι στα χείλη και στο μυαλό μιας συντριπτικής πλειοψηφίας που με πόνο και λύπη παραδέχομαι την υπαρξή της. Μια χαρά εξηγείς αναλύεις και υποστηρίζεις τα γεγονότα φίλε Άθεε και υπόλοιποι φίλοι με παρόμοια προσέγγιση, μα τι νόημα έχει αν αναγνώστες σου/σας δεν δέχονται καν την συλλογιστική που χρησιμοποιείται? Μπορώ να υποδείξω μια αντίφαση, μα πως θα συνεννοηθώ με κάποιον που δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να μάθει ή να δεχθεί το γεγονός του οτι μια τέτοια είναι τετριμμένα ψευδής, ή μια ταυτολογία άχρηστη και κενή περιεχομένου (αν και τετριμμένα
αληθής) και επιμένει και τις δύο να χρησιμοποιεί βαφτίζοντάς τες κατά το δοκούν από Θεός έως
ό,τι άλλο σκεφτούν (όπως "δική τους λογική - και πως καθέις έχει την δική του"). Ζούμε σε έναν κόσμο που επικρατούν η αντιφάση και η υποκρισία. Δεν υπάρχουν στη φύση, εμείς τις δημιουργήσαμε και είναι τα καμάρια μας.. Τι επιχείρημα να φέρω σε έναν παραπλανημένο νου που δεν δέχεται καμία επιστήμη πάνω από τον θεό? Εγώ μονο από εκεί αντλώ τη γνώση μου.

Ενας απογοητευμένος φίλος. Συγνώμη για το "σεντόνι"

Με εκτίμηση στην προσπάθεια και με τους αλληλέγγυους χαιρετισμούς μου.

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Νάρκισσε τα έβαλες τα θέματα σωστά και κυρίως λογικά. Όταν όμως γράφεις ότι ούτε και οι επιστήμονες τις λογικής δεν έχουν ακόμη καταφέρει να ορίσουν την έννοια 'πειστικό επιχείρημα', τότε θα διαφωνήσω.
Για να μην αυτοεπαναλαμβάνομαι και γράφω κι εγώ σεντόνια προέβλεψα να αναρτήσω εκ των προτέρων το θέμα αυτό στο blog Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ.
Στο τέλος έχω περιεχόμενα. Δες το θέμα 13. Όσοι θεολογούν μπορούν να συμμετέχουν σε επιστημονικές συζητήσεις; Η θεολογία είναι επιστήμη;
· Πιο κάτω όμως ρωτάς «Τι επιχείρημα να φέρω σε έναν παραπλανημένο νου που δεν δέχεται καμία επιστήμη πάνω από τον θεό?»
Και σ’ αυτό το θέμα η φιλοσοφία δίνει απαντήσεις βλέπε στο ίδιο blog τα πρώτα δυο θέματα 01. Το πρόβλημα της φιλοσοφίας και 02. Τα δυο στρατόπεδα της φιλοσοφίας
Δεν κατάλαβα γιατί επέλεξες τον Τετραφάρμακο για να θέσεις τα πιο πάνω θέματα. Όμως σε ευχαριστώ γιατί βρήκα τα θέματα που έθεσες ενδιαφέροντα και εκτίμησα ότι και ο ίδιος σκέφτεσαι λογικά.

Delta είπε...

Θελω να σας ενημερωσω οτι αραβες [παλαιστινιοι] και εβραιοι ειναι τα ιδια γιαχβεδοπορωμενα [πιστευουν στον ιδιο θεο τελικα] σκατα. επομενως αλληλοσκοτωνονται επειδη ειναι πορωμενοι και ηλιθιοι

Άθεος είπε...

Αυτά λέμε φίλε μου, αυτά. Και οι τρεις τους είναι το στίγμα της ανθρωπότητας! Οι πιο βδελυροί, τα μιάσματα της κοινωνίας! Άνοιξα τη σελίδα αυτή για να σου απαντήσω και βλέποντας το σκοτωμένο κοριτσάκι τα μάτια μου πλημμύρισαν δάκρυα! Δεν αντέχεται αυτή η αδικία, δεν αντέχεται. Και την προκαλούν με πρόσχημα το θρησκευτικό μίσος, γιατί χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να βάλουν τους λαούς να αλληλοσκοτώνονται για τα συμφέροντά τους!

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)