Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Μήπως περισσότερο στα παιδιά στοχεύει το Ισραήλ και όχι στη Χαμάς…

Εξέχουσα θέση σε κάθε σύρραξη έχει και ο πόλεμος της προπαγάνδας που επιχειρείται από τα Μ.Μ.Ε. Στον πόλεμο αυτό δίνουν και παίρνουν οι τίτλοι: «οι καλοί ισραηλινοί και οι κακοί Χαμάς», «η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση», «Θα αφανίσουμε τους Χαμάς». Τόσα χρόνια ακούμε για τη Χαμάς και κάθε χρόνο είναι και πιο πολλοί. Όμως πουθενά δεν βλέπω άλλους εκτός από τη Χαμάς να εκπροσωπεί τους Παλαιστίνιους. Όλοι με αυτούς διαπραγματεύονται. Επίσης, μεγάλη δημοτικότητα εμφανίζει και το σήριαλ που παίζεται στους «κινηματογράφους της ζωής» όπου εμπορευματοποιείται ο πόλεμος που γίνεται καθημερινό θέαμα στα Μ.Μ.Ε. και με θεαματικό τρόπο βαφτίζουν με εμπορικούς τίτλους τις αποφάσεις τους «Σιδερένια ξίφη», όπως παλαιότερα οι Αμερικάνοι πρόβαλαν τα δικά τους κατορθώματα: «Καταιγίδα της ερήμου», «Σοκ και Δέος» για να εντυπωσιάσουν την κοινή γνώμη.

Πριν λίγο καιρό έγινε καραμέλα η κινδυνολογία ότι μπορεί η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, όμως αποσιωπάται η θεσμοθετημένη στρατηγική του Ισραήλ να κάνει χρήση των πυρηνικών, όποτε αυτή κρίνει για δικό της συμφέρον.

Προβάλουμε τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό μας πολλές φορές με όργανα σαν τον ΟΗΕ, ο μόνος που θα μπορούσε να προασπίσει την Ειρήνη στον κόσμο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καταδικάζοντας την τρομοκρατία, όμως η απόφαση του ΟΗΕ το 1947 ήταν να δημιουργηθεί κράτος και έθνος του Ισραήλ, χωρίς να αποδοθεί αντίστοιχα ένα αποδεκτό κράτος παγκοσμίως και στους Παλαιστίνιους παρά την αφαίρεση των εδαφών που υπέστησαν οι ίδιοι.

Σήμερα, παρά την παγκόσμια κατακραυγή, όλοι ζητούν ανακωχή προκειμένου να αναχαιτιστεί το μίσος και η επιθετικότητα στη Μέση Ανατολή.

Δεν είναι παράξενο που, παρόλο την προπαγάνδα, σε ολόκληρο τον κόσμο φουντώνουν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες με διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων και εντός του Ισραήλ με διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου…

Πάτα στην εικόνα για μεγέθυνση
Ακούω ότι ο ΟΗΕ ενέκρινε πρόταση για «ανθρωπιστική εκεχειρία στην Γάζα» όμως ανησυχητικό είναι το μωσαϊκό των ευρωπαϊκών χωρών στο ψήφισμα του ΟΗΕ που έγινε στις 27 Οκτώβρη 2023. Μεταξύ των 14 κατά ήταν των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Μεταξύ των 45 αποχών ήταν της Ελλάδας και της Κύπρου και μεταξύ των 120 υπέρ ήταν της Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Νορβηγίας, Ιρλανδίας και Σλοβενίας.

Χρόνια τώρα ακούω ότι εκεί σκοτώνουν παιδιά, όμως δεν βλέπω να παίρνεται καμιά πρωτοβουλία για να σωθούν.

Η παγκόσμια κατακραυγή του ολοκαυτώματος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οδήγησε στην δημιουργία Ισραηλινού κράτους.

Τι υποκρισία να διακηρύττουμε ανθρωπιά και δικαιοσύνη δίνοντας πατρίδα στους Ισραηλινούς κλέβοντας εδάφη από τους Παλαιστινίους!

Αντί να δημιουργηθούν δυο ανεξάρτητα κράτη στην Παλαιστίνη, εξοπλίσαμε το Ισραήλ με τα πιο τέλεια όπλα εξόντωσης δημιουργώντας έναν χωροφύλακα στην περιοχή ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της Δύσης! Μια τέλεια πολεμική μηχανή που παράλληλα πλουτίζει όλο και περισσότερο τη Δύση!

Όχι! Η Δύση, ο «πολιτισμένος καπιταλιστικός κόσμος» δεν νοιάζεται για την τρομοκρατία, αφού η ίδια την δημιουργεί μπροστά στα μάτια μας.

Στον πόλεμο που άνοιξε στη Μέση Ανατολή το Ισραήλ, κυρίως παιδιά προσπαθεί να εξοντώσει και όχι τη Χαμάς. Την τελευταία, αυτή την δημιούργησε για να μπορεί να δικαιολογεί τις εκκαθαρίσεις στο έργο γενοκτονίας που επιχειρεί! Θέλει να εξοντώσει το μέλλον του Παλαιστινιακού λαού, για αυτό έχει μεγαλύτερο συμφέρον να σκοτώνει παιδιά παρά αυτούς που μάχονται για την ελευθερία τους. Αν νοιάζονταν, όπως νοιάστηκαν τότε για το Ισραήλ, θα είχαν δημιουργήσει ένα κράτος και γι αυτόν τον ταλαιπωρημένο λαό, που στο κάτω κάτω της γραφής, ένα κομμάτι γης αναζητούν, από τη γη που κατείχαν μέχρι και το 1947, ώστε να στεγάσουν και αυτοί τα όνειρά τους, έχοντας μια πατρίδα και μέλλον για τα παιδιά τους. Αν οι Αμερικάνοι κόπτονται τόσο πολύ για την Ειρήνη εκφράζοντας υποκριτικά τη χώρα της Ελευθερίας, γιατί δεν έδωσε μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο ένα κομμάτι γης από την αχανή πατρίδα τους στους Ισραηλινούς αφού εκτός από τον πλούτο ασπάστηκε και την θρησκεία τους…

Σε τρεις βδομάδες εξόντωσαν 9000 παλαιστίνιους και έγκειται ακόμα βιαιότερη χερσαία επίθεση του στρατού προκειμένου να ισοπεδωθεί η Γάζα. Τα μισά από αυτά τα θύματα είναι παιδιά! Όπως φαίνεται, στόχος των Ισραηλινών είναι τα παιδιά και όχι η Χαμάς. Χωρίς Χαμάς δεν θα μπορούσαν να κάνουν πολέμους. Χωρίς παιδιά όμως, μελλοντικά ο «εχθρός» εξολοθρεύεται και μένουν απόλυτοι επικυρίαρχοι στην περιοχή, όταν και ο τελευταίος πολεμιστής θα έχει πεθάνει από φυσικό θάνατο!

Φτάνει πια αυτή η υποκρισία ανθρωπιάς, εδώ και τόσα χρόνια, μας έχουν μπουχτίσει!




1 σχόλιο:

Τάσος είπε...

Η αλήθεια τσούζει, αλλά αυτή είναι ! Έχεις δίκιο !

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)