Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Η Σκοπιανή έπαρση βλακείας και ο υπερβάλλων ενθουσιασμός των Ελλήνων

“3000 years history Macedonia no Greece” έγραφε στο πλατό του ένα σκοπιανό παιδαρέλι, στη χθεσινή μικρή συγκέντρωση των Σκοπίων. Τα βρώμικα Διευθυντήρια της πολιτικής που προωθούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, παιδαρέλια τέτοιου επιπέδου λογικής αναζητούν, προκειμένου να ρίξουν στην αγορά του θεάματος τη μολυσματική μαγιά που αύριο φουσκώνοντας θα προκαλέσουν μείζον βαλκανικό πρόβλημα.
Τα ασήμαντα εθνικιστικά συμβάντα που διαδρματίζονται σήμερα στο χώρο των Βαλκανίων αύριο θα διαταράσσουν όχι μόνο το χώρο της περιοχής αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Η διατάραξη του status quo των Βαλκανίων πρέπει να συσχετιστεί με τη διατάραξη των αρχικών συνθηκών της θεωρίας του χάους όπου η εθνικιστική εκθετική τους αύξηση θα προκαλέσει ίσως και παγκόσμια χαοτική συμπεριφορά στις σχέσεις ανάμεσα, όχι μόνο των χωρών της περιοχής αλλά και μεταξύ των συμμάχων τους.
Δεν χρειάζεται να επιμένει κανείς να κάνει γνωστό σ’ αυτούς πως, έτσι θα γίνουν τα πράγματα. Αυτούς που προσπαθούμε να πείσουμε να κάνουν πίσω, πρέπει να γνωρίζουμε καλά, ότι το έχουν καταλάβει πριν από μας. Γι αυτό, άλλωστε, κινούνται έτσι.
Δεν αντιδρούν. Δρουν!
Γιατί από τη διατάραξη της περιοχής έχουν συμφέρον αυτοί.
Να πώς τα Παγκόσμια Διευθυντήρια πλαστογραφούν την ιστορία. Να πώς αντιστρέφεται η λογική και παραποιείται η αλήθεια!
Όταν η ασημαντότητα γίνει γεγονός θα έχουν ξεχαστεί οι αρχικές συνθήκες, το ψέμα, οι απάτες και οι δολοπλοκίες! Τα πλατό των ανιστόρητων παιδιών και οι γελοίες εθνικιστικές υπερβολές θα έχουν επισκιάσει ακόμα και τις σοβαρότερες ιστορικές αναλύσεις που σήμερα για τους περισσότερους φαίνονται άστοχες και υπερβολικές. Το άσπρο θα έχει γίνει μαύρο και το αντίστροφο!
Οι σημερινές ασήμαντες εθνικιστικές κινήσεις, όπως οι προδιαγεγραμμένοι χάρτες, η οικειοποίηση των συμβόλων και οι σπαραχτικές κραυγές των δήθεν μειονοτικών πληθυσμών, προδιαγράφουν αυτό που στο μέλλον θα αναφέρεται σαν ιστορία!
Δεν είναι τυχαίο που ο Νίμιτς ήρθε με μια γελοία και αντιδραστική πρόταση για το όνομα των Σκοπίων (Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια). Ο αμερικάνος διαμεσολαβητής έπραξε ένα σπουδαίο ρόλο στην κοινωνία του πολιτικού θεάματος, αναγκάζοντας τους Έλληνες να απορρίψουν την πρότασή του, ωθώντας μας στο βέτο!
Τραβηγμένο;
Έτσι μας θέτουν ευκολότερα απέναντί τους, δικαιολογώντας παράλληλα όχι μόνο τη μελλοντική τους συμπεριφορά αλλά και δίνοντας χρόνο στους Έλληνες «θριαμβευτές» να αντιληφτούν, πόσο γερά "πάτησαν πόδι" στους εξουσιαστές!
Εμείς χωρίς να κάνουμε λόγο για άρνηση του ονόματος «Μακεδονία» πειθόμαστε σιγά-σιγά ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι προς το συμφέρον μας, προδιαθέτοντας στη συνείδησή μας την αυριανή νίκη.
Την Πύρρειο νίκη!
Να πως μέσω του ενθουσιασμού, αυθόρμητα σχεδόν, ο γεωγραφικός προσδιορισμός θα γίνει πραγματικότητα!
Πόσο όμως αυτή θα αποτελέσει «Ήττα» των Σκοπιανών, όταν πια όλοι μας θα τους αποκαλούμε «Μακεδόνες»;
Αν αποκαλούνται «Άνω» ή «Νέοι» μήπως τους αποτρέπουμε από το να καπηλεύονται την ιστορία μας;
Θα ξεχάσουν τα σύμβολα που σαν περιβραχιόνια δένουν στο μπράτσο ή κρεμούν στα μεσαιωνικά τους κοντάρια;
Θα καταδικαστούν οι σημερινοί γελοίοι θεσμοί όπως το «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» και η «Αιγιακή Μακεδονία»;
Πως θα μπορούμε να ανεχτούμε ένα …Μακεδόνα να μιλά σλαβικά;
Πρέπει να το καταλάβουμε καλά. Η Παγκόσμια Πολιτική Σκηνή ανοίγει σήμερα την αυλαία της στα Βαλκάνια, κάνοντας τις πρώτες πρόβες του έργου που αύριο θα παίζεται στους κινηματογράφους της ζωής!
Ολόκληρος ο κόσμος είναι θεατής στο θέατρο των Βαλκανίων.
Τα Παγκόσμια Διευθυντήρια των Λίγων σήμερα μοιράζουν ρόλους που αύριο θα παίζονται από μας τους ίδιους.
Το έργο φαίνεται συγκλονιστικό και όπως φαίνεται από τα σημερινά Εθνικιστικά Μέσα Διαφήμισης, θα έχει παγκόσμια επιτυχία!
Τα ταμεία θα γεμίσουν, όμως οι ηθοποιοί, όποιο ρόλο και να παίξουν, ένα είναι σίγουρο: παρά τις επιδόσεις τους, θα μείνουν απλήρωτοι και καταπονημένοι για πολλά χρόνια!
Μελανά χρώματα θα πουν μερικοί.
Καλύτερα, μελανά σήμερα που μπορούν να βγουν αναληθή αύριο, παρά «Μαύρα κι Άραχνα» αύριο όταν πια δεν θα μπορούμε να κάνουμε πίσω!
Εύχομαι η ιστορία να με βγάλει ψεύτη παρά Προφήτη!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χά!
Το όνομα έχει χαθεί εδώ και 50 χρόνια όταν ο Τίτο αποφάσισε να μετονομάσει την Βαρντάρσκα σε Μακεδονία με τον σκοπό να κατέβει στο Αιγαίο.
Από τότε όλοι στο Ελλαδιστάν το ξύνανε.
Οι δεξιοί γιατί έκαναν τα καλά παιδιά στους Αμερικανούς που βέβαια από τότε έψαχναν τρόπο να πατήσουν στα κομμουνιστικά Βαλκάνια.
Οι αριστεροί που πιπίλαγαν την καραμέλα για συναδέλφωση των προλετάριων όλου του κόσμου.
Οι κεντρώοι γιατί είναι βαθιά νυχτωμένοι θέλοντας να εφαρμόσουν κομμουνιστικές πρακτικές με δεξιές μεθόδους (τον δήθεν σοσιαλισμό που θα εφαρμοστεί από σοσια-ληστές).
Ο πιτσιρικάς έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που έκανε. Από μωρό του πιπίλαγαν το μυαλό ότι είναι Μακεδόνας και πρέπει να ελευθερώσει την Μακεδονία από τους κακούς Έλληνες. Οι οποίοι τρέχουν μπουλουκηδόν και τα ακουμπάνε σε ξενοδοχεία, καζίνα και μαγαζιά της "γείτονος και φίλης" χώρας.
Φυσικά δεν είπαν στον πιτσιρικά ότι οι προ Χριστού επιγραφές που βρίσκονται στην "Μακεδονία" γράφτηκαν με ελληνική γραφή και όχι ρωμαϊκή όπως λένε όλοι οι ξένοι.
Δεν του είπαν ότι οι Έλληνες, ακόμη και σήμερα, μπορούνε να διαβάσουνε αυτές τις επιγραφές. Δεν του είπαν ότι Θεσσαλονίκη και Αλέξανδρος ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ στα Ελληνικά και ότι δεν είναι απλοί ήχοι.
Και δεν του τα είπαν γιατί εμείς σαν τυπικοί ηλίθιοι τους αφήσαμε να το λένε. Γιατί έχουμε εγκαταλείψει όσους Έλληνες επιζούν ακόμη στην Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία, όπως εγκαταλείψαμε τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου κλπ.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε τον «Γιωργάκη» να παίζει με το Υπουργείο Παιδείας (παρόλο που καλά καλά δεν μιλούσε ελληνικά). Τότε αυτός έκοψε την χρηματική επιχορήγηση σε είκοσι (αν θυμάμαι καλά) ελληνικά μειονοτικά σχολεία στην Βουλγαρία. Αυτή η κίνηση είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος των κυβερνήσεών μας για τους ομογενείς.
Το όνομα της Μακεδονίας χάθηκε ολοκληρωτικά όταν δεχτήκαμε το «προσωρινό όνομα» ΠΓΔΜ. Είναι σαν να μας λέγανε εμάς Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία της Ελλάδας. Νομίζετε ότι χρειάζεται καθόλου κόπος για να σταματήσουν οι άλλοι να λένε το όνομα-σιδηρόδρομο, χρησιμοποιώντας μόνο το «Ελλάδα»;
Εξάλλου τι τους νοιάζει αυτούς το όνομα; Η Βιρμανία εδώ και χρόνια ονομάζεται Μυανμάρ. Ποιος από εσάς το πήρε είδηση; Και πόσο σας ενδιαφέρει πως θα λέγεται;
Αφού οι ηλίθιοι που(υποτίθεται) τους ενδιέφερε δεν έκαναν τίποτα, αλλά ασχολιόντουσαν με το μπούστο των τηλεπαρουσιαστριών στα πρωινάδικα και μεσημεριανάδικα κανάλια, καλά να πάθουν. Σε λίγο εκτός από Τούρκους βουλευτές (μόνοι μας τους λέμε έτσι) στην Θράκη, θα αποκτήσουμε και Αλβανούς βουλευτές, Μακεδόνες βουλευτές και Βούλγαρους βουλευτές.
Θα τους επιτρέψουμε να μας προσβάλλουν και να καίνε την σημαία μας για να μην κατηγορηθούμε από τους αριστερούς «διανοούμενους» ως ρατσιστές και εθνικιστές και έπειτα από λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μία ανάμνηση που θα διδάσκεται στα σχολεία όπως οι Βαβυλώνιοι και οι Χετταίοι. Όσο για τους Έλληνες, ήδη οι περισσότεροι είναι αγράμματοι και χρησιμοποιούν στο πιθηκοειδές λεξιλόγιό τους 200 ελληνικές λέξεις και 1000 ξένες, θα εξαφανισθούν από φυσική επιλογή.
Ποιος ενδιαφέρθηκε που τα Windows αναφέρουν φαρδιά πλατιά το Μακεδονία;
Ποιος ενδιαφέρθηκε που όλα τα προγράμματα που αγοράζουμε για τους υπολογιστές αναφέρουν φαρδιά πλατιά το Μακεδονία;
Ποιος ενδιαφέρθηκε που Ελληνική πολύτομη εγκυκλοπαίδεια αναφέρει, ήδη από την δεκαετία του 70, τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία;
Η φύση δεν ευνοεί τους ηλίθιους, ούτε τους υποχωρητικούς.
Και όταν θα μείνουν οι μη ρατσιστές και μη εθνικιστές «διανοούμενοι» με τα «αδέλφια» τους από τις άλλες χώρες, τότε θα δουν πόσα απίδια βάζει ο σάκος.
Χα!
Συγχύστηκα πάλι &*&$#@# την &%$#@ τους &*&$#@# ...

Άθεος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου και αληθινέ πατριώτη!
Όπως καταλαβαίνεις, θα συγχυστούμε ακόμα πολλές φορές, ακόμα κι όταν οι άλλοι θα ζητωκραυγάζουν!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι σίγουρο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Να προσυπογράψω με τα δυο χέρια όσα με τοση αγανάκτηση παρέθεσε ο nickname.
Αν κάνετε ένα κλικ στο bloc μου στην ανάρτηση με περιεχόμενο ιστορικά, κάπου στον Απρίλιο του 2008 θα βρήτε την ιστορία των προγόνων μου που έχει άμεση σχέση με το θέμα .
Διαβάστε το αν έχετε την καλοσύνη και να κάνουμε ένα ευρύτερο διάλογο για την καυτή πατάτα που πάνε να μας σερβίρουν.
Να είστε καλά.

Γιάννης Πετρόπουλος είπε...

Ναι ρε παιδιά αλλά πήγε ο Καραμανλής και... σήκωσε ανάστημα Ελληνικό που θύμιζε σε όλους ότι οι Έλληνες συνεχίζουν την επική πορεία στην ιστορία του πλανήτη, βγάζουμε ακόμη εθνάρχες. Βροντοφώναξε όχι, άσκησε βέτο, εξευτέλισε τον Μπους.

Κάναμε ρούμπο, βρε, αχάριστοι, βάλαμε γκολ, πώς το λένε...

Και έρχεται και ο Γιωργάκης, που απέδειξε ότι είναι μέγας Έλλην, αφού έκανε εντατικά Ελληνικά και είδατε και μόνοι σας την πρόοδο, για να συνεχίσει την πορεία που θα οδηγήσει το γένος, σε νέα ανάταση.

Κι όλ' αυτά για να γκρινιάζετε εσείς ότι τίποτε δε γίνεται.

Υ.Γ. Ρε τι έχουμε πάθει... Γελάμε με τα χάλια μας...

Άθεος είπε...

Θα δεις Πετρόπουλε, που όταν καταλήξουμε θα «ζητωκραυγάζουμε ενθουσιασμένοι» για την διπλή ονομασία! Όπως ζητωκραυγάζαμε τον Βενιζέλο μετά τη Σμύρνη!

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)