Σάββατο, 23 Μαΐου 2009

Καλύτερα παράνομος απέναντι στο νόμο παρά νομοταγής σε βάρος της ζωής!

Τα θυμάστε τα θλιμμένα ματάκια αυτού του παιδιού;
Εγώ δεν μπορώ να τα ξεχάσω, όσα χρόνια και να περάσουν!
Είναι το παιδάκι από τη Λέσβο που έπασχε από καρκίνο και ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη σε ελάχιστο χρόνο μαζεύτηκαν 120.000.000 δραχμές στην Εθνική τράπεζα τα οποία η τελευταία δέσμευσε καταδικάζοντας τον μικρό Παναγιώτη σε ηλικία τριών χρονών!


Όμως ας τα πάρουμε απ' την αρχή:
Το 1999 ο μικρός Παναγιώτης Βασιλέλης, πριν ακόμα γνωρίσει ένα φίλο με τον οποίο θα γνώριζε τη χαρά και το παιχνίδι, γνώρισε την αδικία του συστήματος που του στέρησε ακόμα και την ελπίδα να παλέψει την αρρώστια που τόσο βαριά τον κτύπησε!
Ήταν 20 Σεπτέμβρη του 1999 όταν οι γιατροί διέγνωσαν νευροβλάστωμα, μια μορφή θανάσιμης λευχαιμίας, στο τέταρτο στάδιο της ασθένειας!
Ο μικρός Παναγιώτης ήταν μόνο 20 μηνών!


Το πάλεψε ο μικρός ολόκληρο τον επόμενο χρόνο, όμως έπρεπε τελικά να μεταβεί στο νοσοκομείο Memorial της Αμερικής για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια.
Το σύστημα δεν κοιτά την οικονομική κατάσταση του πάσχοντος. Ζήτησε 100.000.000 δραχμές. Τα κανάλια φιλοτιμήθηκαν να κάνουν γνωστό στον κόσμο το δράμα του μικρού και το φιλότιμο του Έλληνα σε σύντομο διάστημα να μαζέψει 20.000.000 περισσότερα από το απαιτούμενο ποσό.
Τότε η Εθνική Τράπεζα που συγκέντρωσε το χρήμα, ανακάλυψε ένα νόμο του 1931 δεσμεύοντας το ποσό. Δεν υπολόγισε ούτε συναισθηματισμούς, ούτε την κατακραυγή του κόσμου, που στην ουσία, τις δικές του οικονομίες δέσμευσε. Νομοθέτες, πολιτικοί και «ανθρωπιστές» ήταν πολύ λίγοι απέναντι στον απαρχαιωμένο νόμο.
Θεώρησε πρέπον να υποκλιθεί απέναντι στο άδικο του νόμου και ενάντια στο δίκιο της ζωής!

Αυτό θέλω να καταγγείλω με την ανάρτηση αυτή.
Για την ελληνική κυβέρνηση και τους νόμους του κεφαλαίου νιώθω όχι μόνο αποτροπιασμό, αλλά ό,τι πιο φριχτό και οργιώδες μπορεί να φανταστεί κανείς!
Ντρέπομαι που είμαι πολίτης αυτού του κόσμου… και νιώθω υπερηφάνεια που η ηθική μου θα με έκανε παράνομο απέναντι στην τήρηση αυτού του νόμου!
Θα προτιμούσα να είμαι στη φυλακή και ο μικρούλης να έχει νικήσει το θάνατο, παρά μπροστά στον τάφο του να καυχηθώ με την νομοταγή μου περηφάνια πως περιέσωσα μερικά ψωροεκατομμύρια δραχμές, όταν γνωρίζω σήμερα πως κάποιοι κύριοι, που υποτίθεται εκπροσωπούν την κοινωνία μας, σκανδαλωδώς υπεξαιρούν δισεκατομμύρια, παραγράφοντας τα αδικήματά τους με το κλείσιμο της βουλής!

Χαρείτε τα αδηφάγοι καπιταλιστές, η οργή των τίμιων ανθρώπων θα σας συνοδεύει για πάντα!

Τα θλιμμένα μάτια της ζωής


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Τον Δεκέμβριο του 2008 με Βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου έκανε δεκτές τις εφέσεις τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών της Εθνικής Τράπεζας και ενός γιατρού, απαλλάσσοντάς τους από τις κατηγορίες περί θανατηφόρας εκθέσεως ανηλίκου με τις οποίες τους είχε παραπέμψει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης πρωτοδίκως. Οι κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει καταθέτοντας έφεση η οποία και έγινε αποδεκτή, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι απαλλάσσονται από τις κατηγορίες και η υπόθεση περνά στο αρχείο πριν φτάσει στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η οικογένεια του μικρού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και ζητώντας να τους αποδοθεί το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από το υστέρημα των πολιτών, με τη δέσμευση τα λεφτά να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία Ιδρύματος στο Δήμο Γέρας και στη συνέχεια να κατασκευαστεί ένα Πολύκεντρο Υγείας στη μνήμη του παιδιού. Σύμφωνα με την οικογένεια, το Πολύκεντρο θα έχει ως αντικείμενο την οργάνωση και εμπλουτισμό, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, της δεξαμενής δοτών μυελού των οστών.
Μέχρι τώρα, μετά από αλλεπάλληλους δικαστικούς αγώνες έχει αποδοθεί ένα μέρος του ποσού στην οικογένεια, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται ακόμα σε δικαστική εκκρεμότητα. Επιπλέον έχει επιδικαστεί σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας η μεγαλύτερη ίσως μέχρι σήμερα για Ελληνικό δικαστήριο αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ, την οποία η Τράπεζα (αφού τελεσιδικήσει η υπόθεση) θα πρέπει να καταβάλει στην οικογένεια για την ψυχική οδύνη που της προκάλεσε. Ωστόσο, ο Στρατής και η Γεωργία Βασιλέλλη που ζουν σήμερα στο Πλωμάρι μαζί με το μικρό παιδί που έφεραν στη ζωή, την Παναγιώτα, εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο η υπόθεση θα κλείσει υπέρ τους. Ή αν τελικά, το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου που απαλλάσσει τους εμπλεκομένους από τις κατηγορίες, θα γείρει τη ζυγαριά προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Δυστυχώς φίλοι μου στον κόσμο αυτό που ζούμε… κάθε φτωχός και η μοίρα του!
(Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στον Επίλογο τα πήραμε από τη σελίδα Έλληνες Εναντίον της Ηλιθιότητας ενώ το video είναι από την εκπομπή Ζούγκλα)

15 σχόλια:

φωτο vango είπε...

...τί κάνεις, φίλε μου ; Όταν ζω τέτοιες ''καφκικές'' καταστάσεις, νοιώθω απέραντο θυμό. Είμαστε σφαχτάρια στο τσιμπούσι των κρατούντων. Το μόνο μας μέλημα εκφράζεται με την ευχή ''να περνάμε καλά''. Βλέπω ότι τα ''αναρχικά'' χτυπήματα είναι η αρχή για μιά παγκόσμια ανακατάταξη...

Άθεος είπε...

Εμείς ζούμε καφκικές καταστάσεις και άλλοι καφρικές στιγμές στο διηνεκές!
Κάποιοι στεναχωριούνται για τους άλλους κι άλλοι δεν τους καίγεται καρφί.
Έτσι είναι η ζωή, βίαιη, αδυσώπητη και άδικη!

ΑνωΡά7 είπε...

Δεν έχω κάτι να πω...όσο μπορώ όμως θα προσπαθήσω όπου κ'αν είμαι να κόψω στα δυό το ΚΟΥΚΟΥΛΙ του Κόσμου....αυτό μόνο.


Την καλησπέρα μου!!!

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ ΑνωΡά7 για το χρόνο που διέθεσες που περισσότερο σε πίκρανε!
Καλησπέρα!

Dorothea είπε...

σε τέτοιες περιπτώσεις εξοργίζομαι ειλικρινά τόσο πολύ που δε ξέρω τι να πω..

οι νόμοι και οι αποφάσεις φτιάχνονται από ανθρώπους δεν έρχονται εξ’ουρανού. και από τους ανθρώπους -αν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι στα κέντρα λήψεως αποφάσεων- μπορούν να αλλάξουν.
τον απαρχιωμένο νόμο άνθρωπος τον ξετρύπωσε για να κρατήσει τα λεφτά η τράπεζα.. φυσικά κατεμένα δε θα έπρεπε να θεωρείται άνθρωπος αυτός.. αλλά ανθρωπόμορφο τέρας.

τελικά αυτό που μου μένει από αυτή την ιστορία είναι ότι δεν πρέπει να δίνουμε λεφτά που να κατατέθονται σε τράπεζες, αλλά να δίνονται τα λεφτά κατευθείαν εκεί όπου χρειάζονται, γιατί αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι και εγκληματίες που υπάρχουν και το χειρότερο είναι ότι είναι υπεράνω των νόμων τους οποίους χρησιμοποιούν όποτε τους βολεύουν με οποιο τρόπο επιθυμουν! ΑΙΣΧΟΣ!

φυσικά η δικαιοσύνη είναι προφανώς ένα πιόνι στα χέρια τους και αυτά που ακούγονται συχνά από τα ΜΜΕ για "αμεροληψία" και "υψήλο επίπεδο" είναι γελοία και επικίνδυνα!

Άθεος είπε...

Αγαπητή Dorothea καλά τα λες, όμως το κεφάλαιο έχει διαφορετική άποψη.
Υπάρχουν κι άλλα εξοργιστικά στην υπόθεση αυτή. Ο δικηγόρος που συνέστησαν στην οικογένεια Βασιλέλη… ήταν ο σύμβουλος της Εθνικής, που στο δικαστήριο υπερασπίστηκε την τράπεζα!
Άσε, ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω! Το παιδί φέρνω στο νου μου και πελαγώνω!
Πολλές φορές λέω, καλύτερα που πέθανε και απαλλάχτηκε απ’ αυτόν τον βρομερό κόσμο. Όμως για φαντάσου τον πόνο των γονιών…
Ευχαριστώ που έστρεψες την προσοχή σου στο θέμα αυτό και πόνεσες μαζί μας!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
Δύο ερωτήσεις:
Ποια είναι η μοναδική θρησκεία, που δεν θεωρεί την τοκογλυφία αμάρτημα;
Ποιος αυτοκράτορας της ανατολικής αυτοκρατορίας, έδωσε χρήματα από το προσωπικό του σεντούκι, για να αγοραστεί ρύζι από τη Αίγυπτο και να αντιμετωπιστεί, ο λοιμός, που εκδηλώθηκε τότε;

Κάτι ακόμη, που θεωρώ σοβαρό.
Είναι αδιανόητο ένας θεραπευτής υγείας (όπως θα έπρεπε να θεωρούν τον εαυτό τους οι γιατροί), να μην μπορεί να διαγνώσει την ΚΑκοποίηση και ΠΑραμέληση. και να παρέμβει, κόβοντας την αλυσίδα, που κάνει την μεταλλαγή του θύματος σε θύτη, ο οποίος θα ετοιμάσει το επόμενο θύμα-θύτη. Γιατί πρέπει όλοι να ξέρουμε πως ΚΑ.ΠΑ, προκαλούν άτομα, που σαν παιδιά βίωσαν τέτοιες καταστάσεις.

Φίλος είπε...

Πιστεύω οι Ιουδαίοι. Αυτοί ήταν οι πρώτοι τραπεζίτες που από τότε έβγαζαν τραπεζάκια στους δρόμους!
Αλλά και οι χριστιανοί δεν πάνε παραπίσω. Στην Ρώμη την ξέρεις την Banka del Spirito;
Όμως γιατί διάλεξες αυτή τη σελίδα για να κάνεις τέτοιο σχόλιο;
Επειδή αναφέρθηκες σε τραπεζίτες;
Σου απαντώ κι εγώ με το άλλο μου όνομα, το Επικουρικό.
Για τον Αυτοκράτορα δεν ξέρω, όμως επειδή ο Αθανάσιος στην Αίγυπτο δεν τα πήγαινε καλά με τον Κωνσταντίνο, ξέρω ότι του έκανε εμπάργκο, στα σιτηρά όμως κι όχι στο ρύζι. Ίσως να εννοείς τον Κωνσταντίνο λοιπόν.
Για τα σχετικά της δεύτερης παραγράφου, συμφωνώ μαζί σου!

Dyer είπε...

Αυτή η Ελλάδα με πικραίνει, αυτή την Ελλάδα την σιχαίνομαι.
Δεν είμαστε όμως και εμείς (οι άλλοι) αμέτοχοι. Από μας είναι και από μας εκλέγονται οι 300 που νομοθετούν, από μας και οι άλλοι που δικάζουν.
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !!!!!!

Άθεος είπε...

Όλους μας πικραίνει φίλε Dyer η «Ελλάδα» αυτή.
Μια σχετική απάντηση έδωσα χθες στον bill, στην ανάρτηση για τον Επίκουρο, της 31 Μάϊος 2009 12:39 μμ, κάνοντας τον διαχωρισμό του Έλληνα από τον Ρωμιό.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ούτε εγώ μπορώ να τα ξεχάσω αυτά τα μάτια, όσα χρόνια και να περάσουν!

Δεν είμαστε όμως άμοιροι των ευθυνών μας, όπως και ο Dyer σχολιάζει.

΄Εχουμε τη δύναμη μεσω της ψήφου μας να ανατρέπουμε κάθε φορά πολλά πριν καν γίνουν κατεστημένα, αλλά προτιμούμε να παραπαίουμε. Απόδειξη οι χθεσινές εκλογές.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Άθεος είπε...

Σωστά τα λες, όμως είδες πως δίνουν κάποιοι το μήνυμα σε κείνους που μας καταδυναστεύουν… με φυγή στην παραλία!
Κι εγώ πήγα, όμως αφού τους μαύρισα πρώτα, με τον τρόπο μου!
Ευχαριστώ για την επικοινωνία και το ενδιαφέρον σου.

Tzeni DelaPorta είπε...

σε τετοιες περιπτωσεις χρειαζεται να εισαι ενθρησκος για να εχεις να τους στελνεις στο διαβολο.

κι επειδη αυριο στη θεση αυτου του παιδιου μπορει να ειναι τα δικα μας, η μονη λυση ειναι η συνειδητη αντιδραση. σε απλα ελληνικα σταματαμε να ειμαστε αβουλα ζωα σε κοπαδι και ο καθενας μας γινεται Ανθρωπος και παλευει για το καλυτερο στο δικο του μικροκοσμο.

το να στιλητευουμε απλα ειναι κενο γραματος και αδιεξοδο. κατι σαν σκυλος που γαυγιζει και δεν δαγκωνει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μας έχεις σοκάρει οικογενειακώς, δεν είχα παρακολουθήσει καθόλου αυτή την υπόθεση και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό...(λες και δεν το περίμενα)...έχω ένα αγοράκι κι εγώ στην ηλικία του μικρού Παναγιώτη...Αυθόρμητα έβαλα τον εαυτό μου στην θέση των γονιών του...και τρελάθηκα!Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους δεν θα ήθελα να ήμουν.
Αναρρωτήθηκα αμέσως αμέσως τι θα έκανα:


1.Δεν υπήρχε περίπτωση να μην σχίσω τη γη να θεραπεύσω το παιδί μου.Δεν τίθεται θέμα αξιοπρέπειας...θα έκανα τα πάντα!!! Θα έκανα τα πάντα ίσως και να σκεφτόμουν σοβαρά να φύγς από την πρώτη στιγμή απ την Ελλάδα....

2. Στο σχόλιο που έκανε παραπάνω ο φίλος σχετικά με τον θεράποντα ιατρό, έχει δίκιο...αλλά το δικαίωμα της ζωής οπουδήποτε αλλού μπορεί να αναγνωρίζεται ακόμα και στις ιδιωτικές κλινικές των ΗΠΑ...ΟΧΙ όμως και στην Ελλάδα.Κι εδώ να σημειώσω ότι όλοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ λειτουργεί το σύστημα υγείας μας...δεν είναι κάτι καινούργιο!!!

3.Η φιλεύσπλαχνη Εκκλησία που βρίσκεται στην προκειμένη περίπτωση??
Τα χρήματα για την κατασκευή δικτύου οπτικών ινών για να μπαίνουν οι μοναχοί στο ίντερνετ δεν μπορούσαν διατεθούν μαζί με άλλα τόσα άχρηστα παγκάρια και να δωρίσουν μια ζωή????

4. Ο Παναγιώτης όπως και η δική μας ανιψούλα, έπασχαν από καρκίνο, όπως πάρα πολλά παιδιά στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια!!!!Μετά τον θάνατό της οι γονείς δεν βάφτισαν κανένα από τα νέα τους παιδιά και δεν τα εμβολίασαν.. και έχει σημασία αυτό...και δεν επέστρεψαν ποτέ στην εκκλησία, ούτε θέλησαν καν μνημόσυνο να γίνει στην κορούλα τους...Πολλοί έσπευσαν να τους κατακρίνουν...εγώ βλέπω την αλήθεια!!!

Αν ήταν ο γιός μου στην θέση του Παναγιωτάκη ίσως και να έφτανα στα όρια της τρέλλας, και να έκανα κάτι που έκανε ένας πατέρας σε κάποιο δικαστήριο για το αδικοχαμένο παιδί του!Δεν ξέρω...

Άθεος είπε...

Tzeni Delaporta, έχεις δίκιο, αλλά υπάρχουν και τα τσακίδια!
Η πάλη πρέπει να είναι διαρκής και χωρίς όρια. Αύριο στη θέση του θύματος μπορεί να είμαστε εμείς!

Αγαπητή XRISTEO αντιλαμβάνομαι την αγανάκτησή σου. Τόσα χρόνια πέρασαν και το θέμα αυτό το βλέπω πάντα επίκαιρο, γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει μ’ αυτούς που φτιάχνουν τους νόμους, κατά πόσο βολεύει τη τσέπη και το ταμείο τους. Αδίστακτα μπορούν να κλέβουν ακόμα και νόμιμα.
Να το πω άλλη μια φορά: Κλέβουν ακόμα και νόμιμα!

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ Ιστορία Φιλοσοφίας

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)