Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Athens Pride Festival 2023

Δηλώστε με υπερηφάνεια την παρουσίας σας στο φετινό Pride Festival που θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά το Σάββατο 10 Ιούνη. Από εκεί θα ξεκινήσει και η πορεία προς την Ελληνική Βουλή στην οποία τα τελευταία χρόνια ψηφίστηκαν μια σειρά νόμοι που έδωσαν πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια σε άντρες και γυναίκες! Σε μια εποχή που στη χώρα μας θρηνήσαμε τόσα θύματα γυναικών είναι αξιοπερίεργο κάποιοι να εναντιώνονται ακόμα σε τέτοιες μορφές ελεύθερης έκφρασης. Το «Μια φορά κι έναν καιρό...» είναι το κεντρικό σύνθημα του Athens Pride 2023. «Για να μπορούμε κάποτε να λέμε, “μια φορά κι έναν καιρό, διεκδίκησα και πέτυχα”» Έχω την εντύπωση ότι πολλοί έχουν παρεξηγήσει το Pride Festival σε σημείο που όχι μόνο θίγουν με υποτιμητικό και προσβλητικό τρόπο, μα σχηματίζουν και την εντύπωση ότι είναι μόνο ένα πάρτι ομοφυλόφιλων και περιθωριακών ατόμων, καταδικάζοντας αντί να υπερασπίζονται με περηφάνια την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα από κάθε μορφή διάκρισης!

Το Pride Festival ντύνεται στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Είναι μια ακτιβιστική εκδήλωση και αγώνας για την προώθηση της ισότητας των ανθρώπων ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές και άλλες πεποιθήσεις τους. Πραγματικά, το Pride Festival είναι μια γιορτή Υπερηφάνειας και μια εκδήλωση και αγώνας για ανοχή καταγγέλλοντας κάθε διάκριση και διεκδικώντας ελευθερία και ασφάλεια από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας προέρχεται!

Γι αυτό και σε αυτό κάθε χρόνο μεταξύ άλλων συλλόγων εκπροσωπείται και η «Ένωση Αθέων» καλώντας τα μέλη της, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  να παραβρεθούν και να διαδηλώσουν ενάντια στην ομοφοβία με το σύνθημα «Αν κι εσείς αγαπάτε τον πλησίον σας χωρίς προϋποθέσεις, αν είστε κατά των διακρίσεων που επιβάλλουν οι "φανταστικοί φίλοι", ελάτε να διεκδικήσουμε μαζί ίδια δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή χαρακτηριστικών φύλου».

Καταδικάζουμε το μίσος, τις διακρίσεις και τη βία κατά των LGBTQ+ ατόμων. Καταγγέλουμε την προώθηση της ομοφοβίας από τη θρησκεία, τη δημιουργία και συντήρηση στερεοτύπων εις βάρος των LGBTQ+ ατόμων. Θυμίζουμε συνεχώς πως, δυστυχώς, ορισμένα θρησκευτικά δόγματα περιθωριοποιούν τους ομοφιλόφιλους. Γι αυτό και στεκόμαστε περήφανα στο πλευρό της LGBTQ+ κοινότητας. Στηρίζουμε το εγγενές δικαίωμα κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, να ζει ελεύθερα μακριά από διακρίσεις. Η ομοφοβία δεν έχει θέση σε μια προοδευτική, ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία.


Η «Ενωση Αθέων» θα παρευρίσκεται στο δικό της περίπτερο, από τις 11:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ το Σάββατο 10 Ιουνίου στην πλατεία Κοτζιά. Ελπίζουμε κάποιοι από εσάς να έρθετε και να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Διεκδικούμε επίσης εξασφάλιση ίσης μεταχείρισης και σεβασμού για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και γι αυτό τη γιορτή αυτή την γιορτάζουμε με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια γιατί αποτελεί άλλη μια κραυγή διαμαρτυρίας για το δικαίωμά μας στη διαφορετικότητα, ενάντια στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα της κοινωνίας μας, για ελευθερία και ισότητα, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η καταπίεση, η βιαιότητα και η εκμηδένιση του ανθρώπου βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, με ολέθρια αποτελέσματα για κάποιες γυναίκες που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο και την κακοποιητική συμπεριφορά ελεεινών χειριστικών «συντρόφων» τους στερημένες την ελευθερία και τη χαρά της ζωής!

Για να έχουμε τις οικογένειές μας στο φως!

Για να αγαπάμε ελεύθερα, χωρίς ντροπή!

Για να μας ανήκουν τα σώματά μας!

Για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς!

Για να μην δολοφονούμαστε στους δρόμους!

Για να μη φοβόμαστε για τη ζωή μας!

Για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας…

«Μια φορά κι έναν καιρό… διεκδίκησα και πέτυχα».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)