Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ποιος θα πληρώσει το έλλειμμα είπαμε…

Αν και η γνώμη μου για τα κοινά είναι πως επιβεβλημένο είναι να ασχολούμαστε με αυτά, η γνώμη μου για τους πολιτικούς είναι, όπως έλεγε και ο Επίκουρος, πως πρέπει να αποφεύγουμε να ασχολούμαστε με την πολιτική, αφού αυτή την ταξινομούσε στις «μη φυσικές και μη αναγκαίες» επιθυμίες.
Νομίζω αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω: η πολιτική είναι συμφέρον και βρωμιά. Τουλάχιστον, ο κανόνας, αυτός είναι, ενώ θα έπρεπε να είναι η εξαίρεση και ο κανόνας, αυτό που σήμερα είναι εξαίρεση.
Στις μέρες μας βλέπω να συμβαίνουν φοβερά πράγματα και αντιλαμβάνομαι γιατί τελευταία το Σύστημα ήθελε τόσο πολύ να κοιμίσει τον κόσμο. Θέλω να πω να τον αλλοτριώσει. Να τον αποξενώσει από τα προβλήματά του, να τον κάνει να στραφεί σε πράγματα ώστε να αδιαφορεί για την κατάντια του.
Μέρα με τη μέρα η συνείδηση απομακρύνεται από το πραγματικό γιατί πραγματικό θεωρεί ότι του λένε οι ειδήμονες από την τηλεόραση.

Δεν σκέφτεται, δεν προβληματίζεται, αδιαφορεί για το μέλλον. Περισσότερο προβληματίζεται για την αποχώρηση των παιχτών ενός ριάλιτι παρά για το μέλλον των παιδιών του. Στις μέρες μας σιχάθηκα ακόμα και να βλέπω ειδήσεις. Ήταν το μόνο που έβλεπα στην τηλεόραση. Από την αρχή μέχρι το τέλος ακούμε μέτρα, μέτρα, μέτρα. Οικονομικά μέτρα που απευθύνονται στους φτωχούς.
Ξαφνικά, λέει το μνημόνιο, το έλλειμμα μεγάλωσε και γι αυτό πρέπει να το καλύψει ο λαός, δηλαδή οι φτωχοί.
Τώρα αν δείτε πόσο είναι το έλλειμμα θα αντιληφθείτε ότι αυτό θα μπορούσε να καλυφτεί μόνο με φορολόγηση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου των πλουσίων. Να πώς θα μπορούσαμε να καλύψουμε το έλλειμμα. Όμως, αντί αυτής της λύσης η κυβέρνησή μας διάλεξε να φορολογήσει εμάς, να μας περικόψει τους μισθούς, να περικόψει τις κοινωφελείς δαπάνες για την υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία και άλλα πολλά που μας πισωγύρισαν δεκάδες χρόνια πίσω, αντί να φορολογήσει μόνο με 10% του χαρτοφυλακίου των πλουσίων!
Κανένας δεν θα είχε επιβαρυνθεί τότε… εκτός από το Κεφάλαιο που θα είχε μειώσει απλά κατά 10% τα κέρδη του.
Η κυβέρνηση όμως, δεν ήθελε να δυσανασχετήσει αυτούς, αφού ξέρει ότι όλοι εσείς θα τους ψηφίζατε πάλι, όπως και κάνατε!
Απλά, σας πήραν χαμπάρι ότι μπορούν να σας κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να φοβούνται ότι θα έχουν επιπτώσεις απ’ αυτό.
Πώς;
Σας φαίνονται παράξενα αυτά;
Έχω την εντύπωση πως μόνο λίγοι κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει.
Σημαίνει ότι τα μέτρα που καλούμαστε όλοι να πάρουμε είναι για το συμφέρον των πλουσίων. Είναι η αύξηση απλά ενός 10% του χαρτοφυλακίου τους για τον επόμενο χρόνο που φαίνεται δεν επιθυμούν ούτε αυτό να χάσουν.
Αντί λοιπόν εμείς να μείνουμε αμέτοχοι, καλούμαστε να συμμετάσχουμε όλοι μαζί για να μεγαλώσουμε τα πλούτη των λίγων.
Φρίκη αν το σκεφθεί κανείς!
Δηλαδή, όσο πιο φτωχός είσαι, τόσο περισσότερο ξοδεύεις από το εισόδημά σου, ενώ για τους πλούσιους δεν συμβαίνει αυτό. Τα έξοδά τους δεν καθορίζονται από τον πλούτο τους.
Τι δικαιοσύνη είναι αυτή, μου λέτε;
Όμως, ακόμα κι αν με τις σπατάλες των πλουσίων και τα σκάνδαλα των πολιτικών, "χρεοκόπησε" το Σύστημα, είναι δίκαιο να καλείται μόνο ο λαός να πληρώσει το έλλειμμα, μειώνοντας κι άλλο το μισθό του, αυξάνοντας τους φόρους και τις τιμές των αγαθών;
Δεν θα έπρεπε να φορολογηθούν μόνο οι πλούσιοι, αφήνοντας τελείως αμέτοχους τους πολλούς που φυτοζωούν;
Θεωρείτε λογικό το 99% να πληρώνει αυτό που το 1% κλέβει;
Μα το πιο παράλογο στην υπόθεση αυτή είναι που σε μία εκλογική αναμέτρηση εκείνο το 99%, στην πλειονότητα εκλέγει αυτούς που θα συνεχίσουν να τον κλέβουν. Αν αυτό δεν λέγεται βλακεία, πώς λέγεται;
Αυτό ακριβώς είναι η αλλοτρίωση.
Ούτε εξωγήινοι να ήσασταν.
Πού ζείτε;
Χαμπάρι δεν έχετε πάρει που σας φόρεσαν το ζυγό;




Τι σας έλεγε ο Γιωργάκης πριν τις εκλογές;
«Λεφτά υπάρχουν. Τρισεκατομμύρια! Αν τα διεκδικήσεις, αν τα προσελκύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος!»
Και είδατε: μας νοικοκύρεψε κανονικά!
Στόχος του ήταν, λέει, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Θυμηθείτε τι έλεγε.
«Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ».
«Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους, στην μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης»
Τι σας πρότεινε;
Στήριξη του εισοδήματος, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.
Τι δεσμεύτηκε;
Κανένα φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, ώστε να μην κάνουμε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς ακόμη πιο φτωχούς!»
Τώρα τα συμπεράσματα δικά σας.

Και δυο λόγια απ’ τον Αμερικανό Richard Wolff, πρώην καθηγητή οικονομίας του Γιώργου Παπανδρέου.
Αξίζει τον κόπο να το δείτε.


Τώρα αν σας πω ότι οι έλληνες εφοπλιστές φιλοτιμήθηκαν να βοηθήσουν το λαό και η κυβέρνηση το αρνήθηκε, τι θα σκεφτείτε;
Θα πείτε ότι κι εγώ, ότι το σχέδιο αφορά τους παγκόσμιους εξουσιαστές που θέλουν απλά να εξουθενώσουν με ποικίλους τρόπους τους λαούς όλου του κόσμου…
…γιατί κι άλλοι θα ακολουθήσουν, είναι βέβαιο.
Όμως, πού στοχεύουν;
Σε λίγα χρόνια, θα μάθουμε, όταν θα είναι αργά!
Έτσι γίνεται πάντα!
…και μη χειρότερα συνάνθρωποι, για όσα μας περιμένουν!


18 σχόλια:

Dyer είπε...

“όπως έλεγε και ο Επίκουρος, πως πρέπει να αποφεύγουμε να ασχολούμαστε με την πολιτική, αφού αυτή την ταξινομούσε στις «μη φυσικές και μη αναγκαίες» επιθυμίες.”
Στην εποχή του Επίκουρου ίσως η πολιτική επενέβαινε λιγότερο στη ζωή των πολιτών ή να ήταν ευκολότερο να ζεις σε μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα η επέμβαση στη ζωή μας είναι ισοπεδωτική χωρίς διεξόδους διαφυγής. Και το χειρότερο, η επέμβαση αυτή δεν αποσκοπεί έστω στη στοιχειώδη βελτίωση της ζωής μας, όπως ψευδεπίγραφα προβάλουν, αλλά την απόλυτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων τις οικονομικής ολιγαρχίας. Οι πολιτικοί είναι οι υπηρέτες της οι αυλικοί της. Ποιός υπηρέτης θα τολμούσε να φορολόγηση τον αφέντη του έστω και κατ΄ ελάχιστο;
Η επιλογή μας λοιπόν για την αποστροφή από την πολιτική, δεν ακυρώνει τις επαχθείς συνέπειες της δράση της. Είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα σύστημα που δεν σου αφήνει περιθώρια ανεξαρτησίας, μια σύγχρονη μορφή δουλείας.
Η ανάληψη πρωτοβουλιών από τους πολίτες, έστω μέσα στο σύστημα, αλλα σίγουρα έξω από την πολιτική, που να ακυρώνουν, κατά το δυνατόν, στη πράξη το ρόλο που σου επιβάλουν να παίξεις είναι το μόνο ανατρεπτικό που μπορώ να σκεφθώ. Και υπάρχει αυτή η δυνατότητα, με βασική προϋπόθεση την μη αλλοτριωμένη σκέψη, πράγμα βέβαια δύσκολο.

Άθεος είπε...

«Ποίος υπηρέτης θα τολμούσε να φορολόγηση τον αφέντη του έστω και κατ΄ ελάχιστο;»
Σίγουρα έχεις δίκιο, όμως εδώ βλέπουμε ότι η κυβέρνηση είναι ακόμα πιο ανένδοτη κι από τους αφέντες της, το Κεφάλαιο, αφού οι ακόμα μεγαλύτεροι, οι εξουσιαστές των παγκόσμιων διευθυντηρίων, αλλού αποσκοπούν.
Μήπως προσπαθούν να εξοντώσουν τον κόσμο, κατά τα δυο τρίτα, όπως ακούστηκε να λένε στη συνεδρίαση της Μπίλτεμπεργκ στη Βουλιαγμένη;
Τραβηγμένο;
Ας είμαστε καχύποπτοι. Αυτοί δεν έχουν μπέσα!
Πάντως σίγουρα ο Γιωργάκης, απ’ έξω πήρε τις εντολές κι όχι απ’ το υπουργείο οικονομίας.
Έλλειμμα: κολοκύθια τούμπανα! Άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού για να δημιουργηθεί αυτό.
Το σχέδιο αλλού αποσκοπεί!

Dyer είπε...

Να τον στραγγίξουν Άθεε σίγουρα, και ο ΓΑΠ είναι ο άνθρωπός τους.
Τώρα αν σκοπεύουν να μας εξοντώσουν και βιολογικά για να μπορέσει να μας θρέψει ο πλανήτης όπως λένε …. τι να πω. Σίγουρα είναι αδίστακτοι.

Άθεος είπε...

Χωρίς λόγια για το τελευταίο σχόλιο.

Dyer είπε...

Σχετικά με το αν οι εφοπλιστές προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τη χώρα δεν έχω άποψη. Αλλα συμφωνώ ότι κάτι τέτοιο θα χαλούσε τα σχέδια των παγκόσμιων εξουσιαστών. Να θυμίσω την περίπτωση του Ωνάση που είχε τη δύναμη να έρθει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Ο ΓΑΠ ποτέ δεν θα τολμούσε να δυσαρεστήσει τέτοιες δυνάμεις.
Πάντως τα κεφάλαια των ελλήνων εφοπλιστών είναι ένα τεράστιο θέμα και λογικά η κυβέρνηση αντί να ψάχνει για επενδυτές από το Κατάρ λογικά σαυτούς θα έπρεπε να απευθυνθεί. Και μόνο η τοποθέτηση των κεφαλαίων τους σε ελληνικές τράπεζες θα έλυνε το πρόβλημα κεφαλαίων των τραπεζών για να μη πω για την εγκατάσταση των επιχειρήσεων τους στην Ελλάδα. Στοιχειώδης αλληλεγγύη. Έχουμε πάθει τόσα από την εβραϊκή μυθολογία, τουλάχιστον ας παραδειγματιστούμε από την αλληλεγγύη τους. Αλλα όλα αυτά είναι εκτός σχεδίων γιαυτό και ο ΓΑΠ ούτε τα αγγίζει.

penestas είπε...

Άθεε καλημέρα ,καλημέρα και σ όλους όσους γράφουν στης ιστοσελίδα σου. Τα κείμενα σου αποτελούν για μένα ένα ΦΩΣ στο πνευματικό σκοτάδι της κοινωνίας του χωριού που ζω .Θα παρακαλούσα να κρίνετε τα γραπτά μου επιείκεια γιατί< σαν πενεστας που είμαι> οι γραμματικές μου γνώσεις είναι περιορισμένες
Συμφωνώ με την θέση σου για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας .ήταν και παραμένει ξενόδουλο διεφθαρμένο και πιστός υπερετης του μεγάλου
κεφαλαίου.
Η κοινωνικη και οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι ακριβώς αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της άρχουσας τάξης της χώρας μας.
Θα ήταν όμως λάθος αν δεν επισημαίναμε και τις τεράστιες εύθηνες
που έχει ο μηχανισμός στήριξης του διεφθαρμένου πολιτικού μας συστήματος
Ο μηχανισμός αυτός κατά την άποψη μου αποτελείτε από την διεφθαρμένη δημοσιουπαλληλια τα κομματικοποιημένα και σε διατεταγμένη υπερεσια συνδικάτα που λειτουργούν σαν συντεχνίες σε βάρος
του κοινωνικού συνόλου .Η και σαν μαριονέτες των εργοδοτών.
Η διεφθαρμένη δικαιοσύνη γνήσια θεραπαινίδα του συστήματος και τέλος ο πνευματικός μπόγιας του συστήματος η ορθόδοξος εκκλησία της Ελλάδας.
Όλοι αυτοί ,μαζί βέβαια και τα ΜΜΕ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ τους πραιτοριανούς του συστήματος .
Εξουσιάζουν ένα λαό αλλοτριωμένο εγωκεντρικό χωρίς καμία κοινωνικοί αλληλέγγυοι
Πενεστας 19- 1- 11

Άθεος είπε...

Πάντως, Dyer, ύποπτη κι αυτή η κίνηση των εφοπλιστών. Αν ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν το λαό, μπορούσαν να το κάνουν με ποικίλους τρόπους, όπως για παράδειγμα να σταματήσουν να παίρνουν αλλοδαπούς για να πληρώνουν φτηνά μεροκάματα.
Μα τόση βρομιά… βλέπεις πως φέρεται το σύστημα. Ακόμα και καχύποπτος να είσαι, να αδυνατείς να καταλάβεις πού αποσκοπούν. Χέρι χέρι με τις κυβερνήσεις πάνε. Εκείνες τις κυβερνήσεις που αναδεικνύει η ψήφος του λαού! Άλλη οξύμωρη ανοησία!

Φίλε μου penesta κανείς δεν θα σε κατηγορήσει για δυο λαθάκια που μπορείς να κάνεις γράφοντας. Όλοι κάνουν λάθη. Τα λάθη που κατακρίνονται είναι εκείνα που κάνει το μυαλό και η λογική μας. Να είσαι σίγουρος, όχι μόνο στη μικρή κοινωνία που ζεις, αλλά στην ευρύτερη ελλαδική κοινωνία, οι περισσότεροι είναι εκείνοι που κάνουν όχι μόνο τραγικά λάθη, αλλά εγκλήματα, στο όνομα των παιδιών τους. Σε κείνους που αφήνουν τέτοια υποθήκη για το μέλλον των παιδιών τους.
Κάποιος συνάδελφος, που δεν κατέβηκε ούτε μια μέρα σε απεργία το Καλοκαίρι, με ρώτησε αν τα συνταξιοδοτικά μέτρα τον πιάνουν. Τι να του πεις… Νοιαζόταν για το τομάρι του, αδιαφορώντας για τα παιδιά του (που το νομοσχέδιο τα έσκιζε σαν γάτες)!
Έτσι λοιπόν φίλε μου, πολύ καλά τα λες. Αν έβαζες υποψηφιότητα, εσένα θα ψήφιζα κι όχι τον νεοαφιχθέντα εκ της Σορβόννης ή τον εντρυφίσαντα στην Μόργκαν Στάνλευ! Οι γραμματικές σου γνώσεις, να είσαι σίγουρος, είναι ανώτερες εκείνων που βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μνημόνια.
Πήξαμε στους ειδικευμένους του Συστήματος που μας «νοικοκυρεύουν»!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

penestas είπε...

Άθεε καλημέρα
Χαίρομαι και σ ευχαριστώ που με αποκαλείς φίλο σου
<< Ανακάλυψα>>τις ιστοσελίδες σου σχετικά
πρόσφατα και έκτοτε αφιερώνω όλο σχεδόν
τον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζοντας όλες τις αναρτήσεις σου καθώς και τα πολύ αξιόλογα σχόλια των αναγνωστών σου
σου που δεν είναι και λίγα
Δεν μπορείς να φανταστείς τι άθλος είναι για
ανθρώπους σαν και μένα να γράψουμε πέντε λέξεις στον υπολογιστή. Όμως η επιθυμία και
η χαρά να επικοινωνήσω μαζί σου παραμερίζουν κάθε δυσκολία.
Έδωσα την διεύθυνση των ιστοσελίδων σου
στους<< διανοούμενους>> του χωριού και κατόπιν ζήτησα τη γνώμη τους .
Δυστυχώς απογοητεύτηκα η αλλοτρίωση και
η πνευματική τεμπελιά τους έχουν κυριεύσει
απόλυτα
Πενεστας 21-1-11

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου. Κι όταν σε αποκαλώ φίλο, δεν είναι επικοινωνιακή έκφραση. Το εννοώ!
Όταν σου έγραφα ότι ανάμεσα στους γραμματισμένους εσύ είσαι ανώτερος, κάτι ήξερα.
Μην περιμένεις βοήθεια όταν καινοτομείς!
Μόνο έχθρα θα συναντήσεις και αποστροφή.
Ξέρω εγώ καλά, πώς η θρησκεία μπορεί, όχι παιδικές φιλίες να καταστρέψει, αλλά διχόνοια ανάμεσα σε συγγενείς να φέρει. Άτιμο πράγμα η θρησκεία και κάποιοι τη θεωρούν και ηθική, τρομάρα τους!
Περιορίσου με τους φίλους του περίγυρού σου σε άλλα θέματα κι όταν θέλεις να προβληματιστείς, έλα εδώ, όπως και στα άλλα δυο blogs. Να είσαι σίγουρος, ότι θα βρεις φιλική ζεστασιά που θα μας ενώνει κάτω από τα κοινά «πιστεύω» μας.
Χρησιμοποίησε και το email μου, αν διαθέτεις ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Είσαι ευπρόσδεκτος παντού!

zickos είπε...

καλησπέρα δάσκαλε καλησπέρα και στους αγαπητούς συνομιλητές blog!!!!!!
φυσικά και έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γραφεις άλλωστε είναι η μοναδική αλήθεια όπως και μια άλλη αλήθεια είναι όσον αφορά τα οικονομικά.... αν δούμε ας πούμε τι φπα πληρώνουμε καθημερινά με της αγορές μας άμεσοι φόροι που πηγαίνουν στο "κολοκρατος" το ανύπαρκτο...
και τι ενός.....?
ας πάρουμε παράδειγμα έναν μέσο έλληνα με ετήσιο εισόδημα 12000 ευρώ
για να βγάλει κάποιος αυτά τα χρήματα πρέπει να εργάζεται 12 μήνες(με μαθηματική ακρίβεια όμως αυτά τα χρήματα μονο για να ζήσει του φτάνουν) οποτε τα καταναλώνει και εφόσον τα καταναλώνει σημαίνει ότι από αυτά τα χρήματα το 23% πάει άμεσα στο ανύπαρκτο κράτος το 23% αντιστοιχεί στο ποσο τον 2760,00 ευρώ οποτε έχουμε και λέμε..... αν βγάζει 1000 ευρώ το μηνα τους τρις μήνες κάθε χρόνο εργάζεται μονο για να πληρώνει το κράτος(αλλα που να το αντιληφθούν οι έλληνες' αυτό) και έρχομαι στα λεγόμενα του αρχή "μακακα" gap.....
θυμάμαι παλιά είχα δει ένα έργο στην tv τότε που έβλεπα ντε....
όπου ένας τύπος ξυπνάει με το βραδινό θήραμα στο κρεβάτι του και γυρνάει και της λέει.... ανάθεμα άσχημη είσαι.... οποτε γυρνάει το θήραμα και του απαντάει.... ναι αλλα χτες το βραδυ μου έλεγες αλλα...
κοντοστέκεται ο τύπος και της απαντάει ότι χτες ήθελα να γαμήσω χα χα χα
ζητάω "συγμωμη" αν δεν γίνομαι αντιληπτός αλλα ποτε δεν ήμουν καλός στην έκθεση και ούτε στην σύνταξη τρέχει άλλωστε το μυαλό μου γρηγορότερα από τα χερια μου
αυτά τα ολίγα και είναι χρέος μας να διδάξουμε τα παιδιά μας την γνώση οποια και αν είναι αυτή....

Άθεος είπε...

Διευκρινιστικότατοι οι υπολογισμοί σου zickos!
Όπως γράφεις, πού να το αντιληφθούν αυτό οι ψηφοφόροι!

penestas είπε...

Αθεε καλημερα
Συμφωνω οτι πρεπει ν ασχολουμαστε με τα κοινα -πολητικη.Χωρις αυτη την ενασχοληση δεν θα υπηρχε οργανωμενη κοινωνια.Το προβλημα προκηπτει απο τη στιγμη που οταν ηδραστηριοτητας μας αυτη αποβλεπει αποκλειστικα καιμονο στα πρωσοπικα μας η συντεχνιακα μας συμφεροντα.
Αυτη η νοοτροπια που ειναι σχεδον
κυριαρχη στον ευρητερο δημοσιο
τομεα δινει τη δυνατοτητα στους μεγακεφαλαιοκρατες και στα καθε λογεις λαμογια να καταληστεβουν
τον εθνικο πλουτο και τον ελληνικο
λαο. Ας ψαξουμε τους υπευθηνους
για την καταντια της χωρας και μεταξυ μας
Πενεστας 30-1-11

Άθεος είπε...

Ας τα πούμε παραστατικά: Περικοπές από κούνια - Δ. Ν. Τ. για αρχάριους

Unknown είπε...

Το γενεαλογικό δένδρο του ΓΑΠ το ξέρετε;

Γνωρίζετε με τι χρήματα δημιουργήθηκε το ΠΑΣΟΚ από τον ΑΓΠ;

Το ότι άλλαξε η ώρα των τελικών χθές προς τιμή μιάς μη ευρωπαικής χώρας που όμως συμμετέχει στο εν λόγο πρωτάθλημα το ξέρετε;

Γνωρίζετε την Coldman Sacs ιδρυτές, διοικητικό συμβούλιο κ.λπ.;

Το παιχνίδι παίζεται απο πολύ παλιά.

Απλώς τώρα τα γεγονότα τρέχουν και το έλλειμμα αφού εξαθλιωθούμε θα εξαφανιστεί όπως εμφανίστηκε όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλες τις παγκοσμιοποιημένες χώρες του κόσμου.

Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου

Άθεος είπε...

Το παιχνίδι παίζεται από πολύ παλιά, από τότε που οι εβραίοι προσπάθησαν να επιβληθούν με κάθε μέσον, αλλά εσύ δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεσαι και κάθε χριστιανός βέβαια!

Άθεος είπε...

Μου άρεσε μια ανάρτηση από την φίλη μου την Φιλονόη και σας την υποδεικνύω:
Ερωτήματα που δεν απαιτούν απαντήσεις….

Unknown είπε...

Αλλο μπέρδεμα και αυτό. Οι χριστιανοί έγιναν εβραίοι. Ο χριστιανισμός δεν έχει εθνικότητα γιατί είναι τρόπος ζωής. Τέλος γιατί ο κακός θα μας βγάλει εκτός θέματος.

Οντως το παιχνίδι ξεκίνησε κάπου εκεί και ελπίζω να θυμάστε τους πειρασμούς του Ιησού. Εάν με προσκυνήσεις θα σου χαρίσω την γή. Τέλος και πάλι.

Το έλλειμμα πάντως θα το πληρώσουν αυτοί από τους οποίους μπορούν να το πάρουν έστω και καταδικάζοντας τους σε θάνατο.
Ενημερώνω ότι σύμβουλος του Σημίτη όταν η Ελλάδα μπήκε στον σκληρό πυρήνα του Ευρώ ήταν η Goldman Sacs. Αυτή έκανε όλες της λογιστικές αλχημείες που χρειάστηκαν για να μπούμε και από τότε μας έχουν αλυσοδεμένους από αυτά που ξεχωρίζουν τους άντρες από τις γυναίκες. Μόλις κάναμε μία αταξία μας έβγαλαν στην σέντρα και από τότε τραβάμε ότι θέλουμε να τραβάμε.

Η αλήθεια που γνωρίζω με έχει απελευθερώσει.

Άθεος είπε...

Το ξέρεις ότι μαζί με το μνημόνιο υπογράψαμε και ένα χαρτί στο οποίο παραιτούμαστε από την εθνική μας ασυλία και μάλιστα «αμετάκλητα και άνευ όρων»…

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)