Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Φταίνε οι κομμώτριες ή μήπως ο Κούλης;

Συχνά βλέπω στο διαδίκτυο γελοιωδέστατα άρθρα να κοινοποιούνται στο fb και να αλλοτριώνουν συνειδήσεις με τεχνάσματα, ψευδείς ειδήσεις και διαστρεβλώσεις γαρνιρισμένες με μπόλικη αφέλεια σχεδόν για κάθε επιστητό θέμα. Πολλά από αυτά τα άρθρα απευθύνονται σε ανημέρωτους και ευκολόπιστους αναγνώστες που αναζητούν εύκολες και γρήγορες απαντήσεις αφού αδυνατούν να φτάσουν με δική τους κρίση, μασουλώντας σαν τα μηρυκαστικά τροφή επιτήδειων αγυρτών. Έτσι οι επιτήδειοι τσαρλατάνοι, κυρίως επιδειξιομανείς, σαν εκείνους τους χρήστες που αποτελούν την πλειοψηφία πολλών κοινωνικών σελίδων, προσπαθούν να επιδειχθούν απρόσωπα και με έπαρση να εντυπωσιάσουν, πολλές φορές χρησιμοποιώντας βαρύγδουπους τίτλους σπουδών που από τη μια δεν λένε τίποτα και από την άλλη υπερβάλουν. Σαν εκείνους και εκείνες που ξέραμε στις σελίδες γνωριμιών που πίσω από την οθόνη και με δυο τρεις ψεύτικες φωτογραφίες ή ακόμα και δικές τους, όμως σε ηλικία 30 – 40 ετών νεώτεροι, επιδεικνύουν τα κάλλη τους. Πολλά είπαμε για πρόλογο ας μπούμε στο θέμα παίρνοντας ένα τυχαίο τέτοιο άρθρο που υπερασπίζεται απόψεις επιτήδειων συνομωσιολόγων που σήμερα βλέπω να κυκλοφορεί σαν παγώνα κάνοντας πασαρέλα στο διαδίκτυο. Αυτό που έτυχε να δω σήμερα είναι αυτό που με βγάζει από τα ρούχα. Γράφτηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη και κάποιοι αφελείς το κοινοποιούν σήμερα γιατί βολεύει στην προπαγάνδα τους μετά από τρεις μήνες όταν η πανδημία στην κυριολεξία κάνει επιδημιολογική θραύση. Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ, αν και εγώ το αλίεψα από σελίδα του fb που σωρηδόν έπεφταν τα likes για τις υποτιθέμενες μεγάλες «αλήθειες» του. Με ελάχιστα λόγια απαντώ σε κάθε φράση του κυρίως θέματος του άρθρου, αφού δεν απαιτείται και καμιά ιδιαίτερη γνώση για να αντιμετωπιστεί η «επιχειρηματολογίας» που επιδιώκει ο αρθρογράφος, ώστε μετά να εκφράσω και την δική μου γνώμη που ίσως ενδιαφέρει και εσάς.

                                                                                      

Το κοινωνικό πείραμα της πανδημίας: Ποιο πείραμα… δεν υπάρχει πείραμα, πανδημία είναι. Μας έτυχε και την κάναμε.

…η επιβολή της μάσκας: Η μάσκα δεν επιβλήθηκε, προτάθηκε από τους επιστήμονες τον Μάρτη και εμπρός την μεγάλη εξάπλωση του ιού από ανεύθυνα άτομα η κυβέρνηση πήρε αυστηρότερα μέτρα, που για να λέμε την αλήθεια έπρεπε να ήταν ακόμα πιο αυστηρά.

…τα μέτρα με τις σωρηδόν απαγορεύσεις: Οι απαγορεύσεις των γιατρών και ειδικών δεν κρίνονται επιλήψιμες με τον τρόπο που προσπαθεί να διαδώσει ο προπαγανδιστής.

…η πληρωμένη ενημέρωση μέσω των ΜΜΕ: Κακώς που η κυβέρνηση δεν απαίτησε να γίνεται η ενημέρωση χωρίς χρηματισμό. Όμως αυτό δεν άπτεται της πανδημίας, αλλά της πολιτικής που είναι καταδικαστέα, όχι μόνο τώρα, αλλά ανέκαθεν οι κυβερνήσεις της δεξιάς χρηματοδοτούσαν τα κανάλια για δικό τους όφελος.

…οι κοινωνικές αποστάσεις: Δεν απαιτήθηκαν κοινωνικές αποστάσεις, αλλά μέτρα ενάντια στην μετάδοση του ιού. Το αντίθετο θα ήταν κατακριτέο.

…ο έλεγχος των ειδήσεων στο διαδίκτυο: Μεγάλο ψέμα! Αν συνέβαινε αυτό, έπρεπε το άρθρο αυτό να μην είχε δημοσιοποιηθεί ποτέ. Αντίθετα, τέτοια συνομωσιολογικά άρθρα κατακλύζουν το διαδίκτυο από τους αφελείς που το παίζουν ειδήμονες! Για να καταλάβετε, μέχρι ένας φασίστας στην ευρωβουλή μας υπέδειξε ότι ακόμα και η κόκα κόλα μπορεί να βγει… θετική στον κορωνοϊό!

…η ποινικοποίηση στην διαφορετική άποψη: Μια από τα ίδια, αν και θα έπρεπε να ποινικοποιηθούν τα ψέματα, ιδιαίτερα σε εκείνους που διευκολύνουν την διάδοση ψευδών ειδήσεων και ιών.

…το νέο μοντέλο στην κοινωνία της πληροφορίας: Οι άσχετοι έχουν χάσει επεισόδια στη ζωή τους. Έπρεπε να αρχίσουν από την «Κοινωνία του Θεάματος» του Γκυ Ντεμπόρ που στην Ελλάδα τουλάχιστον εκδόθηκε από το 1986. Όμως και εμείς που το φωνάζαμε από τότε δεχόμασταν πυρά από τους ίδιους. «Έλα παππού να σου δείξω τα απελοχώραφά σου»!

…το τηλεμάθημα, η εξ αποστάσεως εργασία, φέρνουν ένα νέο κοινωνικό μοντέλο. Την απομόνωση του ατόμου: Το τηλεμάθημα και η εξ αποστάσεως εργασία, είναι προσωρινά μέτρα για το καλό όλων, δεν είναι κοινωνικό μοντέλο. Η πρόταση είναι ψευδής ή δεν ξέρει τι του γίνεται, αυτός που την κάνει.

Η επόμενη φράση που αναφέρεται στην εργασία: ωραιοποιείται στα μάτια του αφελή αναγνώστη. Σε διαφορετική περίπτωση ο αρθρογράφος θα του φαινόταν κομουνιστής ή εργατοπατέρας. Βαρεθήκαμε να τρώμε τέτοια άδικη κριτική από δεξιούς και ωχαδερφικούς πολίτες της αδράνειας.

Η φράση που αναφέρεται στους επιστήμονες: προφανώς αναφέρεται σε «επιστήμονες» αγύρτες και τσαρλατάνους. Είδαμε από τι άτομα απαρτιζόταν το… "διεπιστημονικό» συνέδριό" τους! Βλέπουμε και τι είδους επιστήμονες είναι όσοι επιδίδονται στην συνομωσιολογία. Κέφι να έχετε να διαβάζετε για τους αγύρτες που σας καθοδηγούν!

Στο επόμενο παράδειγμα για τα rapid tests: είναι όλα σωστά, όμως δεν συνάγεται το συμπέρασμα του αρθρογράφου παρά ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή τα κρούσματα θα ήταν πολύ περισσότερα και οι θάνατοι λίγο περισσότεροι! Συνεπώς, πώς γίνεται να μην υπάρχει ιός; Άθελά του ο αρθρογράφος διαψεύσθηκε διαψεύδοντας και αυτούς που προσπαθεί να πείσει!

Περί υποκρισίας: Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ότι από μια τέτοια πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας κανένας δεν μπορεί να ωφεληθεί; Όπως στους πολέμους οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι πολεμικές βιομηχανίες, έτσι και εδώ ελάχιστοι ωφελούνται, όπως για παράδειγμα εκείνοι που σκέφτηκαν να ράψουν μάσκες και να εμπορευτούν αντισηπτικά. Ο κανόνας εδώ αντιστρέφεται με την εξαίρεση, συνάγοντας οι επιτήδειοι λανθασμένα συμπεράσματα. Φαντάζεστε να βγάζαμε με τόση αφέλεια συμπεράσματα; Ποιος δημιούργησε τον ιό; Οι φαρμακοβιομηχανίες… οι μοδίστρες της μάσκας… ή οι κομμώτριες, που πριν αρθούν τα μέτρα είναι οι πρώτες που πιάνουν δουλειά…;

Παραλληλισμός θανάτων από covid 19 με θανάτους από πείνα και δίψα: Εδώ βρίσκεται Η υποκρισία: Προκειμένου να κάνουν εδώ έναν παραλληλισμό μας λένε ότι 1,012,741 άνθρωποι (μέχρι τον Σεπτέμβρη, δηλαδή σε μισό χρόνο) πέθαναν από τον ιό, ενώ κάθε χρόνο 8,375,500 πεθαίνουν από την πείνα και 630,650 πεθαίνουν από έλλειψη νερού! Ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τους θανάτους από τον λιμό που σε σχέση με τον σημερινό λοιμό από την πανδημία τους φαίνεται αδιανόητο να κάνουμε τόσο θόρυβο! Και εδώ αντιφάσκουν με την ανυπαρξία του ιού, όμως μας κάνουν να ανατριχιάζουμε που για τα εννιά εκατομμύρια θύματα του λιμού οι θάνατοι του ενός εκατομμυρίου σε μισό χρόνο από την πανδημία τους φαίνεται αμελητέο νούμερο!

Και δεν φτάνουν όλα αυτά, αλλά ο αρθρογράφος ειρωνεύεται γιατί οι κυβερνήσεις του κόσμου δεν παίρνουν μέτρα για να σώσουν τους ανθρώπους από την πείνα και την έλλειψη νερού… Λες και πρώτη φορά ακούγεται η κατάντια που εδώ και αιώνες φεουδάρχες από παλιά, και σήμερα αδυσώπητοι καπιταλιστές, καταδικάζουν δισεκατομμύρια ανθρώπων στην πείνα για να μεγαλώσουν τα δικά τους κέρδη. Συνομωσιολόγοι και εμβολιοφοβικοί, αν και ακροδεξιοί στην πλειοψηφία τους, πιστοί υπερβατικών δυνάμεων, και αλλοπαρμένοι, ξαφνικά μας βγήκαν από Αριστερά, λες και εμείς φταίμε για την κατάντια που κυρίως οι ίδιοι συντηρούν εδώ και αιώνες, αδιαφορώντας για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρο τον κόσμο! Τους υποκριτές αυτούς, συχνά θα τους δείτε να προσεύχονται για το τομάρι τους απομονωμένοι σε μια εκκλησία, αδιαφορώντας για τους αγώνες που εμείς κάνουμε στο πεζοδρόμιο. Θα τους δείτε να κόπτονται για ανούσια ζητήματα παρά γι αυτά που κάνουν δυνατότερους τους δυνάστες τους! Θα τους δείτε ακόμα να ενημερώνονται από περίεργες σελίδες του διαδικτύου και αφού αλλοτριωθούν μαζικά, θα αρχίσουν να σου κουνούν σαν ειδήμονες το δάχτυλο. Όμως ακόμα κι όταν βλέπουν την αδικία στις άδικες συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων, σήμερα καρφάκι δεν τους καίγεται που κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι δίνουν άνιση μάχη με το θάνατο, στις εντατικές και στους θαλάμους των νοσοκομείων, προκειμένου να νικήσουν τον κορωνοϊό, που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μη τυχόν και μεταφέρουν τον επικίνδυνο ιό στους δικούς τους και πολλές φορές δυστυχώς και οι ίδιοι χάνουν τη ζωή τους δίπλα στους ανθρώπους που περιθάλπουν! Τραγικές φιγούρες γιατροί και νοσηλεύτριες στο μετερίζι της δουλειάς τους! Διαβάστε εδώ πώς περιγράφει μια νοσηλεύτρια την εμπειρία της από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης! Ειρωνικά στέκονται, νοσηλεύτριες στις εντατικές, και γιατροί στα ιατρεία τους, δίνοντας τον δικό τους αγώνα, παλεύοντας με το θάνατο μπροστά στους αρνητές της πανδημίας, χάνοντας πολλές φορές ακόμα και τη ζωή τους.

 

Τσιμουδιά γι αυτούς τους εργαζόμενους, από τους υποκριτές της συνομωσιολογίας για να μην πέσουν στην αντίφαση να παραδεχτούν ότι η πανδημία είναι εδώ και μας απειλεί όλους! Αντίθετα, σηκώνουν μπαϊράκι σαν ήρωες που υποτίθεται μας σώζουν συνωστισμένοι, ο καθένας στο χώρο του: οι πιστοί με τις λειτουργίες στις εκκλησίες, οι νεοταξίτες με αναταραχές στους δρόμους και ενάντια στην δημόσια ζωή και οι αφελείς συνομωσιολόγοι της πλάκας, συνεργοί και σύντροφοι των πιο πάνω αφελών, συνωστισμένοι σε bar, πλατείες και sites να ανταλλάσουν κάθε είδους βλακεία που διαβάζουν ή ακούν, κάνοντας τους «έξυπνους» νομίζοντας ότι διαμιάς και ξαφνικά φωτίστηκαν ώστε να μπορούν να διαφωνούν με επιστήμονες και ειδικούς, αντιστρέφοντας την λογική, το αίτιο με το αποτέλεσμα και με τη δική τους μεθοδολογία κάθε συμπέρασμα είναι δυνατό! Συγκρίνουν ανόμοια πράγματα, αρκεί η αφέλεια να τους οδηγεί στο επιθυμητό συμπέρασμα: Γιατί να κλείνουν τα bar στις 12; Γιατί μετά τα μεσάνυχτα μεταδίδεις ευκολότερα τον ιό! Λες δεν υπάρχει κορωνοϊός και καθαρίζεις απ όλα! Ούτε μάσκα φοράς, ούτε περιορίζεις τις μετακινήσεις σου, άσε που φαίνεσαι και εξυπνότερος από τους άλλους που πιάστηκαν κορόιδα! Τα παιδιά στο σχολείο δεν κολλούν, οι μάσκες δεν μας προστατεύουν, ο Χριστός δεν μεταδίδει ιούς, οι κεραίες G5 φταίνε, τα εμβόλια έχουν τσιπάκια και τα μυαλά στα κάγκελα. Αμαθείς και ανημέρωτοι, επαναστατώντας να μην βλέπουμε τηλεόραση, να μην ακούμε τους ειδικούς, να μην κρατάμε μέτρα ενάντια στην διασπορά του ιού, να μην κάνουμε τα εμβόλια, να μην πιστεύουμε στην πραγματικότητα!

Εν ολίγοις: να αντισταθούμε στο σύστημα! Μα δεν είναι αυτό το σύστημα φίλε μου! Το σύστημα είναι αυτό που ήταν πριν την πανδημία και θα συνεχίσει να είναι το ίδιο και μετά από αυτήν, όταν εμείς θα βρισκόμαστε στο πεζοδρόμιο και εσύ θα συνεχίζεις να συχνάζεις στις εκκλησίες, στις πλατείες, στα γήπεδα και στο σπίτι να βλέπεις τις ανούσιες σειρές της τηλεόρασης. Αυτά έβλεπες πριν, αυτά βλέπεις τώρα, αυτά θα συνεχίζεις να βλέπεις και αύριο. Δεν μπορείς να ενημερωθείς για την κατάσταση στο κόσμο, επειδή ψυχοπλακώνεσαι, επειδή νομίζεις ότι η πραγματικότητα σε καταπιέζει, σε τρομοκρατεί, επειδή αυτοί που φωνάζουν πρέπει να είναι άθεοι και κομουνιστές και εσύ δεν έχεις καμιά σχέση με δαύτους, γιατί εσύ είσαι του Συστήματος! Είσαι Ιδεαλιστής του κερατά, έβαλες ή σου βάλανε την ιδέα στο κεφάλι και την πίστεψες. Σαν τον Πλάτωνα, νομίζεις οι ιδέες είναι αντικειμενικές και ο υλικός κόσμος μια ψευδαίσθηση. Δεν ζείτε στην πραγματικότητα, παρά σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων όπου οι ιδέες ορίζουν το νου και ο νους κυριαρχεί στην ύλη! Οι ψευτοδιδάσκαλοί σου σε κορόιδεψαν. Σε έκαναν να μισήσεις την αλήθεια, την επιστήμη, τον άνθρωπο, την ίδια τη ζωή. Και μεις ξέρουμε να αντιδρούμε στη ζωή αυτή, αλλά ξέρουμε προς τα πού να στοχεύσουμε. Και μεις πολεμήσαμε το Σύστημα και το πολεμάμε. Μα όταν δημοσίευσα το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στο βιβλίο μου με τον τίτλο «Η θρησκεία μέσω της κοινωνίας του θεάματος είναι η δύναμη της εξαπάτησης στην οποία κάθε αλλοτριωμένος νους είναι έτοιμος να υποδουλωθεί» τι νομίζεις εννοούσα… Εσένα, γιατί από τότε υπήρχες, όπως και αυτοί που σε πήραν στο λαιμό τους. Είναι οι ίδιοι συνομωσιολόγοι που δημιούργησαν τις θρησκείες από ιδέες που σφηνώθηκαν στο κεφάλι τους την ώρα που μασουλούσαν βαλανίδια!


Δίας και Κρόνος σμίγουν φέτος στις 21/12/2020 για πρώτη φορά μετά το Μεσαίωνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)