Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Πώς ο θύτης προσποιείται το θύμα μετατρέποντας το πραγματικό θύμα σε αξιολύπητο θύτη!

Δεν προλάβαμε να φύγουμε από το εορταστικό κλίμα του Πολυτεχνείου και να γευτούμε τις γιρλανδένιες μέρες των Χριστουγέννων και η Αθήνα άλλαξε. Αντί να δούμε αστραφτερές βιτρίνες και πρόσωπα χαρωπά, ζήσαμε μέρες που δεν θύμιζαν τίποτα από το παρελθόν!



Τίποτα;
Ίσως εκείνες τις ταραγμένες μέρες όπου, οι τίμιοι αγώνες των εργατών, των φοιτητών ή όποιων άλλων δίκαιων διαδηλωτών, κάποιοι κουκουλοφόροι αναλάμβαναν να τους καπελώσουν, διχάζοντας το λαό σε διαφορετικά στρατόπεδα!
Όμως, όχι σε τέτοιο βαθμό. Οι μέρες αυτές έδειξαν υπερβολή στην υποκρισία, στην προβοκάτσια, στην ατιμία. Όμως έδειξαν και τι πραγματικά δεν λέγεται αγώνας! Για παράδειγμα το πλιάτσικο δεν είναι μορφή αγώνα. Ούτε η καταστροφή!
Εκτός από το φόνο ενός μικρού παιδιού, καταστρέψαμε περιουσίες, καταστήματα και αυτοκίνητα. Χύθηκε αίμα. Πολλοί έμειναν άνεργοι. Προκαλέσαμε τόσο πόνο και αγανάκτηση… και κυρίως διχόνοια μεταξύ μας και με βαριά καρδιά τώρα πρέπει να… συνεορτάσουμε!
Δεν πρόλαβε να ανάψει ο Δήμος το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και οι «κακοί» το άναψαν για τα καλά! Αντί η Αθήνα να αστράφτει από τα λαμπιόνια, κάποιοι κατάφεραν να την λαμπαδιάσουν ολόκληρη!


Αθήνα: Μια… χαρούμενη ατμόσφαιρα. Χριστούγεννα 2008


Γελοιοποιήσαμε τη χώρα μας στα μάτια όλου του κόσμου και τώρα αναρωτιόμαστε ποιοι τα έκαναν όλα αυτά…
Αν και είχαν σχηματιστεί προκατειλημμένα οι γνώμες, τα λιγοστά video και οι φωτογραφίες αρχίζουν να δείχνουν προς τα πού βρίσκεται η αλήθεια.
Αυτός που διεκδικεί ό,τι του στερούν, δεν μπορεί με τόση ευκολία να στερεί από τους άλλους αυτό που τους ανήκει! Οξύμωρο σχήμα και λογική!


Επί χούντας έπεφταν αληθινές σφαίρες κείτονταν στο δρόμο νεκρά σώματα κι όμως μία βιτρίνα δεν είχε σπάσει!
Στο Πολυτεχνείο, τότε, ο κόσμος από την καρδιά του έδινε ένα πακέτο τσιγάρα, μπισκότα, σοκολάτες και όλα μαζεύονταν σε μία άκρη και όποιος διαδηλωτής ήθελε μπορούσε να πάρει ό,τι είχε ανάγκη και κάθε ώρα ο σωρός γινόταν όλο και πιο μεγάλος. Όμως κανένας δεν γέμισε τις τσέπες του, κανένας δεν έκανε πλιάτσικο σε κτίριο που κατάλειψε!
Άλλες εποχές, άλλες συνειδήσεις! Οι «γνωστοί άγνωστοι» ακόμα δεν είχαν εφευρεθεί.
Γιατί, ναι, εφεύρεση είναι!
Όμως, έκτοτε, κάποιους «γνωστούς αγνώστους» τους έχουμε δει πολλές φορές να παρεισφρέουν μέσα σε ειρηνικές διαδηλώσεις και σε λίγα λεπτά να παρεκτρέπονται τα πάντα!


Έτσι είναι ο Ανθός της Ελληνικής Νεολαίας;


Ναι τώρα ξέρουμε γιατί τους εφηύραν!
Φαίνεται μόνο με αυτό τον τρόπο το σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει το δίκαιο αίτημα του λαού, όταν δεν μπορεί να δώσει διαφορετικές και δίκαιες λύσεις!
Η προβοκάτσια πάντα ήταν η αφορμή ακόμα και για παγκόσμιους πολέμους!
Σήμερα τα πράγματα ίσως να έγιναν και κάπως έτσι:
Ένας φύλακας σκοτώνει ένα παιδί. Σίγουρα ό,τι και να έκανε (αν έκανε) ο φύλακας δεν αποδίδει δικαιοσύνη. Η συμπεριφορά του φύλακα είναι ανάρμοστη, παραβατική, φασιστική και ηλίθια. Δεν δικαιολογείται με τίποτα!
Δίκαια ξεσηκώνονται χιλιάδες ανθρώπων, κυρίως νέων, για να διαδηλώσουν γι’ αυτό το άδικο συμβάν!
100 άτομα, οι «γνωστοί άγνωστοι» που παρεισφρέουν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, μπλέχτηκαν στις διαδηλώσεις, σπάζοντας και ρημάζοντας καταστήματα και αυτοκίνητα.
Να υποθέσω ακόμα 100 αφελείς μαθητές που θέλησαν να τους μιμηθούν… 200!
Και 200 αλλοδαποί που τριγύριζαν, άφραγκοι στην Αθήνα εκείνη την ώρα, περιμένοντας το πλιάτσικο, μου φαίνεται εφικτό το σενάριο.
Μέσα σε αυτό το χάος πώς είναι δυνατόν η Αστυνομία να προστατέψει τις περιουσίες, όταν ανάμεσα τους κινούνται οι 100 «γνωστοί άγνωστοι» προβοκάτορες;

Δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά τα video που παρακολουθώ. Οι φωτογραφίες που είδα. Οι μάρτυρες που τους είδαν. Οι δημοσιογράφοι που τα ανακοίνωσαν!
Μεταξύ άλλων να τι είδαμε από την τηλεόραση.










Οι αστυνομικοί έκαναν 50 συλλήψεις από τους αφελείς μαθητές και πενήντα από τους αλλοδαπούς, κάνοντας το χρέος τους, δικαιολογώντας το μισθό που εγώ κι εσείς πληρώνουμε!
Μη πιάνεστε από αριθμούς. Μπορεί περισσότεροι, μπορεί και λιγότεροι, δεν βρίσκεται στους αριθμούς η αλήθεια, αλλά στην ουσία. Ούτε ποιας εθνικότητας ήταν οι αλλοδαποί. Για τους προβοκάτορες μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Ποιοι τα έχουν με τους αντιεξουσιαστές και τη νεολαία των Εξαρχείων και ταυτόχρονα είναι κολλητοί με την αστυνομία; Μόνο κάποιους από τη Χρυσή Αυγή μπορώ να υποθέσω, που στο κάτω-κάτω κάποιοι αστυνομικοί ίσως να είναι και μέλη της!

Λέτε;
Έτσι, φαίνεται, όλα να δένουν!
Μόνο αυτοί και μερικοί «αναρχικοί» να αρχίσουν να σπάνε… έγινε το κακό!
Ε, όχι! Πρέπει η αλήθεια να βγει προς τα έξω. Πρέπει ο κόσμος να μάθει! Πρέπει να πάψουμε να βρισκόμαστε σε διχασμό μεταξύ μας! Κανένας δεν ήθελε αυτές τις καταστροφές! Και πολύ περισσότερο, οι μαθητές! Ακόμα και εκείνοι οι λίγοι αφελείς μαθητές, που ακολούθησαν μια παραβατική συμπεριφορά, είναι μια ισχνότατη μειοψηφία μέσα στο μαθητικό κίνημα. Σήμερα, που αποκαρδιωτικά είδαν την Αθήνα σ’ αυτά τα χάλια, πρέπει να διδάχτηκαν, να έμαθαν κι αν δεν έμαθαν πρέπει να μάθουν!
Κανείς δεν πρόκειται να εθιστεί στη βία, αντίθετα, ίσως ήρθε η ώρα να μάθουμε όλοι, ότι αυτός που αγωνίζεται τίμια, ούτε το πρόσωπο κρύβει, ούτε λεηλατεί την ξένη περιουσία. Οι νέοι τις μέρες αυτές δεν έμαθαν να λεηλατούν, αλλά να αγωνίζονται. Πολλοί βγήκαν για πρώτη φορά στους δρόμους, έκαναν το εναρκτήριο βάπτισμα στον αγώνα για το δίκιο που πρέπει να απαιτηθεί διαδηλώνοντας ειρηνικά σε μια δημοκρατική χώρα.

Ας μην βιαστούμε να τους βαφτίσουμε αλήτες και περιθωριακούς!
Ούτε θα διαμορφώσουμε γνώμη από την εξαίρεση, αλλά από τον κανόνα!
Οι «γνωστοί άγνωστοι» δεν πρόκειται να γίνουν περισσότεροι, όμως μην περιμένετε να απαλλαχτούμε εύκολα απ’ αυτούς. Το σύστημα τους προστατεύει, τους χρειάζεται!
Σε τέτοιες περιπτώσεις γίνονται ακόμα και το δεξί τους χέρι.

Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι που γράπωσαν αυτόν τον μαθητάκο;

Μην επιτρέπετε να σας πιπιλάνε το μυαλό το ψέμα και η προβοκάτσια του συστήματος!
Εναντιωθείτε σε κάθε μορφή αλλοτρίωσης!
Αποξενωμένοι από τον κόσμο μας γινόμαστε ακόμα πιο αδύναμοι, στα αδηφάγα στόματα των ισχυρών του συστήματος.
«Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας,
δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει»!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άθεε πήγαινε να ξαπλώσεις αμέσως. Αρχίζεις να παρουσιάζεις επικίνδυνα σημάδια κρίσεως εξυπνάδας. Βέβαια δεν κινδυνεύει ακόμη η υγεία σου αλλά καλού κακού…

Για να συμπληρώσεις το παζλ των σκέψεών σου θα σου πω κάτι που συνέβη εχθές. Έχει σχέση με αυτό που φωνάζω τόσες μέρες. Για τα δεκάχρονα πιτσιρίκια που εμφανίστηκαν στα επεισόδια να πετούν πέτρες. Είχα αναφέρει ένα ανάλογο περιστατικό με κάτι παιδιά της έκτης δημοτικού (μάλλον) που έπαιζαν του αναρχικούς φορώντας τα φανελάκια τους για μάσκες.
Εχθές το βράδυ η μάνα μου άκουσε φασαρία, φωνές και χτυπήματα από τον δρόμο. Βγήκε έξω να δει τι συμβαίνει και είδε μια ομάδα από πιτσιρίκια του δημοτικού, τα οποία ήταν μαζεμένα στο πεζοδρόμιο και πετούσαν νεράτζια σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τζαμαρίες και σπίτια. Εκείνη την στιγμή πέρναγε και ένας άλλος πιτσιρικάς που έμενε παραδίπλα και γύριζε από το φροντιστήριο. Ο όχλος των πιτσιρικάδων πέταξε μερικά νεράτζια και σε αυτόν(προφανώς τον πέρασαν για μπάτσο και επαναστάτησαν). Ένας γείτονας που είδε την σκηνή βγήκε και πρόγκηξε τα πιτσιρίκια που το έβαλαν στα πόδια και χάθηκαν στα στενά. Όμως σε τέσσερα-πέντε χρόνια που θα μπουν στην εφηβεία δεν θα μπορεί να το κάνει.
Νέες συμμορίες αρχίζουν να γεννιούνται στους κάποτε ειρηνικούς δρόμους μας. Σε λίγο θα φοβούνται ακόμα και οι διαρρήκτες να κυκλοφορήσουν.
Το μικρό αυτό συμβάν είναι αφιερωμένο σε όσους νομίζουν ότι οι δεκαπεντάχρονοι έχουν αρκετό μυαλό και ευαισθησία για να "αγωνιστούν" και που δεν τους ένοιαξε καθόλου όταν είδαν στην τηλεόραση τα μικρά παιδιά να πετάνε πέτρες στις φασαρίες.
Αλήθεια, πως δεν του έκοψε κανενός να συγκρίνει αυτά τα πιτσιρίκια με τα παιδιά των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα;
Καλά για τους δημοσιογράφους δεν συζητάμε, γιατί το μυαλό δεν είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά τους, αλλά ούτε ένας προοδευτικός δεν το σκέφτηκε;!
Πάντως να χαιρόμαστε τους νέους "επαναστάτες" κατά του συστήματος. Και να τους εκατοστήσουμε. Τι λέω... Να τους χιλιάσουμε και να τους εκατομμυριάσουμε.

Με μια δεύτερη σκέψη βέβαια οι δύο πιτσιρικάδες (που η καλή μας τύχη τους φύλαξε να μην φάνε καμιά πετριά στα επεισόδια) ίσως να είναι βαλτοί από τους μπάτσους για να δυσφημίσουν τους «γενναίους επαναστάτες» με τις κουκούλες που κρύβονται στο Πολυτεχνείο. Ίσως και κάποιος μπάτσος να πήρε τον γιό του μαζί για να αποκτήσει εμπειρία και προϋπηρεσία και να μπει αργότερα εύκολα στην σχολή της αστυνομίας.

Βασικά βέβαια αυτά τα λέω λόγω φασιστικών πεποιθήσεων. Η αλήθεια είναι ότι τα δύο μωρά, αφού ήπιαν το γάλα τους βαρύ γλυκό, αφουγκράστηκαν τον πόνο του λαού, αγανάκτησαν για την αστυνομική βία και βγήκαν να αγωνιστούν «για την δημοκρατία και την δικαιοσύνη», έτσι όπως μόνον οι «προοδευτικοί» ξέρουν.


Υ.Γ. Λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων στο σύστημα, θα λείψω από το ίντερνετ για κάποιο διάστημα. Μπορεί κιόλας να σβήσω όλους τους λογαριασμούς μου ακόμα και το email. Οπότε θα τα ξαναπούμε εν καιρώ.

Άθεος είπε...

Όλες αυτές τις σκέψεις που έκανες, τις έκανα κι εγώ. Αρχικά απέδιδα κάθε κακό στους Αναρχικούς και επειδή ένιωθα αρκετά Έλληνας, τασσόμουν, όχι κομματικά αλλά σε σχέση με την αντιπαράθεσή τους, με τη Χρυσή Αυγή!
Κατάλαβα, όμως ότι οι τελευταίοι είναι, πραγματικά, καθαρματάκια που παίζουν το παιχνίδι της αστυνομίας ή να το πω καλύτερα πολλοί από τους τελευταίους, το παίζουν χρυσαυγίτες! Όχι το παίζουν… Είναι!
Τώρα σχετικά με τα παιδιά. Πρέπει να εθίζονται ή στην αλητεία όπως λες ή στους αγώνες!
Γιατί να υποθέσω το πρώτο κι όχι το δεύτερο…
Αυτό θίγεται και στην ανάρτηση, όπου σημειώνω, ότι είναι στο χέρι μας να τα καθοδηγήσουμε σωστά!
Εσύ όμως ούτε που αντιλήφθηκες ότι Ματ και κάποιοι κουκουλοφόροι πήγαιναν χέρι-χέρι (κάτι συνειρμοί… που μου έρχονται…)

ΚΙΡΚΗ είπε...

Φίλε Άθεε,εξαιρετικό κείμενο!
Ζω στο κέντρο των γεγονότων και είδα και εγώ πολλά τέτοια περιστατικά με "κουκουλοφόρους" που δεν ήταν πιτσιρίκια με κουκούλες! Συμφωνώ ότι πρέπει να στρέψουμε τα παιδιά προς τον αγώνα και όχι προς την αλητεία! Είναι στο χέρι μας!
Σ΄ευχαριστώ!

stardust30 είπε...

Οι πολιτικοί μας προωθούν τέτοιες πρακτικές προβοκάτσιας για να μπορούν να νομιμοποιήσουν διάφορες παρανομίες όπως η οπλοκατοχή των εταιρειών σεκιούριτι.
Το κακό είναι ότι υπάρχει κόσμος που πέφτει θύμα αυτών των πρακτικών και πιστεύει στο κυβερνητικό παραμύθι.
Γι'αυτό τα μάτια μας ανοικτά!

Άθεος είπε...

Καλοί μου φίλοι, Κίρκη και Stardust30, όπως λέει και το τραγούδι «χαίρομαι που καταλαβαινόμαστε, ήσυχα-ήσυχα κι απλά!»

Ανορθόδοξος είπε...

Ωραίο κείμενο. Θα προσέθετα κάτι που έχω ξαναπεί, οτι τα επεισόδια συμφέρουν πολύ κόσμο και γι αυτό δεν γίνεται τίποτα για την αποφυγή τους. Ίσως μάλιστα να προκαλούνται από έμμισθους προβοκάτορες του κράτους...

Θα ήθελα να 'ξερα δεν ντρέπονται αυτοί οι άνθρωποι να παίρνουν 3 και 60 και να σπάνε τα μικρομάγαζα φορώντας κουκούλα;

Άθεος είπε...

Φαίνεται Ανορθόδοξε, μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν... συνεπώς συμβιβάστηκαν για να μη μείνουν άνεργοι!

MARIA είπε...

Εξαιρετικο το κειμενο σου.Δεν εχω να προσθεσω κατι.Μονο με την ευκαιρια να επισημανω κατι λογω της δουλειας μου.
Τα παιδια εθιζονται στην βια.Τα 9 στα 10 παιδια το 2008 τρωνε ξυλο απο τους γονεις τους.Μαθαινουν να εκφραζουν τον θυμο τους με βια.Ο θυμος ειναι και αυτος ενα συναισθημα και πρεπει να εκφραζεται.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.Ερευνα προσφατη εδειξε οτι κατα 90% τα παιδια του δημοτικου εκφραζουν την απογοητευση τους,τις ματαιωσεις τους και τον θυμο με βια κατα των συμμαθητων τους και οχι μονο.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Φοβαμαι οτι τα παιδια που εσπασαν και ρημαξαν ηταν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απο οτι νομιζουμε.
Καποτε το ξυλο μπορει να ηταν ''λειτουργικο'' [αν ειναι ποτε δυνατον αυτο],σημερα ομως η κοινωνια αλλαξε πολυ και πρεπει να αλλαξει και η οποια εκπαιδευση.

Το ξυλο βγηκε απο τον παραδεισο.ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Ισως σας φαινομαι υπερβολικη.Απλα σκεφτητε το παρακαλω ΚΑΙ αυτο.

Άθεος είπε...

Το σκεφτόμαστε!
Είμαστε ενάντια στη βία και γι αυτό έγραψα ότι στο χέρι μας είναι να τους μάθουμε (των μαθητών) να αγωνίζονται σωστά! Κάποιοι ίσως να επηρεάστηκαν από τους βαλτούς!
Είναι όμως η εξαίρεση, όχι ο κανόνας!

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)