Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ρωμιοσύνη η χώρα της υποτέλειας (Περί χρέους ο λόγος)

Στην ανάρτηση αυτή, με την ευκαιρία της οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας, θα δούμε ευρύτερα το θέμα και διαχρονικά.
Όχι. Αυτή η χώρα δεν έπρεπε να ονομάζεται Ελλάδα. Ήμουν κι εγώ από εκείνους που αντιδρούσαν σφοδρά στην λογική του Φαλμεραγιερισμού που έλεγε ότι στη χώρα αυτή δεν κατοικούν πια Έλληνες, αφού ο πληθυσμός της αλλοιώθηκε με το χρόνο και τους πολυάριθμους πολέμους της. Όχι πως τώρα πιστεύω ότι οι σημερινοί έλληνες είναι απόγονοι των Σλάβων και των Αλβανών, αλλά ότι σίγουρα αλλοιώθηκε η ιστορία τους ή να το πω διαφορετικά, αλλοιώθηκε το ελληνικό στοιχείο, τα ήθη και έθιμα, οι παραδόσεις μας και οι πανάρχαιες αξίες του ελληνισμού. Υπεύθυνη γι αυτήν την κατάσταση είναι ο ασπασμός της νέας θρησκείας που έσπασε αρχικά τους συνεκτικούς δεσμούς που μας έδεναν σαν χώρα από την αρχαιότητα και στη συνέχεια η μείξη με βάρβαρους ομόθρησκους πληθυσμούς, απ’ το χριστιανικό Βυζάντιο και εντεύθεν. Όμως και ο αποκαλυπτικός χαρακτήρας της θρησκείας αυτής γρήγορα αλλοτρίωσε τον πιστό υποδουλώνοντας και εξαπατώντας τον. Ένας κόσμος, στον οποίο δεν συμμετέχει ο λαός και ο πολίτης δεν δραστηριοποιείται ενεργά, γρήγορα θα υποταχτεί στο σύστημα.

Όχι, δεν θα μιλήσουμε στην ανάρτηση αυτή για θρησκεία. Κάνοντας όμως έναν πρόλογο προκειμένου να αιτιολογήσω γιατί αντί της λέξης Ελλάδα χρησιμοποίησα την ρωμιοσύνη έπρεπε να αναφέρω κι αυτά, γιατί ποτέ ένας Έλληνας, όπως τον ξέρουμε από την αρχαιότητα, δεν θα έφτανε σε αυτή τη χαμέρπεια, να βουλιάζει οικονομικά, να γίνεται ρεζίλι διεθνώς και μέσω σκανδάλων, πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών, να καλείται να περικόπτει απ’ το υστέρημά του για να καλύψει τα νέα τοκογλυφικά δάνεια προκειμένου να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτά που δημιούργησε όταν οι εξουσιαστές του εθνικού πλούτου που ο ίδιος ψήφισε, με κομπίνες και υπεξαιρέσεις τάιζαν το κεφάλαιο και τους ίδιους. Και την ώρα που πλήττεται οικονομικά και παράλληλα άδικα υπερφορολογείται, η κυβέρνηση, προσπαθώντας να αφήσει το Μεγάλο Κεφάλαιο αμέτοχο, αποφασίζει να εφαρμόσει ένα ήπιο φορολογικό μέτρο στην Εκκλησία, αφού ένας παρόμοιος νόμος εκκρεμεί εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς να εφαρμόζεται από καμιά κυβέρνηση, μήπως και απαλύνει τον πόνο των φτωχών, ρίχνοντας εμφανώς στάχτη στα μάτια όλων, ότι όλοι συμμετέχουμε στις δύσκολες στιγμές. Ακριβώς εκεί ο ρωμιός, σαν βλάκας με περικεφαλαία, κάνει αντίσταση. Όχι στην φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας! Όπως τότε με το ρεγιαλίκιο επί τουρκοκρατίας, συμπαραστεκούμενος στην απόφαση της εκκλησιαστικής διοίκησης να μην πληρώσει λεπτό και να οδηγήσει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο κάνοντάς μας ρεζίλι ακόμα μια φορά


Προτιμά με λίγα λόγια σερνάμενος από φτώχεια ο πιστός να εκδηλώνει συμπαράσταση στον πλούτο της Εκκλησίας, παρά να απαιτεί από το κράτος να της επιβληθεί δίκαιος φόρος, απαλύνοντας τον ίδιο. Η συμπεριφορά αυτή σας φαίνεται φυσιολογική;
Εδώ ο μαζοχισμός γίνεται όργανο της ταξικής κυριαρχίας και δε φαίνεται να το αντιλαμβάνεται κανείς.
Ορίστε! Προσπάθησα να μπω στο οικονομικό θέμα, που ταλανίζει τη χώρα μας τελευταία, και πάλι βρέθηκα εγκλωβισμένος στα εκκλησιαστικά οικονομικά γρανάζια. Δεν φταίω εγώ γι αυτό, αλλά αυτή, που με πρόσχημα το… κοινωνικό της έργο, βρίσκεται μόνιμα χωμένη μέχρι τα αυτιά στη βρώμα του οικονομικού συστήματος. Ας αφήσουμε όμως τα βαθύτερα αίτια της υποτέλειας για να επικεντρωθούμε περισσότερο στο οικονομικό ζήτημα των ημερών παρακολουθώντας ένα video που με απλό τρόπο εστιάζεται στο πρόβλημα αυτό από τις πρώτες ημέρες που το ρωμαίικο προσπαθεί να δημιουργήσει κράτος με δάνεια, σύμφωνα, πρωτόκολλα και συμβάσεις, που θα καθορίσουν και τη μελλοντική πορεία της χώρας.






Να πώς ξεπουλήσαμε τον δημόσιο πλούτο μας.
Η Ελλάδα, χώρα κυρίως αγροτική, κατάφερε τον πλεονασματικό ισοζύγιο των γεωργικών της προϊόντων να τον κάνει ελλειμματικό, εισάγοντας ακόμα και κρεμμύδια από την Αίγυπτο, λάδι από την Ισπανία και ντομάτες από την «φιλική» Τουρκία.
Στη συνέχεια οι επιχορηγήσεις αναλώθηκαν σε σκάνδαλα. Οι δημόσιες επιχειρήσεις πουλήθηκαν (ΟΤΕ, αεροδρόμια, λιμάνια) και μετά μας ξεμπρόστιασαν ότι δεν έχουμε πιστοληπτική ικανότητα, αφού πρώτα ξαναδανείστηκαν για να διοργανώσουμε την Ολυμπιακή φιέστα του 2004. Και αντί να μείνει κάτι στο λαό ξεπουλήθηκαν έργα και επιχορηγήσεις ξανά στο κεφάλαιο, φουσκώνοντας παράλληλα και τις δικές τους τσέπες. Ξεπουληθήκαμε στους εξουσιαστές που εκλέξαμε να μας κυβερνήσουν. Δεν ψηφίσαμε διαχειριστές της εθνικής μας περιουσίας, αλλά αυτούς που θα μας έστυβαν οικονομικά.

Οι «Νεοδημοκράτες» ήρθαν φορτσάτοι να πλουτίσουν στα γρήγορα. Ήξεραν ότι γρήγορα θα έφευγαν και γι αυτό ό,τι έκαναν το έκαναν γρήγορα στο άρπα κόλλα!
Ζήλεψαν τους προκατόχους.
Αφού παρέγραψαν τα σκάνδαλα και τα αδικήματά τους, έφυγαν νύχτα, αφού τάισαν καλά, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τους τραπεζίτες και φυσικά την Εκκλησία, τον έτερο συμμέτοχο του μακροχρόνιου πλιάτσικου.
Τι άφησαν;
Μαύρο σκοτάδι! Ένα τεράστιο χρέος, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.
Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντί να βάλει να πληρώσουν αυτοί που τόσο καιρό πλούτιζαν από τον ιδρώτα του λαού, έβαλε χέρι στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων διογκώνοντας τη φτώχεια ακόμα πιο πολύ, εξευτελίζοντας την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και αφήνοντας το κεφάλαιο να συνεχίζει το ληστρικό του έργο.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι η Goldman Sachs και η Wall Street έπαιξαν ένα βρώμικο παιχνίδι στη χώρα μας, μαζί με την κυβέρνηση και το ντόπιο κεφάλαιο, βάζοντας στόχο να ρουφήξουν και το τελευταίο ευρώ από τη τσέπη των εργαζομένων. Ας δούμε ένα video ακόμα όπου ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser περιγράφει με γλαφυρότητα την κρίση και τα άδικα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ενάντια στο λαό που την ψήφισε και πώς «οι δικοί μας» καρχαρίες δικαιολογούν το ληστρικό τους έργο χαλκεύοντας τα δεδομένα και δημιουργώντας την «κρίση».

"Χρέος" για μας σημαίνει "πλούτος" γι αυτούς!
Ή όπως έλεγε ο Μαρξ εδώ και ενάμιση αιώνα "το χρέος σας είναι ο πλούτος ο δικός μας".


«Γιατί ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ τους συμπατριώτες σας;» φωνάζει ο Max Keiser ενώ οι δικοί μας οδύρονται να μας πείσουν ότι η κρίση δημιουργήθηκε επειδή οι μικροί φοροδιαφεύγανε!
Τι λογική! … γι’ αυτό το μάρμαρο έπρεπε να πληρωθεί από τους δημόσιους υπάλληλους που ποτέ δεν φοροδιαφύγανε;
Όμως όλοι ξέρουν ότι οι μεγάλοι μόνο είχαν αυτή τη δυνατότητα και το στοίχημα στην παρούσα «κρίση» ήταν η πτώση του Ευρώ. Γι αυτό μπροστά μας πάντα έχουμε την κ. Μέρκελ, αφού κυρίως η Γερμανία ωφελείται από μια αντίστοιχη πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Εξιλαστήριο θύμα σ’ αυτό το οικονομικό παιχνίδι ήταν η Ελλάδα και τα χαμηλά εισοδήματα, ώστε ο φτωχός να γίνει φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος, κάνοντας το τραπεζικό και κεφαλαιοκρατικό σύστημα ακόμα ισχυρότερο.
Τόνωση του συστήματος θα έπρεπε να το πούμε καλύτερα. Όσο για το δημόσιο χρέος και την κρίση πρέπει να ξέρουμε ότι είναι σύμφυτα του συστήματός μας ενώ η αλλοτρίωση και ο μαζοχισμός όργανο της ταξικής εκμετάλλευσης. Ο Ρωμιός πολύ δύσκολα θα αντιληφθεί ότι δεν συμμετέχει στα κοινά αφού σαν μαριονέτα, χωρίς ταξική συνείδηση και λογική, ψηφίζει αυτόν που θα τον εξουσιάζει οικονομικά και μακροχρόνια θα τον καταδυναστεύει.


Φωτοτυπία του επίσημου απόρρητου εγγράφου - ντοκουμέντου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας προς το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, από το οποίο φαίνεται, ότι αποστέλλονται -όχι με επιταγές, αλλά- με ζωντανό χρήμα "έξη σφραγισμένες και καταμετρημένες από την Τράπεζα της Ελλάδος δεσμίδες των 500.000 ευρώ" ως 2η δόση της οικονομικής ενίσχυσης του έτους προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.



Αλήθεια, πόσες δόσεις αποστέλλονται το χρόνο και πόσο είναι για τον Έλληνα φορολογούμενο το ετήσιο κόστος που πληρώνει για τη συντήρηση της πνευματικής και ιδεολογικής σκλαβιάς του; Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ


«Αν δεν απαλλαγείτε απ’ τους οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας, θα χάνετε δουλειές, η ανεργία θα ανεβαίνει και το βιοτικό σας επίπεδο συνεχώς θα πέφτει!» λέει ο Max Keiser «Γίνατε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ. Δεν το έχετε καταλάβει; Διώξτε τους! Εκτός αν… σας αρέσει κιόλας! Μπορεί να… γουστάρετε να σας ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ τρομοκράτες! Μπορεί να είναι το… βίτσιο σας! (Μερικοί άνθρωποι είναι μαζοχιστές)»!
Η τελευταία φράση του Keiser δένει ψηφοφόρους και πιστούς, αφού η θρησκεία στέκεται σαν άγρυπνος φρουρός στην υπνωτισμένη του συνείδηση.

Ο αφαιρετικός νους του ανθρώπου αδρανοποιείται. Αδυνατεί να ξεχωρίσει το λογικό από το παράλογο, το είναι από την πλάνη. Κινείται σαν μαριονέτα ακόμα κι εκεί που νομίζει ότι φέρεται σαν αντιεξουσιαστικός. Ακόμα και τότε, εξυπηρετεί το ίδιο σενάριο των εξουσιαστών, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες που του θέτει το σύστημα!




Υ.Γ. Και ένα πρόσφατο video από την 26 Απριλίου που λέει πολλά.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της 24ης Οκτωβρίου 2010: Ένα βοήθημα για την ιστορία αυτού του τόπου, γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται!

και την 3 Σεπτέμβρη του 1843 που είναι μια μέρα ορόσημο.
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 14/5/2012
Εν μέσω βαθιάς οικονομικής ύφεσης και εξαθλίωσης εδώ και δυο χρόνια η δοσίλογη κυβέρνηση των χριστιανο(β)ρωμιών συνεχίζουν να ενισχύουν οικονομικάμονές του Αγίου Όρους που στην κυριολεξία πλέουν σε δυσθεώρητα πλούτη!

84 σχόλια:

φωτο vango είπε...

...είμαι τόσο ''πνιγμένος'' απο τα σκατά γύρω μου, που δέν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Όταν έχεις ''τρέξει'' μιά ζωή και περιμένοντας τη σύνταξη 9 μήνες τώρα, και ακούγοντας τους μέν και τους δέ και τους άλλους και τους παράλους, τους απο 'δώ, τους απο 'κει, τους εθνικόφρονες και τους προλετάριους, τους κρυφοχουντικούς, τους χριστιανούς, τους αρχαιολάτρες, τους εργατοπατέρες, τους συνδικαλιζόμενους και συνδικαλιστές και της παναγίας τα μάτια, ναι, μα το θεο σου λέω, θές να γίνεις άρμα και να τους παρασύρεις όλους μα όλους στην άβυσσο και σύ μαζι με όλους τους. Καθίκια του κερατά, ψευταράδες και κλεφταράδες, που βουλιάξατε τον τόπο και θέλετε να καλείστε και Έλληνες. Ούστ ρε ΟΥΣΤ......

bill είπε...

μπράβο φίλε πολύ ωραίο, αληθινό, και σωστό άρθρο. όλη η αλήθεια για την καταραμένη αυτή χώρα. με εκτίμηση billtaxi

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Χίλια εύγε καλέ μου φίλε..... Είχα σκοπό να κάνω κι εγώ παρόμοια ανάρτηση, αλλά προ είχαν άλλα πράγματα-προβλήματα.Πραγματικά στην ανάρτησή σου αυτή, τα παρουσιάζεις σχεδόν όλα, ή τελος πάντων τα βασικά.

- Θα ήθελα (και δεν είναι καθόλου υπερβολή) , να κυβερνούν αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, άνθρωποι σαν τον Max Keiser (ένας δεν φτάνει...). Ας είναι όποιας εθνικότητας....,στο κάτω-κάτω , αυτοί που μας κυβερνάνε μέχρι τώρα, μήπως ήταν Έλληνες......

- Όχι άλλους βρικόλακες.... φτάνει πια... στεγνώσαμε!!!! ΈΛΕΟΣ!!!!!

-Εαν το πάνε έτσι.... θα βρούνε μπροστά τους θυμωμένους- αγανακτισμένους Έλληνες και τότε......

Άθεος είπε...

Αν σε όλους ξεχείλιζε έτσι η οργή φίλε μου vango ίσως η συνειδητοποίηση θα ήταν ένα φρούτο που θα τρωγόταν συνηθέστερα. Θέλω να πω, μπορεί κάποιοι να συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, όμως πολύ φοβάμαι, μετά από μερικά χρόνια, που θα έχουμε ξεχάσει ότι κάποτε παίρναμε δώρο, θα πούμε πάλι: ε, λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αλλάξουν με τίποτα.
Μια ζωή θα κοιμούνται!

Ξέρω, bill, μεγάλε αμφισβητία ότι το άρθρο σου άρεσε. Είσαι κι εσύ από κείνους που όταν βλέπουν τέτοιες καταστάσεις, θυμώνουν, κοκκινίζουν από θυμό και υπομένουν, ελπίζοντας στην ανάσταση της λογικής!
Ξέρω τι θα πεις, αλλά κράτα το για τον εαυτό σου!

Αυτοί που μετέχουν της ημετέρας παιδείας, Σταύρε, είναι Έλληνες. Οι βόρειοι είναι πιο πατριώτες, που φυλάνε σύνορα κι εσύ ξέρεις. Αν δεν ήταν η θρησκεία να τους ενσωματώνει στο σύστημα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Ασχολήθηκες και με το Βυζάντιο και ξέρεις: Οι Πράσινοι και οι Βένετοι ακόμα μαλώνουν και οι εξουσιαστές τρώνε με χρυσά κουτάλια!

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι απολύτως σύμφωνος με την εισαγωγή σου. Όμως η συνωμοσιολογία του κεφαλαίου είναι μονο μια πτυχή του προβλήματος. Περίμενε κανείς το κεφαλαίο και οι εξουσίες να συμπεριφερθούν διαφορετικά; Το πρόβλημα για μένα είναι το τι κάναμε εμείς σαν Έλληνες για την πατρίδα μας. Πόσες φορές σκεφθήκαμε και ενεργήσαμε πατριωτικά; Σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι που αλλοτριωθήκαμε από την κυρίαρχη ιδεολογία της υπερκατανάλωσης, αλλά δυστυχώς αυτό το κάναμε σε υπερθετικό βαθμό. Το ότι σαυτο έπαιξε ρόλο η θρησκεία μας είναι εμφανέστατο. Και στο τελευταίο χωριό θα δεις μεγαλοπρεπείς ναούς και ετοιμόρροπα σχολεία που διδάσκουν εβραϊκή μυθολογία. Ο σκεπτόμενος μαθητής ειναι αιρετικός, περιθωριακός και πάντα επιβραβεύεται η αποστήθιση και η ευθυγράμμιση με το σύστημα. Η Αρχαία ιστορία μας χρησιμοποιήθηκε για να εξάρει μια αδικαιολόγητη μεγαλομανία χωρίς ίχνος επαφής με την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που απαιτούσε παιδεία και σκληρή δουλεία. Όταν οι ηγεμόνες της Γερμανίας την εποχή της αναγέννησης και αργότερα συναγωνίζονταν ποίος θα ιδρύσει το καλύτερο πανεπιστήμιο εμείς είχαμε Τουρκοκρατία, Πατριαρχείο και Κοσμά τον Αιτωλό……..
Το θέμα είναι μεγάλο με πολλές πτυχές και πιστεύω όταν ξανά συναντηθούμε να το συζητήσουμε διεξοδικά.

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιό σου Dyer. Σίγουρα έχει πολλές πτυχές το θέμα και θα το συζητήσουμε. Μάλλον έπρεπε την ανάρτηση να τη γράφαμε μαζί, γιατί σε βλέπω ενθουσιώδη για το ζήτημα.
Να είσαι καλά και καλά να περάσεις!

zoyzoy είπε...

Είναι φοβερό να κοιτάς ότι παίχτηκε ολόκληρο παιχνίδι εις βάρος του εργάτη του χαμηλόμισθου για να γεμίζουν οι τράπεζες και οι κεφαλαιοκράτες.
Μαριονέτες στα χέρια τους μια ζωή!
Οργή και αγανάκτηση νοιώθω για όλους αυτούς που πίνουν το αίμα μου και θα ποιούν και των παιδιών μου.
Αλλά ως εδώ!
Δεν δίνω ψήφο πια σε κανένα πστ!

Άθεος είπε...

Οργή και αγανάκτηση νοιώθει ο καθένας zoyzoy που κατάφερε να ορθώσει τη λογική ενάντια στο κατεστημένο.
Να’ ξερες πόσα κάστρα ακόμα μπορούμε να κατακτήσουμε…
Αν και κατάλαβες εσύ τι εννοώ, όμως θα πω μια φράση του Ναζίμ Χικμέτ για να καταλάβουν και οι άλλοι: Ξύπνα, ξύπνα Ανατολή απ’ τον ύπνο του θανατά!

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Της προάλλες διάβασα μια ιστοριούλα με ένα βατράχι , που εύκολα στην θέση του θα μπορούσε κανείς να βάλει όλους εμάς. Μια «παραβολή» θα έλεγα. Εφάμιλλη, σαν αυτές που ‘’συναντάμε’’ στα «ευαγγέλια» των χριστιανών.
- Ο τίτλος ήταν «Το βατραχάκι που δεν ήξερε ότι θα βραζόταν»

-«Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, όπου κολυμπά ανέμελα ένα βατραχάκι.Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβει μια μικρή φωτιά και το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά.Το νερό σιγά σιγά γίνεται χλιαρό
και το βατραχάκι, βρίσκοντάς το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει,το νερό είναι πιο ζεστό,
απ’ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρόλα αυτά δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Για αυτό το λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά.Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, ώσπου το βατραχάκι καταλήγει στο να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει.
Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.»
-Αυτό λοιπόν αποδεικνύει, ότι: Όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμιά αντίσταση, καμία επανάσταση!!
-Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας εδώ και λίγες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών και των ιδανικών μας. Δεν το καταλαβαίνουμε όμως, γιατί γίνεται αργά και σιγά, ώστε να το συνηθίζουμε. Ένα μεγάλο μέρος καταστάσεων που πριν από 20, 30 ή 40 χρόνια, θα μας έκαναν να φρίξουμε και να βγούμε στους δρόμους, σιγά σιγά έγιναν κοινότυπες και σήμερα περνάνε απαρατήρητες ή αφήνουν τελείως αδιάφορη την πλειονότητα του κόσμου.
-Στο όνομα της προόδου, της επιστήμης και του κέρδους, γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες κατά της προσωπικής ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της ακεραιότητας, της φύσης, της ομορφιάς και της χαράς της ζωής, με αργό ρυθμό αλλά ασταμάτητα, με τη συνενοχή των αδαών θυμάτων, που ίσως και στο μεταξύ να έχουν χάσει την ικανότητα και τη θέλησή τους να αμυνθούν.
-Τα άσχημα προγνωστικά για το μέλλον μας, αντί να προκαλούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο, ώστε να υφίσταται και να αποδέχεται τις εξαθλιωτικές και δραματικές συνθήκες ζωής που μας επιβάλλουν.Το συνεχές σφυροκόπημα από τα Μ.Μ.Ε. με την υπερπληροφόρηση, τις κακόγουστες εκπομπές και τα reality shows, που ισοπεδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μεταλλάσουν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου σε παθητικό δέκτη που απλά εκτελεί εντολές χωρίς κρίση και ικανότητα να αντιλαμβάνεται
τι γίνεται γύρω του

-Λοιπόν, αν δεν είστε σαν το βατραχάκι, μισοβρασμένοι, κάντε μια γερή εκτίναξη με τα πόδια, πριν είναι πολύ αργά
-Πρέπει να διαλέξουμε!Συνειδητοποίηση ή βράσιμο!

-Είμαστε ήδη μισοβρασμένοι; Η όχι;

- Αυτά, φίλε Άθεε Τετραφάρμακε και συγνώμη για την φλυαρία.

Άθεος είπε...

Συνήθως κρατάμε την τελευταία φράση. Όμως την τελευταία σου φράση Σταύρο θα την κράταγα ακόμα κι αν την έγραφες στην αρχή.
«Το συνεχές σφυροκόπημα από τα Μ.Μ.Ε. με την υπερπληροφόρηση, τις κακόγουστες εκπομπές και τα reality shows, που ισοπεδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μεταλλάσσουν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου σε παθητικό δέκτη που απλά εκτελεί εντολές χωρίς κρίση και ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του».
Αυτό με λίγα λόγια λέγεται Αλλοτρίωση!
Για την αλλοτρίωση λοιπόν περίμενε δυο άρθρα τον Ιούνιο στο άλλο blog.
Εκεί τα πράγματα θα τα πούμε με το όνομά τους, γιατί το πρώτο μάθημα με το οποίο το σύστημα αλλοτριώνει τον άνθρωπο, λέγεται πίστη.
Έτσι ο αποξενωμένος νους διαφεντεύεται από το Σύστημα των εξουσιαστών, ώστε να μην αντιληφθεί ποτέ ότι η θερμοκρασία, της νέας τάξης πραγμάτων, συνεχώς ανεβαίνει!

Dyer είπε...

Πολύ γλαφυρή η «παραβολή» σου φίλε Σταύρο. Εγω όμως θα συνεχίσω να ρωτώ γιατί να συμβεί αυτό σε μας ή καλύτερα τόσο πολύ σε μας. Η διαρκής αργή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών και των ιδανικών μας, όπως γράφεις συνέβη μονο σε μας; Όλος ο δυτικός κόσμος προσκύνησε το δολάριο και ονειρεύτηκε τον «Αμερικάνικο τρόπο ζωής» γιατί εμείς τώρα πρέπει να υποστούμε τέτοια εξαθλίωση; Μήπως στην περίπτωσή μας συντρέχουν και άλλοι λόγοι; Η κάκιστη διαχείριση του κρατικού πλούτου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, οι λανθασμένες επιλογές της διοίκησης, η θεσμοθέτηση της αναξιοκρατίας χάριν του μικροπολιτικού ρουσφετιού, η ασυλία των πολιτικών από κακουργηματικές πράξεις, οι απίστευτη διαφθορά και διαπλοκή στις κρατικές προμήθειες και συναλλαγές, δεν έγιναν από όλους τους Έλληνες. Οι κύριοι υπαίτιοι έχουν ονοματεπώνυμο. Στο κόσμο δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση ευημερίας, μια χαλάρωση, για να μπορούν ανενόχλητοι να ασελγήσουν σε βάρος της χώρας.
Δεν γνωρίζω αν οι επιλογές της κυβέρνησης είναι μονόδρομος. Οι συνέπειες όμως θα είναι τραγικές για όλους πλην των πραγματικών υπευθύνων. Αυτοί έχουν κάνει το κουμάντο τους. Για να αντέξουμε λοιπόν αυτό που μας περιμένει τουλάχιστον θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους. Όχι πολιτικές και πράσινα άλογα, αλλά ποινικές και οικονομικές ώστε στο μέλλον να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα και να πιστέψουμε ότι ο κόπος (πόνος) μας δεν θα πάει χαμένος.
Καλό μήνα

Άθεος είπε...

Dyer καλά τα λες, όμως δεν ανέφερες τους κύριους υπαίτιους με το ονοματεπώνυμό τους. Γιατί οι πραγματικοί υπεύθυνοι είναι αυτοί που χρόνια έχουν συμβούλους κλέφτες από το εξωτερικό, όπως είναι η Goldman Sachs.
Ντόπιοι και ξένοι οι κλέφτες, πιασμένοι χέρι χέρι. Εμείς πρέπει να διώξουμε αμφότερους.
Απ’ την εποχή του Καραμανλή το 75 τους έχουμε εδώ. Έλεος πια και δεν μιλάμε γι αυτούς.
Όμως για το ρόλο της Goldman Sachs να ένα ωραίο video.

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε η Goldman Sachs και κάθε Goldman Sachs είναι κερδοσκοπικά funds δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι δικιά μας. Όλων αυτών δηλαδή που μετείχαν στη διοίκηση και διαχείριση της χώρας. Οι ξένοι, μέσα στα πλαίσια του παγκόσμιου καπιταλισμού, τη δουλεία τους κάνανε. Οι δημόσιοι λειτουργοί αιρετοί και μη είχαν την ευθύνη για το καράβι Ελλάδα.
Η αλλοτρίωση της διοίκησης είναι τόσο μεγάλη που βλέπουμε αυτό το τραγελαφικό με την περίπτωση Χριστοφοράκου. Αντί να βρούμε αυτούς που τα πήραν από την Siemens με ποιες παραχωρήσεις και με τι υπερτιμολογήσεις, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να απαιτηθεί κάποια αποζημίωση, «κυνηγούν» τον Χριστοφοράκο που στο κάτω κάτω διευθυντής πολυεθνικής ήταν, τη δουλεία του έκανε, και έδωσε λεφτά στους δημόσιους νταβατζήδες για να μπορέσει να πουλήσει και αν δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος άλλος.
Υπεύθυνα είναι τα κόμματα με όλες τις εκφάνσεις τους. Κύρια βέβαια τα δυο που κυβέρνησαν αλλά και τα αλλά που αντί να επικεντρωθούν στον έλεγχο των κυβερνητικών πράξεων και τη απαίτηση διαφάνειας, αναλώθηκαν για την απόκτηση κοινοβουλευτικής δύναμης με την «προστασία των εργαζομένων» σε ουτοπικές κατευθύνεις.
Σε ένα κόσμο παγκοσμιοποιημένο δεν καταλάβαμε ότι δεν έχουν πια τόσο νόημα οι εσωτερικές διαμάχες, η αντιπαράθεση γίνεται στην παγκόσμια αγορά, και σαν χώρα πρέπει να απαιτήσεις να έχεις κάποια δύναμη στον παγκόσμιο παραγωγικό ιστό, διαφορετικά θα γίνεις αποικία. Δυστυχώς ομφαλοσκοπούσαμε και χάσαμε όλα τα τρένα που κάποτε περνούσαν. Πιθανώς και οι πολιτικοί μας να μη διέθεταν την ικανότητα να δουν τον κόσμο που ερχόταν. Εδώ τους επισυνάπτω και ανικανότητα.
Γιαυτο φίλε Άθεε λέω δεν μας φταίει η Goldman Sachs. Αυτοκριτική πρέπει να γίνει να βρεθούν τα λάθη να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι ώστε στο μέλλον να μην ξαναγίνουν.
Δες κα αυτό http://gerodimos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=24417&blid=370

Άθεος είπε...

Μα όταν έχουμε συμβούλους σαν την Goldman Sachs και την Deutsche Bank επόμενο είναι αυτές να προασπίζουν τα συμφέροντά τους. Φυσικά και φταίνε οι δικοί μας πολιντικάντηδες που ο ένας κάλυπτε τον άλλο. Ας τα βλέπουν οι ψηφοφόροι τους. Και μην τα ρίχνουμε Dyer στα άλλα κόμματα, όποια και να είναι αυτά. Αυτά φώναζαν, αλλά ποιος τους άκουγε.
Όμως ο ρωμιός είναι ελεεινός. Τόσο καιρό χαμπάρι δεν έπαιρνε. Αλλά και τώρα να στηθούν οι κάλπες, τους ίδιους θα έβγαζαν! Και μου λες ότι η Goldman Sachs και η Deutsche Bank κάνουν τη δουλειά τους… γιατί οι δικοί μας πολιτικοί τι κάνουν;
Πολιτεύτηκαν για να πλουτίσουν! Τόσα χρόνια δανείζονταν και αντί να κλείνουν τρύπες, τα έβαζαν στη τσέπη τους!
Σαν να φωνάζει βοήθεια ένας πληγωμένος και αντί να πάνε να τον βοηθήσουν, τον έψαχναν στις τσέπες!
Τέτοιους πολιτικούς ψηφίζαμε τόσο καιρό, αυτή η τύχη μας άξιζε!
Σκάστε τώρα και κολυμπήστε για χρόνια. Τα τρία χρόνια που λένε, κι αυτό ψέμα είναι. Μετά τρία χρόνια… τα τρία τους θα μας δώσουν!

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε αν είναι μονο τρία χρόνια θα έχει γίνει θαύμα και ας μη πιστεύω σε θεούς.
Ο Έλληνας όμως δεν είναι ελεεινός. Το παιχνίδι απαιτούσε να είναι σε νάρκωση εκτός πραγματικότητας και εκεί τον πήγαν.
Για τα αλλά κόμματα που λες δεν είδα κάποια αντίδραση όταν πολυεθνικές σαν το ZARA, IKEA, PRAKTIKER, CARREFOUR, κινέζικα κτλ άνοιγαν καταστήματα πολλές φορές στις θέσεις που υπήρχαν Ελληνικά εργοστάσια. Ξανά γράφω «η αντιπαράθεση γίνεται στην παγκόσμια αγορά, και σαν χώρα πρέπει να απαιτήσεις να έχεις κάποια δύναμη στον παγκόσμιο παραγωγικό ιστό, διαφορετικά θα γίνεις αποικία» αυτό ποιος το συνειδητοποίησε πριν μερικά χρόνια; Δυστυχώς η πολιτική στάση των άλλων ήταν μια στείρα, ξεπερασμένη αντί-πολιτική, όχι επί της ουσίας, γιαυτό δεν πήραν ποτέ αυτό που τους αναλογούσε.

Artanis είπε...

Θέλω να σου γράψω και δεν ξέρω τί να σου γράψω...Απλά προβλέπω τη ΝΖηλανδοποίηση της Ελλάδας: Νέοι που θα μεταναστεύουν κατα χιλιάδες ή θα έχουν κάνει την αυτοκτονία πρώτη αιτία θανάτου, μηδέν κοινωνική ζωή, η μόνη διακέδαση θα είναι το αλκοολ, και η εγκληματικότητα θα επιφέρει τη ζουγκλοποίηση...
Και ό,τι θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση θα το περνάει, ακόμα και δουλειά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ανήμερα (αυτό το γράφω ενδεικτικά, επειδή στη ΝΖ πρόκειται σύντομα να καταργηθεί)
Και μετά θα σε καλούν για τραπέζι γεννεθλίων, και θα σε βάζουν να πληρώσεις το μετρικό σου από ό,τι έφαγες και ήπιες, όπως κάνουν εδώ...Η έννοια της φιλοξενίας, θα πάει περίπατο...

Artanis είπε...

Τώρα να σου γράψω και το επιστέγασμα για τους μετανάστες εδώ, ή να το κρατήσω; Τεσπά, μπορεί να στο στείλω με μέηλ...
Ένα θα σου πω μόνο: Οι Έλληνες που αγαπάνε την Ελλάδα και πονάνε γι' αυτήν, είναι πολύ λίγοι! Οι υπόλοιποι δεν ξέρουν τί τους γίνεται...

Heliotypon είπε...

Το (ήπιο ακόμα...) ξεπούλημα ήταν η μοιραία κατάληξη κάποιας άλλης κατάστασης που οδηγηθήκαμε από τη μεταπολίτευση και μετά. Πρώτα ήταν η ευφορία της απελευθέρωσης από τη χούντα. Ξαφνικά νοιώσαμε ότι τα βάσανά μας τελείωσαν, όλα τα βάσανά μας. Και άρχισε η ασυδοσία! Οι σπουδές έγιναν "καταπίεση" και οι νέοι της εποχής προσπαθούσαν να τις καταργήσουν, στην ουσία, ζητώντας πτυχία χωρίς αντίκρυσμα. Και δεν μείναμε εκεί. Ζητούσαμε καλοπέραση χωρίς αντίκρυσμα. Χωρίς δουλειά, χωρίς κόπο, χωρίς προσπάθεια. Και οι κυβερνήσεις ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του λαού (για δικούς τους, ιδιοτελείς λόγους), μοιράζοντας, προς κάθε κατεύθυνση, τα δανεικά που έπαιρναν από ξένες πηγές, καθώς και τα κεφάλαια που έστελνε η ευρωπαϊκή ένωση με την ελπίδα ότι θα βελτιώναμε τις υποδομές μας και θα γινόμαστε κι εμείς ευρωπαίοι. Βέβαια όλα αυτά κακό μας έκαναν, γιατί, παρεξηγώντας (εξεπίτηδες) τον προορισμό των χρημάτων, τα μετατρέψαμε σε χλίδα. Και ξεμάθαμε να δουλεύουμε παραγωγικά, να παράγουμε το ο,τιδήποτε και δουλεύουμε μόνο στο πλαίσιο του εσωτερικού ανταγωνισμού, στο μεταπρατικό εμπόριο αλλά και για να αντιμετωπίσουμε την απίθανη γραφειοκρατία και τα τυρανικά εμπόδια που ο κρατικός μηχανισμός παρεμβάλλει σε κάθε ιδιωτική προσπάθεια. Και βλέπει ο παραγωγικός Γερμανός, Γάλλος, Βέλγος, Ολλανδός, Αυστριακός, Σουηδός, με τη μέτρια ζωή, τον 'Ελληνα "Ζορμπά" να ζει μέσα στην πολυτέλεια και φυσικό είναι να δυσανασχετεί και να μην θέλει να βοηθήσει. Και γιατί να βοηθήσει; Η σημερινή κατάντια μας δεν ήταν ατύχημα . 'Ηταν αποτέλεσμα συνειδητής διαδικασίας που ξεκίνησε και ενθάρρυνε το πολιτικό σύστημα κι εμείς ακολουθήσαμε πειθήνια.

Άθεος είπε...

Μόλις είδα το όνομά σου Artanis είπα, πάλι καλά αυτοί γλίτωσαν, αλλά διαβάζοντάς σε συνειδητοποίησα ότι εσείς σαν προτεκτοράτο των Άγγλων πρέπει να νιώσατε αρκετά την κηδεμονία. Όμως, ο Έλληνας, δεν έχει μάθει να ζει έτσι και γι αυτό πιστεύω θα τα βρει ζόρικα στο μέλλον. Ίσως μάθει και να ψηφίζει καλύτερα. Τις εκλογές τις είδε σαν σπορ (Ολυμπιακός Παναθηναϊκός), δεν κατάλαβε ότι οι άνθρωποι εδώ πολιτεύονταν για να πλουτίσουν. Νόμιζε ότι κάνουν κοινωνικό έργο. Κοντολογίς ό,τι νομίζουν οι πιστοί για την Εκκλησία. Πρέπει Artanis να γίνουμε πάλι μετανάστες για να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι διαφορά με τους λαούς δεν είναι στο χρώμα, αλλά στη τσέπη. Τότε ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι και οι ρωμιοί που είναι πλούσιοι, είναι διαφορετικοί από μας. Η διαφορά βρίσκεται στην Τάξη κι όχι στο χρώμα.

Φίλε μου Heliotypon όλα τα ρίχνεις στο ρωμιό. Όχι ότι δεν είναι έτσι, αλλά η κρίση δεν είναι αποτέλεσμα ζαμανφουτισμού, ούτε κακοδιαχείρισης του πλούτου μας. Μέσα στο Γενάρη και μετά την έκθεση της Deutsche Bank τα CDS εκτίναξαν τα spread χειραγωγώντας τα ομόλογα του δημοσίου για δικό τους όφελος μαζί με την Goldman Sachs και την J. P. Morgan. Αυτό ήταν ελεεινό σε παγκόσμιο επίπεδο και εκθέτει και την Ενωμένη Ευρώπη που δεν μας στήριξε. Από κει και μετά υπάρχουν χειρισμοί σκοπιμότητας από την κυβέρνηση Παπανδρέου που οδηγήθηκε προς την Αμερική την ώρα που η Ρωσία του έδινε 50 δις με 4% επιτόκιο. Όλο το κόλπο στη συνέχεια ήταν να πλουτίσει το Κεφάλαιο ντόπιο, ξένο, αδιάφορο πια για μένα.
Βέβαια, όλα αυτά δεν έγιναν στα καλά καθούμενα, έπρεπε να υπάρχει οικονομικά μια αρρωστημένη κατάσταση. Μετά το πανηγύρι λεηλασίας του πακτωλού χρημάτων της Ολυμπιακής φιέστας η Νέα Δημοκρατία του έδωσε και κατάλαβε! Σκάνδαλα επί σκανδάλων, κλεψιές και ο κόσμος τους ξαναψήφισε, ενώ έβλεπε τη λεηλασία.
Τώρα θα μου πεις την έβλεπε;
Από δω και πέρα θα συμφωνήσω με τα γραφόμενά σου. Πιο πολύ θα τον πείραζε αν έκοβαν τις ηλίθιες σειρές του Mega ή αν έπεφτε η Νέα Δημοκρατία, παρά να σηκώσει κεφάλι, όταν κυβερνητικά στελέχη της λεηλατούσαν τη χώρα.
Εγώ είμαι λιτός. Μου αρκούν τα βιβλία μου και η μουσική μου. Τα παιδιά μου μόνο σκέφτομαι και φυσικά τα παιδιά όλου του κόσμου.
Όμως, αγαπητέ Ηλιότυπε, κάποιοι άλλοι, ούτε το μέλλον τους νοιάζει. Η χλιδή, η πάρτη τους και ο ιδεολογικός τους εγωισμός, τους εξουσιάζει!

Μαρια Νικολαου είπε...

Δυστυχώς έχουμε ξεπουληθεί από τους έχοντες... προ πολλού...
Πολύ σωστο το άρθρο σου
Μπορούμε άραγε να φέρουμε τα πράγματα στα δικά μας χέρια ?

Άθεος είπε...

Πολύ καλή ερώτηση Μαρία. Δεν είπαμε τίποτα γι αυτό.
Μέσα σε λίγες μέρες, ο λαός μπορεί να καθαρίσει. Και τα λαμόγια να πάνε φυλακή και τα καθάρματα του ΔΝΤ να φύγουν άρον-άρον από την Ελλάδα. Χρειάζονται κότσια όμως και σύμπλευση από το λαό. Κινητοποιήσεις μαζικές. Καμιά πληρωμή στην εφορία, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και τράπεζες. Πρέπει να πούμε με μια φωνή: ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, πριν μπουν φυλακή οι κλέφτες, πριν φύγουν οι σύμβουλοι των κλεφτών και πριν γίνουν νέες εκλογές. Έξοδο από την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ, επιστροφή στο παλιό νόμισμα και σύμπραξη με Ρωσία, Κίνα και λοιπούς!
Στην Αργεντινή, παρόλο που ήταν υπό επιτήρηση του ΔΝΤ όπως έμαθα τελευταία, τρεις φορές πτώχευσαν, φτάνοντας να δημιουργήσουν χωριά απόρων που σε ορισμένες περιπτώσεις κυνηγούσαν αγελάδες κόβοντάς της κομμάτια ζωντανή! Τέτοιες σκηνές αλλοφροσύνης. Όπου πήγε το ΔΝΤ τέτοια συμφορά σκορπίζει, για να μπορεί να τα αρπάζει.
Τα μέτρα που πήραν σήμερα, αν ήταν να αποδώσουν, τα παίρναμε και μόνοι μας. Όλα αυτά έγιναν για να στήσουμε κώλο στους προστάτες μας και παράλληλα να τους πλουτίσουμε. Μαζί μ’ αυτούς τρώνε και τα ντόπια λαμόγια.
Μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις και μην πιστεύετε ότι οι ΔΝΤ ήρθαν για να μας βοηθήσουν. Έβαλαν στόχο την Ελλάδα για να τα οικονομήσουν χοντρά. Αύριο θα βάλουν άλλη χώρα, αλλού θα κηρύξουν τον πόλεμο, αλλού θα κάνουν χούντα και αλλού θα εκβιάζουν. Όλα αυτά στήθηκαν από τη στιγμή που ο Γιωργάκης πήγε στην Αμερική. Εκεί πήρε οδηγίες και σήμερα τις εφαρμόζει! Σχέδιο εξόντωσης, για να πάψει ο περήφανος αυτός λαός να σηκώνει κεφάλι. Αν 10- 15% μπορούσαν να αντισταθούν τώρα θα τους εξοντώσουν οικονομικά, θα τους εξαθλιώσουν και θα τους μηδενίσουν. Οι υπόλοιποι χαμπάρι δεν θα πάρουν! Οι μισοί θα κάνουν ευχέλαια και οι υπόλοιποι θα παρακολουθούν τις σειρές του MEGA και θα κοιτούν τον Ερμή που φέτος είναι ανάδρομος!
Ας το διάολο… συγχύστηκα πάλι!
Ας ακούσουμε ένα τραγουδάκι.
Σας το αφιερώνω

skeptic είπε...

Είναι θέλημα θεού αγαπητοί εν ΔΝΤ αδελφοί μου,να πιούμε και το ποτήριον τούτο.Ας προσευχηθούμε όλοι λοιπόν στη σάντα μέρκελε να μας ελεήσει.Ας μην ανησυχούμε(όπως θα έλεγε κι ένας κεραυνόπληκτος) γιατί είναι όλα υπό το σχέδιό Του.Το ΔΝΤ ήρθε για να μας εκπαιδεύσει στην αρετή της ταπεινότητας.
Ανοίξτε τις κερκόπορτες του πορτοφολιού σας και δώστε,πάλι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο

Conko είπε...

Και φυσικά, το ιερατείο αλώβητο...
Και φυσικά στην αναμπουμπούλα χαίρεται...
Ιδανικές συνθήκες προς άγραν απελπισμένων και τρομοκρατημένων...
Και μέσα σ' όλα, πρόκληση χωρίς όρια...
Άκου εκεί, θα συμβάλλει, λέει, από το...υστέρημά Της!!!
Αίσχος...

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Προχθές εδω είχαμε μια συζήτηση με εναν φιλέλληνα Γάλλο,ο οποίος είπε σε άπταιστα Eλληνικά:
Η τραγωδία της Ελλάδoς είναι οτι πιθανόν οι σημερινοί κάτοικοί της,δεν έχουν καμμία σχέση με τους ενδόξους προγόνους της!
Δεν εξηγείται διαφορετικά η αφασία του σημερινού νεοέλληνα!!
Μας ρούμπωσε το Γάλλο!
Και είχε δίκιο δυστυχώς.
Καλησπέρα.

Άθεος είπε...

Tο ιερατείο θα μένει αλώβητο, φίλε Conko, όσο το μυαλό παραμένει απείραχτο! Το διπολικό σύστημα, η κεφαλαιοκρατία και η Εκκλησία, τον καιρό αυτό δικαιώνονται, γιατί πέτυχαν τους στόχους τους. Απόλυτη επιβράδυνση και υποταχτικότητα. Η εξαθλίωση θα τους δυναμώσει ακόμα πιο πολύ. Αυτό ήταν το ζητούμενο!
Είδες κανέναν χριστιανό να σχολιάζει εδώ; Απόλυτη αποχή από τα τεκταινόμενα. Μόνο ο θάνατος τους ενδιαφέρει. Ο απόλυτος μηδενισμός.
Πάντα μακριά από τη ζωή και τα προβλήματά της. Βρίσκονται στη Νιρβάνα της απάθειας!

Εγώ Νάντια κάποτε ήμουν ενάντια στις ιδέες του Φαλμεράγιερ, όμως δυστυχώς επιβεβαιώνεται συνεχώς. Δεν μπορεί αυτά τα σκουλήκια που έρπουν τα χώματα της Ελλάδας να είναι Έλληνες. Γι αυτό και τους λέω Ρωμιούς. Βέβαια, δεν πιστεύω ότι γεννιέται κανείς Έλληνας. Γίνεται. Γι αυτό οι εχθροί της Ελλάδας, βαφτίζουν τα παιδιά τους, από νήπια, Ρωμιούς με το χρίσμα του χριστιανού για να το απομακρύνουν από την Ελληνική συνείδηση και να το οδηγήσουν στην ταπεινότητα (να μην σηκώνουν κεφάλι) και την υποτέλεια. Σίγουρα, κάποιοι φιλέλληνες είναι πιο έλληνες από κάποιους «ελλαδίτες» και πιο έλληνες ακόμα και κάποιους αλλοδαπούς και μετανάστες. Τ’ ακούτε Χρυσαυγίτες με το σταυρουδάκι στο λαιμό και την παναγίτσα στο τοίχο του σπιτιού…

zoyzoy είπε...

Νιώθω όταν έπαιζα με τ'αδέρφια μου MONOPOLI και ένας κέρδιζε αγοράζοντας όλα τα κτήρια και τους σταθμούς.Αδύναμοι οι υπόλοιποι φεύγαμε απ'το παιχνίδι γιατί δεν υπήρχε άλλη διέξοδος.
Το ίδιο ανίκανη για αντίδραση νοιώθω και τώρα.Μόνο που δεν είναι παιχνίδι είναι η ίδια η ζωή και μας συνθλίβει το κεφάλαιο με τρομερή αναλγησία!
Δεν υπάρχει διέξοδος δυστυχώς!
Έχουμε πιά μισοβράσει στο ζουμί μας!

Άθεος είπε...

Διέξοδος υπάρχει, αλλά μόνο μαζικά μπορεί να επιτευχθεί.
Όχι να αγωνίζονται δυο τρεις και οι άλλοι να φοβούνται να μην χάσουν το μεροκάματο…
Ένα παιχνίδι είναι για τα μονοπώλια η ζωή μας. Μας αγοράζουν και μας πουλούν.
Κι εμείς τσακωνόμαστε για τους αρχηγούς, τις θρησκείες, τις ομάδες. Αυτοί κάνουν καλά τη δουλειά τους. Έχουν πιάσει όλα τα πόστα. Όταν θα έρθει η ώρα να εκλεγούν ξανά, θα βρουν τι θα σου πουν και τότε θα το καταπιείς χρυσωμένο το χάπι. Και θα νομίζεις ότι δεν καθοδηγείσαι… και καλά, έχεις δημοκρατία!
Όταν μιλάμε για αλλοτρίωση, λίγοι καταλαβαίνουν. Οι άλλοι κάνουν τους έξυπνους… σιγοβράζουν!
Διάβασες πουθενά το πείραμα με το βάτραχο και το βραστό νερό;
Αν τον ρίξουν σε βραστό νερό, πηδάει φοβισμένος έξω, από την κατσαρόλα.
Αν βρίσκεται μέσα και σιγοζεσταίνεται λίγο λίγο, δεν παίρνει χαμπάρι όταν το νερό βράζει κι αυτός πίνει το ζουμί του!
Έτσι σιγοβράζουμε κι εμείς τώρα zoyzoy. Ακόμα κι εκείνοι που ήξεραν! Βλέπεις ήταν λίγοι και όταν φώναζαν δεν τους άκουγε κανείς!
Περίμενε σχετική ανάρτηση για την αλλοτρίωση τον Ιούνιο… όταν θα σιγοβράζουμε από την καλοκαιρινή ζέστη και η κατσαρόλα του ΔΝΤ θα έχει ανάψει περισσότερο!

Blackangel είπε...

Φίλε Άθεος πολύ "προσεγμένο" και "λεπτοδουλεμένο" κείμενο, μπράβο.

Η δική μου οπτική είναι υπερεθνική. Δε βλέπω ειλικρινά το λόγο γιατί πρέπει να εστιάσουμε σε έννοιες που καταχρήζουν την ταυτότητα μας.

Πρέπει να ξεπεράσουμε τα φροϋδικά σύνδρομα και να προχωρήσουμε μπροστά.

Το σύγχρονο άτομο πρέπει να καταλάβει ότι ή θα φτιάξει μια κοινωνία που θα ζήσουν όλοι μαζί και που η ρήση "ένας κάτω, όλοι κάτω" είναι Α ΠΑ ΡΑΙ ΤΗ ΤΗ ή θα κοιτάξει το δικό του συμφέρον με μια μικροαστική οπτική που του υπαγορεύουν οι ταγές του νεοφιλελευθερισμού (αν το συμφέρον σου είναι δημιουργικό τότε όλα είναι εντάξει).

Λύσεις έτοιμες, προσφερόμενες στο πιάτο δεν υπάρχουν.

Ο κόσμος δικαίως είναι προβληματισμένος.

Αυτά....θα επανέλθω, be aware. ;-)

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ για την επίσκεψη, το χρόνο σου και τα εύσημά σου Blackangel, όμως δεν αντελήφθη γιατί έκανες την παρατήρηση ότι δεν «πρέπει να εστιαστούμε σε έννοιες που καταχρήζουν την ταυτότητα μας». Δώσε μου ένα παράδειγμα για να σε εννοήσω καλύτερα. Ποια είναι αυτά τα φροϋδικά σύνδρομα που κάνεις λόγο; Και η δική μου οπτική είναι υπερεθνική, όμως όχι σε βάρος του έθνους μου. Ταξικώς είμαι υπερεθνιστής, όμως για θέματα που αφορούν την πατρίδα μου (γλώσσα, ιστορία κλπ) σαφώς και είμαι εθνικός! Έτσι με έβριζαν και οι χριστιανοί εδώ και 18 αιώνες, γι αυτό και δεν πρόκειται να συνταχθώ στην ιδιοτροπία του ρωμιού!
Περιμένω να επανέλθεις.

Blackangel είπε...

Ο πατέρας της ψυχανάλυσης υποστήριζε (ανάμεσα στα άλλα) ότι η αρχή του "κακού" βρισκόταν στη γέννηση και στην παιδική ηλικία. Καταγωγή λέω εγώ αν μιλάμε για ένα σύνολο ανθρώπων που αποτελούν ένα έθνος (βλ. Ελλάδα). Εξού και το φροϋδικό σύνδρομο.

Νομίζω πως η αναζήτηση εσώτερων αιτιών πρέπει να είναι υπερεθνική. Δε θεωρώ ότι η εθνική οπτική έχει καμία σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα εκμετάλευσης που δεν κοιτάζει γλώσσες, ήθη και έθιμα αλλά κοινωνικές τάξεις.

Αυτά (προς το παρόν). :-)

Υ.Γ. Για μένα πρέπει να απαλλαγούμε από το "ένδοξο" παρελθόν (στο οποίο αναφορά έκανε η Νάντια λίγο παραπάνω). Δημιουργεί τα ίδια συμπλέγματα με εκείνα που δημιουργεί στα παιδιά μεγάλων προσωπικοτήτων το επώνυμο τους.

Conko είπε...

Χωρίς να θέλω να προκαταβάλλω την απάντηση που θα δώσει ο οικοδεσπότης μας, καταλαβαίνω ότι αναφέρεται όχι στο "εθνικόν μας" DNA ή στα κληρονομικά εκ του παππού Περικλέους δικαιώματα επί του οικοπέδου, αλλά σε μια κοσμοαντίληψη και ένα τρόπο σκέψης που βίαια σφάχτηκε από την ιδεολογία του Φεουδαλισμού και που αδυνατούμε να ξαναβρούμε, παρότι μας είναι πιο εύκολο για διάφορους λόγους, όπως π.χ. γλώσσα, αντίληψη της Ιστορίας (ως επιστήμης, εξ' ου και το κεφαλαίο "Ι") κ.ο.κ.

Blackangel είπε...

Αγαπητέ Conko ακόμη και έτσι, ποιός "δε σφάχτηκε από την ιδεολογία του Φεουδαλισμού";

Δεν είμασταν οι μόνοι.

Πρώτοι θυμίζω εξεγέρθηκαν οι Γάλλοι.

"Επιμένω" στην υπερεθνική εξέταση του προβλήματος.

Εξάλλου δεν είμαστε οι μόνοι.

Πάντα φιλικά και προς όφελος του εποικοδομητικού διαλόγου και μόνο. ;-)

Άθεος είπε...

Αφού τα είπε ο Conko δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
Ίσως μόνο να ρωτήσω: τι σημαίνει «αναζήτηση εσώτερων αιτιών»;

NoN SeRViaM είπε...

Κατά βάση συμφωνώ με το κείμενο, καθώς και με πολλά απ τα σχόλια. Ότι κι αν λέμε πάντως, είναι δυστυχώς γεγονός, πως από σήμερα κοιμόμαστε στην αγκαλιά του ΔΝΤ.
Φυσικά πίσω απ τον ευφημισμό "διεθνές νομισματικό ταμείο" δεν κρύβεται κάποια αιθέρια ύπαρξη που με αγάπη και στοργή θα μας θα μας δείξει τον δρόμο στον κόσμο, αλλά μάλλον ο μεγαλύτερος "νταβατζής" του πλανήτη με τη μορφή ενός διεθνούς υπερτραπεζίτη.
Αυτό που έχει σημασία, και είναι το τρομακτικό, είναι πως όταν δανείζεσαι απ το ΔΝΤ, θα ξεπληρώσεις το χρέος, όσο κι αν αυτό σημαίνει πως άλλοι.. "δείκτες", όπως η παιδεία, η υγεία, η ανεργία, το προσδόκιμο ζωής, το κράτος πρόνοιας κλπ χτυπάνε κόκκινο. Ακόμη, φοβάμαι πως μόλις εξαφανιστούν κι αυτά τα 110.000.000.000 απλώς θα βρισκόμαστε σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, ακόμα πιο κοντά στην πτώχευση και πιθανότατα με μειωμένη "εθνική κυριαρχία".

Από την άλλη, δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να γίνει ΣήΜεΡα, αν είναι αλήθεια αυτό που λέγετε, πως αν δεν δανειστούμε άμεσα αυτά τα χρήματα, από τον άλλο μήνα κηρύσουμε πτώχευση και δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε καν τις συντάξεις. Υπάρχει απάντηση σε αυτό;

Πάντως, οι άνθρωποι που έφτασαν την Ελλάδα σ αυτή την κατάσταση, όχι εν αγνοία τους, για να μη πω εσκεμμένα, είναι οι ίδιοι που κανονίζουν το τι θα "κάνουμε" από δω και μπρος, αντί να είναι στη φυλακή. Αυτό από μόνο του προμηνύει καταστροφή και σε κάνει να σκέφτεσαι μήπως τελικά είμαστε "άξιοι της μοίρας μας", κάτι που δε θέλω να πιστέψω. Να μαστε καλά.

Blackangel είπε...

Αγαπητέ "Άθεος" «αναζήτηση εσώτερων αιτιών» είναι αυτό που ο θυμόσοφος λαός συνηθίζει να αποκαλεί "να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο".

Άσχετα αν τόσες φορές που έχει μπει στο παρελθόν, η Ελλάδα πλέον δεν πρέπει να έχει καθόλου κόκκαλο (δε θυμάμαι ποιός είχε αναφέρει την ΚΟΡΥΦΑΙΑ - για μένα - αυτή πρόταση). ;-)

Καλή μέρα σε σένα και στα υπόλοιπα παιδιά του blog.

Άθεος είπε...

Το ότι βρισκόμαστε κάτω από την επιρροή κλεφτών (ΔΝΤ) δεν σημαίνει ότι αποφεύγουμε την πτώχευση. Η Αργεντινή, μετά το ΔΝΤ τρεις φορές πτώχευσε. Όμως τα λεφτά του δανείου δεν θα χρησιμοποιηθούν για το καλό μας αλλά για το καλό τους. Όταν λεηλατούν τα λεφτά επιβίωσης των μικροσυνταξιούχων αφήνοντας ανέγγιχτο το Κεφάλαιο, σημαίνει ότι οι «άνθρωποι» αυτοί είναι ελεεινοί και αδίστακτοι. Σαν αυτές τις κλεψιές, θα μας κάνουν κι άλλες φορές, αφού βλέπουν ότι δεν αντιδρά ο κόσμος. Εξαιρείστε το ΠΑΜΕ. Γνωρίζουν ότι πρόκειται για το 6,5 % των ψηφοφόρων, οι υπόλοιποι είναι μηδαμινοί. Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία δεν αντιδρά! Γι αυτό να περιμένετε κι άλλα μέτρα, ακόμα σκληρότερα.
Τα ζώα, γιατί περί ζωών πρόκειται, όταν τους λένε για απεργία σκέφτονται το μεροκάματο. Όμως όταν τους παίρνουν μισθούς δεν κάνουν το ίδιο! Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο! Αν έκαναν ένα μήνα απεργία το ΔΝΤ θα έφευγε νωρίτερα και θα έμεναν και με κέρδος ενός μισθού! Τώρα ας ετοιμαστούν και για άλλο μισθό!

Σε αντελήφθην Blackangel. Είναι όλα αυτά που είπα πιο πάνω.

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε είμαι σοβαρότατα θιγμένος από την υπάρχουσα ύφεση, και τρέμω στην ιδέα ότι θα αυξηθεί (μιλάμε για μη διαχειρίσιμες καταστάσεις). Είμαι πολύ θυμωμένος με όλους αυτούς που μας οδήγησαν σαυτό το αδιέξοδο. Αμφισβητώ την ορθότητα των επιλογών της κυβέρνησης (το ΔΝΤ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, δεν θίγονται ούτε και κατ ελάχιστο τα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών που απομυζούν τον πλούτο μας, και μας χρησιμοποιούν σαν αποικία τους).Όμως πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να γυρίσουμε το παιχνίδι αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε μονο σαν Έλληνες.
Αυτή την ώρα κάποιοι ποντάρουν στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Ζούμε ένα ιδιότυπο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που η Ελλάδα είναι ο πρώτος στόχος. Οι Εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν άμεσα, δεν είναι όμως ώρα για εσωτερικές απερίσκεπτες αντιδικίες. Αντιδράσεις τύπου ΠΑΜΕ περισσότερο θίγουν ταλαιπωρημένους εργαζόμενους, επαγγελματίες, τον κοινωνικό ιστό, παρά το κεφάλαιο. Είναι μια αντίδραση χωρίς ξεκάθαρους και εφικτούς στόχους που αποπροσανατολίζει και αποδυναμώνει την προσπάθεια (την όποια προσπάθεια) για την αποφυγή της καταστροφής.

Άθεος είπε...

Φίλε Dyer συμφωνώ σε όλα, πλην τα σχετικά του ΠΑΜΕ, αφού δεν κατονομάζεις τις αντιδράσεις. Τι εννοείς αντιδράσεις; Η κίνηση της Ακρόπολης ήταν η καλύτερη. Οι άλλες λίγο οπισθοδρομικές, αν και μια μακροχρόνια απεργία σε όλα τα επίπεδα θα τους γονάτιζαν. Απεργίες μια και δυο ημερών δεν λένε τίποτα. Θα προτιμούσα να συμφωνούσαν όλοι να μην πληρώσουν φόρους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, μέχρι να φύγει το ΔΝΤ! Οι Τούρκοι τι έκαναν και τους έδιωξαν; Όμως καλά, μπορούμε να πάρουμε δάνεια από Ρωσία ή Κίνα; Αν η κυβέρνηση φοβάται να πάρει τέτοια μέτρα, τελειώσαμε. Κι αυτή κι εμείς!

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε και βέβαια δεν έχω καμία αντίρρηση για την Ακρόπολη. Μια κίνηση έξυπνη καθαρά συμβολική που είχε πολλούς αποδέκτες σε διάφορα επίπεδα.
Οι απεργίες όμως και οι συγκεντρώσεις δεν καταλαβαίνω σε τι ωφελούν. Κατά την γνώμη μου μονο βλάπτουν.
Αντί να σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρους, ΔΕΚΟ κτλ που είναι αυτοκαταστροφικό εγω θα πρότεινα μποϊκοτάζ στις ξένες πολυεθνικές τύπου ZARA, IKEA, PRAKTIKER, CARREFOUR κτλ και στα προϊόντα τους, όπου είναι εφικτό. Τότε ίσως θα έβλεπες ότι το ΔΝΤ δεν θα έδινε ούτε ευρω.

Dyer είπε...

Μήπως κάποιοι επιθυμούν και στις πορείες και να πίνουμε Coca Cola.
Φίλε Άθεε η μόνη σοβαρή αντίσταση στον καπιταλισμό είναι η αποστροφή από την υπερκατανάλωσης και τις πολυεθνικές που την προωθούν.
Για να μη ξεχνάμε και τον Επίκουρο.

Άθεος είπε...

Εννοείται και το μποϋκοτάζ στις ξένες πολυεθνικές. Μόνο εκεί όμως κι εδώ οι κηφήνες βουλευτές να σπαταλούν… Όλα αυτά τα μέτρα είναι καλά, όταν εφαρμόζονται συλλογικά. Το βασικότερο: μαύρο στους δυο μεγάλους και τον νεροκουβαλητή τους τον «Λάος».
Ο Επίκουρος πάντα είναι επίκαιρος!

Dyer είπε...

Βλέποντας ξανά το video του Max Keiser έκανα μια σκέψη κακία.
Αν αυτός ο άνθρωπος είχε παίξει στα CDS την πτώχευση της Ελλάδας τι διαφορετικό θα πρότεινε;
Οι καιροί είναι πονηροί, γιαυτο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ιδιαίτερα σαυτούς που χαϊδεύουν τα αυτιά μας.

Άθεος είπε...

Oοι σκέψεις δεν είναι κακιές Dyer αλλά οι αποφάσεις μας και τι πιστεύουμε.
Εγώ θα κάνω μια έξυπνη σκέψη, χωρίς να χάνω την επαφή μου απ’ την οπτική σου, μήπως και έχεις δίκιο. Πού πρέπει να επικεντρωθώ, σ αυτούς που χαϊδεύουν τα αυτιά μας με αλήθειες ή σε αυτούς που τα τραβάνε με πονηριά;
Δεν είδα και κανέναν έλληνα να μας υποστηρίζει με θέρμη, όπως αυτός ο Γάλλος για παράδειγμα, που οδύρεται ότι στις πλάτες του ελληνικού λαού κάποιοι επιτήδειοι βγάζουν λεφτά! Μήπως κι αυτός επενδύει στα CDS;
Μήπως αυτοί που λένε ότι μας σώζουν μας πουλάνε και δυο τρεις ξένοι, χωρίς να έχουν συμφέρον, από ανθρωπιά φωνάζουν να ξυπνήσουμε;

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε αυτός ο Γάλλος δεν έχει παίξει στα CDS. Ο λόγος του είναι αγωνιώδης, συγκεκριμένος, αυτοκριτικός και προτείνει λύσεις.
Τι σχέση έχει με τον Max Keiser, ένα δημοσιογράφο-παπαγαλάκι.
Τι σχέση έχει με τον Max Keiser που προδιαγράφει, προτείνει την πτώχευση, αφορίζοντας και αναθεματίζοντας την συνωμοσιολογία κατά της Ελλάδας γενικά και αόριστα. Φίλε Άθεε ξανάδες το video και θα δεις ότι δεν λέει τίποτα.
Ο Γάλλος πονάει (έτσι φαίνεται) ο άλλος κοροϊδεύει.

Άθεος είπε...

Σε μένα Dyer ο Keiser αφήνει την εντύπωση της αφύπνισης.
Φωνάζει αγωνιωδώς κι αυτός «Ξυπνήστε ζώα, σας κλέβουν!»
Ο Γάλλος απλά λέει στους δικούς του «γιατί τους κλέβετε».
Και οι δυο ταυτίζονται. Συνεπώς στο ίδιο βάθρο τους βάζω.
Μάλιστα ο Keiser κατονομάζει και τους κλέφτες.

Ανώνυμος είπε...

Απαγόρευση των ιδιωτικών τραπεζών τώρα.
Φυλακή των παγκόσμιων τοκογλύφων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι πολιτικοί πολλών χωρών δεν αποτελούν παρά μαριονέτες.

Άθεος είπε...

Πολύ ρομαντικά όλα αυτά Ανώνυμε.
Ποιος θα απαγορεύσει τις ιδιωτικές τράπεζες… ποιος θα φυλακίσει τους παγκόσμιους τοκογλύφους… Για ποια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μιλάς εσύ ο προλετάριος…
Καπιταλισμό έχουμε! Δικτατορία του Κεφαλαίου!
Οι πολιτικοί των χωρών αυτών δεν είναι μαριονέτες.
Εμείς είμαστε οι μαριονέτες και αυτός που μας κινεί είναι το Κεφάλαιο.
Δυστυχώς!
Τα αιτήματα της Γαλλικής Επανάστασης επίκαιρα και τώρα!
Κάτι δεν πήγε καλά, έτσι;

Dyer είπε...

Σχετικά με τον Keiser κυκλοφορεί άλλο ένα video.Μια συνέντευξη στο Αθέατο Κόσμο του Χαρδαβέλα «Πώς οι Εβραίοι της Wall Street διέλυσαν την Ελλάδα».
Μια συνέντευξη που προσβάλει χωρίς να προσφέρει τίποτα. Προσπαθεί να δημιουργήσει εξέγερση χωρίς συγκεκριμένους στόχους. Δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερη παπαριά όταν προτείνει «η κυβέρνηση να συλλάβει τους τραπεζίτες της Wall Street». Τέλος προδιαγράφει-προτείνει και την τυπική πτώχευση αμαχητί. Γιατί;
Φίλε Άθεε η κατάσταση είναι κακή και θα γίνει χειρότερη. Είμαστε μια χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα.
Μια παράπλευρη απώλεια από τον κίνδυνο πτώχευσης.
Όλα εισάγονται και ο κίνδυνος της πτώχευσης αναγκάζει τους εισαγωγείς να προπληρώνουν για να παραλάβουν προϊόντα (ακόμα και από Βουλγαρία). Τα ξένα μαγαζιά όμως δεν θίγονται. Υπάρχει η εγγύηση της πολυεθνικής μαμάς. Σκέψου να πτωχεύσουμε και τυπικά.
Η εξάρτηση και η αποδιοργάνωση της χώρας είναι τέτοια που δεν υπάρχουν απλές λύσεις. Πρέπει να μειώσουμε την εξάρτηση από τα ξένα περιττά προϊόντα κατ’ ιδίαν (αφού επίσημα δεν γίνεται) και αν αντικαταστήσουμε τα αναγκαία με Ελληνικά (σιγά-σιγά όπου είναι δυνατόν) θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα.
Κύριε Max Keiser δεν έχουμε πεθάνει όπως ίσως επιθυμείς. Οι Εβραίοι της Wall Street επωφελούνται από την διάλυση της Ελλάδας, αλλά η διάλυση οφείλεται στις πολυεθνικές που με την άδεια του κράτους έδρασαν σαν σε αποικία. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε όχι στο «συλλάβει τους τραπεζίτες της Wall Street».

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Άθεε,Dyer και λοιποί αναγνώστες,εδώ μπορείτε να δείτε το πραγματικά αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Σ.Κούλογλου για το ποιος - ποιοι κινούν το παγκόσμιο "νήμα" της οικονομίας - καταστροφής,όπου αποκαλύπτετε το αδίστακτο προφίλ των οικονομικών δολοφόνων.

Δείτε το....(όσοι δεν το είδατε) είναι πράγματι εκπληκτικό και άκρος αποκαλυπτικό.

Άθεος είπε...

Το θέμα Dyer δεν είναι που δεν παράγουμε τίποτα, αλλά το ότι ανεβάζουμε κυβερνήσεις που να μας καταδυναστεύουν και ανθρώπους που είναι έτοιμοι μας πουλήσουν για προσωπικό όφελος! Ο Έλληνας τίποτα δεν διδάχτηκε τον 20ο αιώνα. Οι δικοί μου, μου φταίνε, κι όχι οι Keisers που φωνάζουν ότι είμαι μαζόχα! Αφού το βλέπω. Δεν μου το λέει αυτός. Αυτός διαπιστώνει ό,τι βλέπω κι εγώ.

Πάνω στην ώρα Σταύρε μου υπέδειξες το video. Μετά το χθεσινό τσαντίρι, σήμερα θα έψαχνα να το βρω, γιατί σ’ αυτό υπάρχει και η προσωπική μαρτυρία ενός οικονομικού δολοφόνου. Όπως είδα δεν είναι ένα video μόνο, αλλά δέκα. Θα μας χρειαστούν και για το μέλλον.

Το μέλλον μας κύριοι, έχετε αντιληφθεί πόσο δυσοίωνο προδιαγράφεται αυτές τις μέρες; Χρειαζόταν μαζική εξέγερση κι όχι απεργιούλες που οι περισσότεροι φοβούνται να τις κάνουν. Όταν του χρόνου δουν τα εισοδήματά τους στο μισό, θα ανυπομονούν να ριχτούν στον αγώνα, αλλά θα είναι αργά. Ίσως και τώρα να είναι αργά. Όταν έπρεπε να αντιδράσουμε, κάποιοι σκέφτονταν το μεροκάματο! Χαρίστε τώρα το μισό σας εισόδημα στους πλούσιους!
Αυτοί γίνονται πλουσιότεροι κι εμείς φτωχότεροι. Κάποιοι όμως, ακόμα και τότε δεν θα καταλάβουν ότι μπορούσαν να το ανατρέψουν αυτό! Επειδή το Κεφάλαιο το ξέρει αυτό, γι αυτό και είναι αδυσώπητο στην καταπίεση! Οι ίδιοι θα μας κυβερνούν και στο μέλλον, φτάνει να μην ανέβει ο λαός στην εξουσία… και μας πάρει τα… σπίτια!

NoN SeRViaM είπε...

Πολύ επίκαιρο το ντοκυμαντέρ του Κούλογλου.
Θυμίζω απλώς πως ο Perkins είχε ένα κομμάτι και στο Zeitgeist ΙΙ

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε μαζική εξέγερση χωρίς συγκεκριμένους στόχους; Εξέγερση που ο καθένας θα έχει στο μυαλό του το δικό του μικροσυμφέρον;
Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Έχω δει που καταλήγουν.
Η επιτυχία τέτοιων εγχειρημάτων προϋποθέτει πολίτες συνειδητοποιημένους για το τι κάνουν, έχουν ξεκάθαρους στόχους και είναι καλα οργανωμένοι για την επόμενη μέρα. Δεν νομίζω ότι είμαστε ώριμοι. Μπορεί και να γέρασα.
Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, λιγότερο ριζοσπαστικά, αλλά ούτε αυτά κάνουμε.
Για το ντοκιμαντέρ του Σ. Κούλογλου το μονο κοινό είναι ότι οι πολιτικοί μας συναγωνίζονται τους Λατινοαμερικάνους στη διαφθορά. Κατά τα αλλά είναι μια αποκάλυψη ενός αποτυχημένου οικονομικού δολοφόνου.
Άλλη μια αλήθεια εξ αποκαλύψεως!!!!
Φίλοι μη ξεχνάτε είμαστε άθεοι, ορθολογιστές, και απαιτούμε συγκεκριμένα αποδείξεις. Αυτά τα ντοκιμαντέρ είναι για πιστούς.

Άθεος είπε...

Με παρεξήγησες πολύ Dyer. Έγραψα πουθενά εγώ για μαζική εξέγερση χωρίς συγκεκριμένους στόχους; Εξέγερση που ο καθένας θα έχει στο μυαλό του το δικό του μικροσυμφέρον;
Αυτό δεν θα ήταν εξέγερση, αλλά εξτρεμιστικό μπάχαλο.
Η εξέγερση και η επανάσταση θέλει οργάνωση, στρατηγική και τακτική. Δεν είμαι εγώ αυτός που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Το εναποθέτω στους ειδικούς. Εγώ ένα λόγο εξέφρασα μόνο. Ακόμα αν θέλεις, ούτε έχω την αδιαφιλονίκητη πεποίθηση ότι η έκβαση σε ένα τέτοιο εγχείρημα θα είχε τους επιθυμητούς σκοπούς που φαντάζομαι.
Όμως λέω, όπως έλεγε και ο βούδας, καλύτερα να κάνεις λάθος στη δράση, παρά να παραμένεις αδρανής!
Όσο για τον οικονομικό δολοφόνο, δεν ξέρω πόσο αποτυχημένος ήταν, αλλά στο πρόσωπό του βλέπω κάποιο υπαρκτό άτομο που επιβεβαιώνει τις υποθέσεις που καιρό τώρα είχα στο μυαλό μου.
Και μην με συγκρίνεις με πιστούς… ξέρω πολύ καλά πώς να βρίσκω αποδείξεις όταν πρέπει να πιστέψω κάτι.
Ούτε να είσαι τόσο αντιδραστικός όταν τα σενάρια των εξουσιαστών κάποτε μπορούν να διαρρεύσουν.
Αυτόν τον οικονομικό δολοφόνο τον καταχώρησες στους πιστούς και τον Keiser τον βάφτισες υποκινητή της κρίσης, επειδή ξεμπροστιάζει τους οικονομικούς δολοφόνους!
Μήπως είσαι της… Mossad;

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε συμφωνούμε στο βασικό ότι μια μαζική εξέγερση απαιτεί ωριμότητα και οργάνωση. Εγω δεν βλέπω να υπάρχουν γύρο μας.
Και βέβαια ποτέ δεν είπα να μείνουμε αδρανείς. Λιγότερο ριζοσπαστικοί είπα.
Άθεε και βέβαια υπάρχουν οικονομικοί δολοφόνοι ή κάτι τέτοιο, που διαφθείρουν τις έτοιμες να διαφθαρούν κυβερνήσεις. Το ντοκιμαντέρ όμως είχε πολύ παραμύθι. Τον οικονομικό δολοφόνο τον χαρακτήρισα αποτυχημένο επειδή δεν κατάφερα να πείσει τον Ρόλντος στο Εκουαδόρ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Όταν συναντώ μεταμελημένους πράκτορες κουμπώνομαι.
Για τον Keiser είπα ότι μάλλον έχει παίξει στα CDS. Αν ήθελε να ξεμπροστιάσει ας έλεγε τουλάχιστον ονόματα.
Για το Cohn-Bendit όμως είπα τα καλύτερα.
Δεν είμαι της Mossad. Έχω αγωνία για το τι κάνω απ εδώ και πέρα. Και είμαι πολύ θυμωμένος με τους διεφθαρμένους Λατινοαμερικάνους πολιτικούς μας που κάνανε τον τόπο μας Αποικία (αυτό το έχω ξανά πει πριν δω το ντοκιμαντέρ).
Η Goldman Sachs είναι παράγωγο της αποικιοκρατίας που ζούμε. Τους αποικιοκράτες πρέπει να αποτινάξουμε.

Άθεος είπε...

Βρε Dyer, εγώ ξέρω ότι συμφωνούμε, όμως ας μην είμαστε απόλυτοι. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ και με τον έναν και με τον άλλον. Κρατώ κι εγώ μια πισινή για τον πράκτορα, γιατί δεν βγαίνουν έτσι απλά να πουν τέτοια πράγματα. Κινδυνεύει η ζωή τους. Το σκεπτικό όμως είναι σωστό. Έτσι γίνεται. Ίσως αυτός να είναι ειλικρινής και να παίζει τη ζωή του για να βγάλει ένα βάρος από μέσα του. Πώς να το ελέγξω αυτό;
Ούτε μπορώ να πιστέψω ότι ο Keiser παίζει στα cds. Αλλά και να παίζει, τι μ’ αυτό. Κι εγώ κατηγορώ το χρηματιστήριο, λέγοντας ότι είναι το πορνείο του καπιταλισμού, όμως παίζω κι εγώ. Ε, λοιπόν;
Δεν έχει νόημα η κουβέντα αυτή και μας βγάζει από το γενικό πλαίσιο της ανάρτησης. Αλλού το πήγαμε. Όταν πάμε για καμιά μπυρίτσα (όσο έχουμε ακόμα λεφτά) θα τα πούμε καλύτερα, διαφορετικά θα τα πούμε σε ωριμότερη ηλικία, πίνοντας τσάι με ποικιλία κουλουρακίων, εκτός κι αν δεν πάρουμε σύνταξη ποτέ, οπότε η συζήτησή μας θα μείνει ατελείωτη.

Dyer είπε...

Ψηφίζω μπύρα άμεσα!!!

Άθεος είπε...

Είδες… πόσο σίγουρος είσαι ότι ούτε σύνταξη θα πάρεις;
Ας προλάβουμε, λες, να πιούμε καμιά μπύρα!

Dyer είπε...

Για σύνταξη δεν το συζητάω. Εδώ παίζεται η μπύρα του Αυγούστου!!!

Άθεος είπε...

Αν παίζεται η μπύρα του Αυγούστου, να το επιταχύνουμε για τον Ιούνη!

Dyer είπε...

Οργάνωσέτο εσύ και οι μπύρες δικές μου.

Άθεος είπε...

Η μπύρες δικές σου και τα παϊδάκια δικά μου;

Dyer είπε...

Έκλεισε.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Όπα!!!! τι έχουμε εδώ.... παϊδάκια και μπύρες βλέπω!!!!
Λοιπόν.... εαν θέλετε παρέα κι επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση ... κανονίστε και έρχομαι, με ένα κατσίκι απο τα βουνά της όμορφης ροδόπης..... Παίζει για αγριογούρουνο η ζαρκάδι...
Εσείς αποφασίζετε......

Ανώνυμος είπε...

ΩΠΑ ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ.
DYER ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ;
ΒΑΖΩ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΝΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΦΑΩ ΚΙ ΕΓΩ;
ΜΙΧΑΛΗΣ

skeptic είπε...

Να φέρω.... οδοντογλυφίδες;

Άθεος είπε...

Λοιπόν, αφήστε τα κουβαρνταλίκια…
Ο καθένας θα πληρώσει ανάλογα με την προσαύξηση του βάρους του!
Είτε τρώει, είτε πίνει, είτε μασουλάει την οδοντογλυφίδα στα δόντια του.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Για δείτε κι αυτό το βίντεο....


-Και αυτό από μια γερμανική εκπομπή.....

Dyer είπε...

Φίλε Σταυρο για το Cohn-Bendit είπα τα καλύτερα.

Άθεος είπε...

Μακάρι και οι έλληνες να έδιναν τέτοιες μάχες στο ευρωκοινοβούλιο.

Dyer είπε...

Tο σενάριο που προτείνει το ΔΝΤ. http://www.youtube.com/watch?v=xplJsZH-xWk

Ανώνυμος είπε...

σε ολα τα δηθεν αθειστικα μπλογκ βλεπω αυτα περι πνευματικης σκλαβιας.οι μονοι σκλαβωμενοι ειστε εσεις που δεν ξερετε τι ειναι αγαπη.που θα απομονωθειτε αφου βριζετε την χωρα και το εθνος,βριζετε τον χριστιανισμο την μονη αληθινη θρησκεια απλα γιατι παρασυρθηκατε και δεν πηγαινατε εκκλησια.ετσι δεν ξερετε τιποτα απο την εκκλησια και εκμεταλλευστε καποια σκανδαλα που δεν γινονται απο χριστιανους αλλα απο μασονους.αρα την μασονια μισειτε.βλεπω οτι παγανιστες και αμυαλοι αθεοι γραφετε τα ιδια συνεργαζεστε.το παραμυθι το ξερουμε.εσεις χανετε που υβριζετε την χωρα σας το εθνος σας και τους γονεις σας.ποσο γελοιοι μπορειτε να ειστε οταν βριζετε οταν θεο που κατα εσας δεν υπαρχει.φαινεται τα εχετε χοντρα αφου δεν ειστε αθεοι αλλα στρατευμενοι αντιχριστιανοι.αν εισασταν αθεοι θα καθοσασταν σπιτι σας και δεν θα σας ενοιαζαε τιποτα,ουτε η οικογενεικη συναξη τις γιορτες ουτε η εκκλησια.αλλα φτιαχνοντας παγανιστες λεβεντες και αριστεριστες φιλοτουρκοι αυτα τα μπλογκ σημαινει οτι δεν ειστε αθεοι.γινεστε ρεζιλι αν ο καταλαβατε.το μονο που κανετε βζετε ταμπελα στο ονοματακι σας δοσιλογοι υβριστες κουκουλοφοροι κακοαναθρεμενοι.και σιγουρα δεν εχετε καρδια γιατι οτι σας εμαθαν οι γονεις σας το πεταξατε στα σκουπιδια.δεν πειραζει.στα δυσκολα οταν θα ζητατε θεο θα παρετε αγγουρι.ελλας για παντα ελλας ελληνων χριστιανων.δεν θα μας πειτε ξενοδουλοι που θα πιστευουμε.το τελος σας κοντευει.

Άθεος είπε...

Να και ένας υμνητής της Χούντας! Ήρθε να μας μιλήσει για ηθική, θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια! Τι να σχολιάσω… το σχόλιό σου τα λέει όλα! Το αφήνω όπως έχει, χωρίς να σχολιάσω τίποτα. Έχει κι αυτό τη "χάρη" του!

Conko είπε...

Τι ώρα έρχεται το τέλος να μας πεί μόνο, να ξέρουμε να βάλουμε τα καλά μας... και ποιος θα μας σφάξει να μας πει, ο Ντερτιλής ή ο γιαχβέ του.
Ευτυχώς που αυτός δε θά 'ναι στη κόλαση να μας τα πρήζει.

Άθεε, κρατάω (με τη σύμφωνη γνώμη σου) το σχόλιο για την ανθολογία χριστιανικής ευφυίας και αγάπης που ετοιμάζω.

Άθεος είπε...

Αμ, το’ ξερα εγώ, ότι το σχόλιο αυτό θα έχει πέραση, γι αυτό και το άφησα!
(…άσε τον τώρα Conko, να αναρωτιέται, τι έχει το σχόλιο αυτό και το εκτιμήσαμε σαν αριστούργημα!)

Estella είπε...

Γεια σου Άθεε! Καλώς σε βρήκα. Ήρθα να γκρινιάξω :D

Λοιπόν, η ανάρτησή σου με γέμισε σκέψεις καθώς έχω κάνει και γω μια ανάλογη, λιγότερο μπλεγμένη με τη θρησκεία....

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Προσμίξεις υπάρχουν σε κάθε χώρα αυτού του κόσμου. Να πιστέψω οτι είμαι λιγότερο Ελληνίδα επειδή ίσως κάποιος προ προ προ προ πάππους μου πήγε με Ρωσσίδα δε μου λέει κάτι...

Για τους Αρχαίους Έλληνες είσαι σίγουρος ότι έτσι θα ήταν τα πράγματα; Γιατί εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ακόμα και στη χρυσή εποχή της δημοκρατίας ο θεσμός είχε κενά πόσο μάλλον σκάνδαλα... Κι αυτό γιατί η ανθρώπινη (ελληνική;) φύση είναι ούτως ή άλλως ατελής. Απλά τότε δεν τα μαθαίνανε. Κι αν τα μαθαίνανε ίσως δεν τα περάσανε σ εμάς...

Κάτι ακόμα που παρατήρησα είναι οτι μπερδεύεις λίγο την θρησκεία με την εκκλησία. Η θρησκεία για μένα είναι ένα σύνολο απο πιστεύω. Η εκκλησία ναι είναι όλα όσα περιγράφεις και η αλήθεια είναι οτι και μένα με αηδιάζει στον ίδιο αν όχι σε περισσότερο βαθμό. Όσο με αηδιάζουν και τα πρόβατα που όπως είπες δέχονται το αφορολόγητο των "ασκητών" εκπροσώπων του Θεού...

Και απο τους φτωχομπινέδες της εκκλησίας περνάμε στα νηστικά της ΝΔεμ. Σωστός σε όλα δεν έχω να πώ κάτι ή να συμπληρώσω.

Χαίρομαι πολύ που βρήκα το blog σου. Τα όσα γράφεις με γεμίζουν σκέψεις.
Φιλάκια,
Μια νέα κακιασμένη σου αναγνώστρια.

Άθεος είπε...

Γεια σου παράξενη Estella.
Εδώ σπάνια έρχεται κανείς να επαινέσει, εκτός από τους φίλους των τριών blogs που διαθέτω. Οι υπόλοιποι μόνο για γκρίνια έρχονται και ειδικά στο «Η Αθεΐα είναι Αρετή». Εκεί να δεις τι γίνεται. Πάμε στο σχόλιο που αποφάσισες να κρατήσεις, γιατί τα άλλα τα έσβησες, αν και τα υπόλοιπα ήταν μέρη του πρώτου που κράτησες.
Τους τίτλους Έλληνας, ρωμιός τους παρεξήγησες. Δεν αναφέρονται στην εθνότητα αλλά στην νοοτροπία. Συνεπώς, η καταγωγή του παππού σου δεν μετράει. Ο βαθμός της ελληνικής παιδείας και συνείδησης είναι αντιστρόφως ανάλογος της αλλοτριωμένης συνείδησης του ρωμιού-χριστιανού (κοινώς ελληναρά της εποχής μας. Ακριβώς όπως τον περιγράφεις: αυτός που είναι 1,766666 σε ύψος, τρώει ενάμισι χάμπεργκερ και καταναλώνει γύρω στους 32 και 3/4 φραπέδες το 15νθημερο και θα συμπλήρωνα κι εγώ: αυτός που ασχολείται με το κινητό, όσο και με το πουλί του και η μεγάλη του θρησκεία είναι η ομάδα όσο και αυτή που ασπάστηκε από νήπιο. Πηγαίνει σπάνια στην εκκλησία και από ιστορία δεν ξέρει τίποτα, αλλά έχει άποψη για όλα και είναι έτοιμος να πιαστεί στα χέρια αν θίξεις τις ανοησίες που πιστεύει).
Για τους αρχαίους έλληνες δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ήταν οι τέλειοι. Σίγουρα έπασχαν κι αυτοί σε κάτι. Όμως εκεί που τους επαινούμε, είναι εκεί που βρίσκουμε αρετές που οι ελληναράδες ρωμιοί δεν έχουν.
Στο θέμα θρησκεία εκκλησία και εδώ με παρεξήγησες. Τα διαχωρίζω αυτά κι εγώ, όμως δεν συνηθίζω να κατηγορώ την δεύτερη που όλοι κάνουν, ακόμα κι εσύ, αλλά την πρώτη. Με τη θρησκεία τα έχω κι όχι με τους εργαζόμενους σε αυτήν. Λίγο πολύ σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν ατασθαλίες, ρεμούλες, ανηθικότητα και κακομοιριά. Τη δουλειά τους κάνουν. Όμως εκείνοι οι ιδρυτές των θρησκειών, που στρέβλωσαν χαλκεύοντας την ιστορία… άχ τι να πω! (έριξες καμιά ματιά στο πρόσφατο βιβλίο μου;)
Στα υπόλοιπα συμφωνούμε, αν και δεν έμειναν και πολλά… χε χε χε!
Παρόλο που δεν συμφωνούμε λοιπόν σε πολλά, μ’ αρέσεις! Είσαι μόνο είκοσι χρονών και γράφεις υπέροχα (είδα και το blog σου). Όχι μόνο γράφεις καλά, αλλά και τα θέματά σου είναι για πιο ώριμους ανθρώπους.
Μπράβο σου Estella, γιατί στα θετικά σου βάζω, εκτός από τον προβληματισμό σου και την οικειότητα σου, νεοφερμένη εδώ, να μου στείλεις φιλάκια!
Βάζε θέματα και διαφώνα όσο θέλεις.
Η διευκρίνιση πάντων των θεμάτων, η ειδικότητά μας!
Σε περιμένω και στο άλλο blog, δεν μπορεί, όλο και κάτι θα έχεις να πεις.

Dyer είπε...

ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

Ενενήντα προσωπικότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ΑΕΙ, τους Δικηγορικούς, Τεχνικούς και Ιατρικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια, τον Επιστημονικό, Καλλιτεχνικό κόσμο και τον Τύπο μαζί με Προέδρους των ανώτατων και ανώτερων Συνδικαλιστικών Οργάνων των εργαζομένων, Προέδρους Εμπορικών Επιμελητηρίων, Συλλόγων και Συνδέσμων του Εμπορίου και της Αγοράς κ.λ.π., πήραν την πρωτοβουλία να συγκροτήσουν ‘’Κίνημα Πολιτών’’ και με Προσκλητήριο να καλέσουν όλους τους Έλληνες να μετάσχουν στον αγώνα για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία, να σταματήσει το κλείσιμο καταστημάτων, να στηριχθεί ο εγχώριος τουρισμός, οι αγρότες μας, οι Έλληνες παραγωγοί.
Για την επιτυχία του αγώνα θα πρέπει να γίνει πράξη το σύνθημα «καταναλώνουμε ότι παράγουμε», ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά.
Στο Προσκλητήριό μας υπενθυμίζεται ότι:
οι Έλληνες σχεδιαστές, τεχνίτες και εργαζόμενοι κατασκευάζουν ωραία, κομψά και καλής ποιότητας ρούχα , παπούτσια κ.λ.π. είδη.
η ελληνική διατροφή διαφημίζεται διεθνώς ως η πιο υγιεινή
η Ελλάδα εντάσσεται στις ωραιότερες και πιο ενδιαφέρουσες τουριστικές χώρες.
Συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή από τους
Κωνσταντίνα Μπέη, Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς
Κώστα Μουτζούρη, Καθηγητή, τ. Πρύτανη ΕΜΠ
Γιάννη Παναγόπουλο, Πρόεδρο ΓΣΕΕ
Σπύρο Παπασπύρου, Πρόεδρο ΑΔΕΔΥ
Δημήτρη Παξινό, Πρόεδρο ΔΣΑ
Δημήτρη Ασημακόπουλο, Πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ
Βασίλειο Κορκίδη, Πρόεδρο ΕΣΕΕ
Πάνο Σόμπολο, Πρόεδρο ΕΣΗΕΑ
Έργο της Επιτροπής θα είναι ο συντονισμός του αγώνα και η συνεργασία με όλα τα ΜΜΕ για να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας το Προσκλητήριο με σύνθημα «καταναλώνουμε ότι παράγουμε».

Το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δίδει την πρώτη του συνέντευξη τύπου την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) Σας προσκαλούμε στην πρώτη μας ‘’παρέμβαση’’ με τη δήλωση ότι για την επιτυχή πορεία του «Προσκλητηρίου» στηριζόμαστε και στην προσωπική σας ενεργή συμπαράσταση. H Συντονιστική Επιτροπή
Από το otanews

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ

Άθεος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον!

nicolaos demonicos είπε...

Υποτελείς εμείς οι... υπερπολυτελείς Ρωμιοί; Τι μας λέτε τώρα;

Άθεος είπε...

Σαρκαστικέ ndemonicos... Δαιμονικός μάλλον!

Diama4 είπε...

Επειδή το έγγραφο του ΥΠΕΞ δεν φαίνεαι καλά, εδω η παραπομπή σε ομάδα φατσοβιβλίου :
διαπλεκόμενα εκκλησιας-ΥΠΕΞ :3 εκ € (και άλλες "Ιερες" απάτες)
http://www.facebook.com/group.php?gid=116623581700921&ref=ts

Άθεος είπε...

Αν πατήσεις επάνω μεγαλώνει. Όμως σε ευχαριστώ πολύ.

Άθεος είπε...

Δεν σας αρκεί που για τις αυξήσεις της ΔΕΗ συμμετέχουν με 15% μόνο όσοι καταναλώνουν κάτω από 800 KWh. Αυτοί που έχουν βίλες και καταναλώνουν πάνω από 3000 KWh έχουν μείωση!
Όχι παίζουμε… από τους πλούσιους θα τα πάρουν…;
Δες τε κι αυτό, για να δείτε πού πάνε τα λεφτά που εξοικονομούνται… με το ζόρι:
Εγκρίθηκαν από την Κυβέρνηση 2 εκατομμύρια ευρώ για το Άγιον Όρος

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)