Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Όταν το ψέμα το πιστεύουν όλοι και την αλήθεια κανείς!

Από τον τίτλο της σημερινής ανάρτησης αντιλαμβάνεται κανείς την φλέβα παράνοιας που σαν φάντασμα πλανάται σε όλα τα Μ.Μ.Ε. συμπεριλαμβανόμενου, κυρίως, στο διαδίκτυο, σαρώνοντας μυαλά αφελών, ναρκισσιστών και επιδειξιομανών που καθημερινά αυτοεπιβεβαιώνονται με τις μεγαλοστομίες και την αλαζονεία τους, δείχνοντας άκρατη επιδειξιομανία με τις σοφιστείες και την επιστημοσύνη τους! Στον κύκλο τους φαίνεται να γίνεται απόλυτα αποδεκτό ότι, την επιστήμη και την ειδίκευση την διδάσκεται κανείς καλύτερα στο internet μέσα σε μια βραδιά, αντί χρόνια να παιδεύεται στα πανεπιστήμια και τα εργαστήρια πειραματισμού ή στην μακροχρόνια αυτοεκπαίδευση, διαβάζοντας και μαθαίνοντας, αφού όσο ζει κανείς μαθαίνει, αρκεί να ακολουθεί την επιστημονική μεθοδολογία και όχι ότι του «φωτίσει» η στιγμή, ο λολοστεφανής και οι επιτήδειοι που αναμασάνε πληροφορίες ανίδεων τσαρλατάνων και αγυρτών που αναζητά σε αμφίβολης εγκυρότητας «ειδικούς» και «επιστήμονες» για κάθε επιστητό.

Από το περασμένο Πάσχα ήθελα να καταπιαστώ με το θέμα όταν, παρόλο την διαλεύκανση της απάτης του «Αγίου Φωτός» εδώ και δυο χρόνια, φέτος παρουσιάστηκε το ίδιο φαινόμενο διάδοσης της απάτης μεταξύ των πιστών που συρρέουν στην μεγαλειώδη απατεωνιά, θεωρώντας Θαύμα το άναμμα της καντήλας στα Ιεροσόλυμα, τρέχοντας να φέρουν το… Άγιο Φως στο σπίτι τους!

Φέτος, μαζί με τις κωμικοτραγικές απόψεις τους προστέθηκαν και κάποιοι αλλοπαρμένοι συνωμοσιολόγοι και αντιεμβολιαστές που πιστεύουν ανάποδα το ψέμα: κάνοντας λόγο ότι οι επιστήμονες ψεύδονται και οι ίδιοι ανακάλυψαν την αλήθεια σπεύδοντας να μας διαφωτίσουν για την …νανοτεχνολογία και τα νανοσωματίδια! Όμως αυτούς ας τους αφήσουμε για το τέλος, γιατί είναι γελοιοδέστεροι!

Πριν δυο ακριβώς χρόνια παρουσιάστηκε το βιβλίο «Λύτρωση» του Δημήτρη Αλικάκου με συντονίστρια την Νίκη Λυμπεράκη, δημοσιογράφο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, στο κανάλι δηλαδή που φέτος στο κεντρικό του δελτίο στις 7.00, η Ευτέρπη Ρέβη κάλυψε την φιέστα του θαυματουργικού ανάματος της… Άγιας Κανδήλας στα Ιεροσόλυμα, με ολόκληρη εκπομπή προς ενημέρωση του τηλεθεάματος κοινού και των πιστών της χριστιανοσύνης!

Στο εν λόγω βιβλίο ο Αλικάκος παραθέτει συνεντεύξεις με όσους παίρνουν μέρος στην κομπίνα, όπως ακριβώς και στην παρουσίαση έδειξε πληθώρα από βίντεο, όπως και εκτεταμένες μαρτυρίες σε διάφορα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης του 2019, κυρίως του Αντένα, όπου αποκαλύπτεται η απάτη, αφού ακόμα και ο σκευοφύλακας του κουβούκλιου, παραδέχτηκε ότι την Κανδήλα, ο ίδιος, την ανάβει με αναπτήρα!

Για να μην επαναλαμβάνομαι όμως, μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση στο έτερον blog με τίτλο «Η πίστη ανέχεται την απάτη;» για να περάσουμε στο άλλο θέμα, αυτό της νανοτεχνολογίας και νανοσωματιδίων που πελαγώνει τα μυαλά των αφελών, ότι με το εμβόλιο κατά του covid 19 θα τους εμφυτεύσουν νανοσωματίδια, chips παρακολούθησης και άλλα φαιδρά προϊόντα επιστημονικής φαντασίας που στα μυαλά τους έχουν πειστεί ότι με τον τρόπο αυτό θα τους σκοτώσουν για να… μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό ή στην καλύτερη περίπτωση θα τους ελέγχουν στερώντας τους την ελευθερία! Στους περισσότερους όλα αυτά φαίνονται γελοία, σαν τις παλοβομάρες που κάνει «της γειτονιάς μας ο τρελός» που έλεγε εκείνο το εύθυμο τραγουδάκι του Χατζή, αν και ο τρελός εκείνος δεν κινδυνολογούσε όπως οι σημερινοί τρομολάγνοι της μεταφυσικής και της ανοησίας.

Πρόσφατες έρευνες σ’ αυτό το θέμα, δείχνουν ότι, αν και βρισκόμαστε πολύ μακριά ακόμα, η τεχνολογία μπορεί κατασκευάσει ρομπότ που ταξιδεύοντας μέσα στο ανθρώπινο σώμα εκτελώντας οδηγίες που θα παίρνουν από ένα εξωτερικό κομπιούτερ να εκτελούν μια σειρά εργασίες βοηθώντας το! Οι κατασκευές γίνονται όλο και μικρότερες και πιο ευέλικτες καταναλώνοντας όλο και μικρότερα ποσά ενέργειας. Στον τομέα αυτόν ακόμα, σημαντικά είναι τα νανοσωματίδια για την ελεγχόμενη αποδέσμευση φαρμάκων και τον σχεδιασμό φαρμάκων κατά του καρκίνου, για παράδειγμα. Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα στα σπάργανα αυτής της έρευνας όπου οι επιστήμονες προσανατολίζονται να αντικαταστήσουν τα ενέσιμα φάρμακα με δισκία! Οι διαστάσεις έτσι θα περιοριστούν σε κάτι λιγότερο από χιλιοστό με στόχευση σε υλικά που θα έχουν μέγεθος της τάξης του ενός μέχρι τα 100 νανόμετρα (nm). Για να αντιληφθεί κανείς το μικρό μέγεθος των νανοσωματιδίων, αρκεί να τα συγκρίνει με τη διάμετρο μιας τρίχας που είναι 100000 nm ή τον κόκκο της άμμου που έχει μέγεθος 10000 nm. Κάνετε κλικ στην διπλανή εικόνα για μεγέθυνση και θα καταλάβετε. Νανοσωματίδια, λοιπόν φορτωμένα με ουσίες που θα στοχεύουν στην απόδοση περίπλοκων θεραπευτικών πρωτεϊνικών φαρμάκων και βιομορίων, όπως για τη θεραπεία του καρκίνου θα είναι ευπρόσδεκτα, που νομίζω η δική μας γενιά δεν θα προλάβει να δει. Η τεχνολογία νανοσωματιδίων λοιπόν θα μας γέμιζε με αισιοδοξία και όχι με τρόμο όπως προσπαθούν με υστερία να μας τρομοκρατήσουν οι τρομολάγνοι αρνητές της πραγματικότητας! Περισσότερα όμως για την νανοτεχνολογία διάβασε εδώ.

Τρομολάγνοι όμως ήδη τα κατασκεύασαν στο μυαλό τους και φτιάχνοντας σενάρια που ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία πιστεύουν ότι ήδη όλα αυτά βρίσκονται στην υπηρεσία εκείνων που τους καταδιώκουν! Είναι όλοι αυτοί οι πεσιμιστές του μέλλοντος που σπέρνουν τον τρόμο για όσα υποτίθεται πρόκειται να μας συμβούν δίνοντας την λύση της πίστης και της επιστροφής στο παρελθόν, της θρησκοληψίας και της ανοησίας που διαιωνίζουν πρωτόγονα πιστεύω στο θεό, στα θαύματα, στην επερχόμενη Δευτέρα Παρουσία και άλλες πνευματικές φαιδρότητες. Μαζί τους συμμάχησαν και όσοι εξ αρχής πλανήθηκαν ότι δεν υφίσταται κορωνοϊός, πιστεύοντας ότι θα είναι κάτι ανάλογο με τον ιό της γρίπης των χοίρων που πριν δέκα χρόνια πολλά ειπώθηκαν, που όμως οι υπάρχουσες αντιβιώσεις τα «έπιασαν» νικώντας τον ιό. Σήμερα ο κορωνοϊός αποδείχτηκε δεινός μαχητής που έτρεψε όλη την επιστημονική κοινότητα να τον πολεμήσει συλλογικά και παγκόσμια. Κάποιοι επιτήδειοι, τα έχουμε πει τόσες φορές, συνεχίζουν να αυτοεξαπατώνται εμπλουτίζοντας την «επιχειρηματολογία» τους και με την επιστημονική φαντασία της νανοτεχνολογίας!

Μακάρι να φτάναμε στο επίπεδο εκείνο που φοβούνται αυτοί οι τρομολάγνοι αφελείς που δεν αντιλαμβάνονται ότι παίζουν το παιχνίδι των προσηλυτιστών της μεταφυσικής και των προπαγανδιστών της Νέας Τάξης πραγμάτων, που από παράδοση είναι ακροδεξιοί, ρατσιστές και οπισθοδρομικοί, εχθροί της ανθρωπότητας!

Πόσες αλήθειες ακόμα θα ακούσουν οι πιστοί και δεν θα μπορούν να πιστέψουν στα αφτιά τους, συνεχίζοντας να πιστεύουν το ψέμα. Ακόμα και αν οι ίδιοι απατεώνες βγουν να τους πουν την αλήθεια, ότι τόσο καιρό τους κορόϊδευαν, δεν θα τους πιστέψουν! Το αφτί του ιδεαλιστή, του πιστού και του συνωμοσιολόγου δεν ιδρώνει με τίποτα! Και ύστερα λέμε γιατί υπάρχουν πιστοί ακόμα των μύθων, αρνητές της πραγματικότητας και εμβολιοφοβικοί που προσβάλουν την ανθρώπινη νοημοσύνη! Με την συμπεριφορά τους, αυτοί οι αρνητές της αλήθειας, μαθηματικά είναι βέβαιο, θα μας κλείσουν πάλι στην καραντίνα, συνεχίζοντας να διαδίδουν τον ιό, να αρνούνται την αλήθεια και να αποθεώνουν το ψέμα και την απάτη, ακόμα και όταν στρέφεται εναντίον τους. Δυστυχώς, αυτός ο κόσμος δύσκολα θα βρει τον δρόμο του μέχρι η ανοσία να δώσει λύση εκτός του covid και στην ανοησία που κατακλύζει τα μυαλά εκείνων που θα αποτελούν έκτοτε και τα μοναδικά θύματα που θα θρηνούμε στο μέλλον.

Όταν όλοι θα αντιληφθούν το μέγεθος της ανοησίας που πλανάται στους εγκεφάλους αυτών των αφελών, θα κατακλυστούμε από ανέκδοτα που θα λέμε για να γελάμε, χωρίς να συνειδητοποιούν οι νεώτεροι ότι υπήρξε εποχή που κάποιοι με αυτές τις ανοησίες με υστερία σοβαρολογούσαν!

«Το άλλο, με τον Τοτό, το ξέρετε…»


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)