Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η γρίπη των χοίρων και οι μίζες των γουρουνιών

Ο Χειμώνας δεν πέρασε και εμείς κοντεύουμε να ξεχάσουμε τη γρίπη (των γουρουνιών καλέ). Όσο θυμάμαι τα δελτία ειδήσεων… ακόμα ο χρόνος δεν έκλεισε, που με τις ώρες τρόμαζαν τον κόσμο με την επικείμενη προσέλευση τουριστών το καλοκαίρι και τη έξαρση της γρίπης το Φθινόπωρο. Θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία ή όχι. Ποιοι θα εμβολιαστούν; Θα μας φτάσουν οι εντατικές μονάδες στα νοσοκομεία; Θα προλάβουμε; Μετά πόσα κρούσματα θα κλείνουν τα σχολεία; Οι έγκυες θα εμβολιάζονται;
Αφού λοιπόν μας επισκέφτηκαν οι μολυσμένοι τουρίστες και αφού έπιασαν τα κρύα και ο κόσμος άρχισε να αρρωσταίνει καταλάβαμε ότι τέτοιες γρύπες… να’ ταν κι άλλες! Αντιληφθήκαμε λοιπόν ότι τον ιο, το σώμα μας, τον καταπολεμούσε θαυμάσια, ίσως και καλύτερα και από τους χρόνιους ιους. Όμως, αυτό που δεν μπορούσαμε εύκολα να καταπολεμήσουμε ήταν οι παρενέργειες από τον εμβολιασμό! Είδαμε ακόμα και σοβαρές περιπτώσεις, κι ευτυχώς, αυτό ήταν που μας έσωσε. Μια γυναίκα να τρέμει σύγκορμη ήταν αρκετό να μας πείσει ότι από το εμβόλιο πρέπει να προφυλαχτούμε κι όχι από τον υποτιθέμενο ιό που υποτίθεται φτιάχτηκε για να καταπολεμήσει!



Το ποσοστό των παρενεργειών από το εμβόλιο ήταν μεγαλύτερο από το ποσοστό της μόλυνσης στο ιό σε μη εμβολιασμένα άτομα!
Αν το καλοσκεφτείτε αυτό θα αντιληφθείτε ότι ή οι φαρμακοβιομηχανίες αρχικά μας υποτίμησαν, ότι τρώμε κουτόχορτο, ή εμείς αρχικά υπερτερήσαμε αυτούς πόσο γρήγορα θα μας έσωζαν δίνοντας εν μέσω οικονομικής κρίσης, πακτωλό εκατομμυρίων για την υγεία μας!
Όμως μπορούμε να κάνουμε άλλη μια σύγκριση για να αντιληφθούμε καλύτερα το φαινόμενο. Αυτοί που πέθαναν από εμβολιασμό ενώ δεν είχαν τίποτα ήταν περισσότεροι, αναλογικά, από αυτούς που πέθαναν επειδή μολύνθηκαν χωρίς να εμβολιαστούν!






Δεν χρειάζεται να πούμε ότι αρχικά από τους 145 θανάτους της νέας γρίπης 128 είχαμε μόνο στο Μεξικό, επειδή προηγήθηκε ο εμβολιασμός!
Αυτό θυμίζει το 1976 στην Αμερική που με την εμφάνιση της γρίπης των χοίρων διατάχθηκε μαζικός εμβολιασμός στρατιωτών στο στρατόπεδο Φορτ Ντιξ του Νιου Τζέρσεϊ. Μετά κατάφεραν να τρομοκρατήσουν άλλα 46 εκατομμύρια Αμερικανούς να εμβολιαστούν. Τότε ήταν που ξέσπασε επιδημία γρίπης στους εμβολιασμένους.
Ίσως εκεί αποσκοπούσαν και οι φαρμακοβιομηχανίες. Βέβαια, τότε έπεσαν μηνύσεις και ζητήθηκαν τεράστια ποσά για αποζημιώσεις. Γι αυτό τώρα προνόησαν όσοι κάνουν το εμβόλιο, με δική τους ευθύνη το κάνουν. Και υπογράφουν γι αυτό!





Όταν είχαμε τη γρίπη των πουλερικών βλέπαμε το θάνατο πτηνών, όμως τώρα δεν σας φαίνεται παράξενο που δεν είδαμε ούτε ένα γουρούνι να αρρωστήσει;
Όμως αυτό δεν θα συνέφερε το εμπόριο των χωρών όπου το χοιρινό κρέας βρίσκεται πρώτο στις λίστες κατανάλωσης.
Η τρομοϋστερία στην Αμερική ώθησε κάποιους να πουν ότι ο ιός αυτός προσβάλει και τις γαλοπούλες! Όμως γρήγορα κόπασε ο θόρυβος όταν αναλογίστηκαν, τι θα τρώγανε την μέρα των Ευχαριστιών!
Τέτοια παραδείγματα μπορούσα να αραδιάσω πολλά για το θέμα αυτό, αλλά νομίζω αυτά αρκούν κι εγώ νομίζω αρχίζω να εκνευρίζομαι όλο και πιο πολύ! Ε, φίλοι μου η υποκρισία περισσεύει, δεν νομίζετε;





Σαν βοήθημα ρίξτε και μια ματιά σε άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ


και

15 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Ευτυχώς που δεν πέσαμε θύματα της εξαπάτησις τους να εμβολιαστούμε με τα χημικά που ποτίζουν τον κοσμάκη στο όνομα του χρήματος!!

Αλήθεια τόσα εκατομύρια εμβόλια που προμηθεύτηκε η χώρα που θα διατεθούν εφ'οσον δεν έπιασε το κόλπο της πανδημίας??
Μήπως αν τα πουλούσε να πλήρωνε τις συντάξεις του τρέχοντος μηνός που αδυνατεί??

Καλό σου Μήνα!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας έφτανε η οικονομική κρίση είχαμε και τον ιό!

Άθεος είπε...

Όπως λέει και ο Ανώνυμος, δεν μας έφτανε η κρίση μας πετάξανε και τον ιο για να μας αποτελειώσουν!

Και ύστερα ακούς zoyzoy να απολύουν κάποιον για να επιβιώσει κάποιος άλλος στην εταιρία.
Όμως αυτό με τα εμβόλια παραπάει! Είναι αδίστακτοι αφού παίζουν και με την υγεία μας!
Καλό μήνα να έχουμε αν και με ένα μισθό λιγότερο!

φωτο vango είπε...

...καίριο το άρθρο & ταιριαστες οι φωτό, που το συνοδεύουν. Λιτή τροφή, άσκηση σώματος & νού, απελευθέρωση απο φοβίες είναι, κατά τη γνώμη μου, η πανάκεια για κάθε νόσο...

Άθεος είπε...

Ένα στίγμα των ημερών μας μόνο, φίλε vango. Αν και τα μέτρα ενάντια στη φτώχεια είναι πιο κτυπητά τον καιρό αυτό, όμως θα έρθουν κι άλλα, οπότε έχουμε καιρό για ένα άρθρο και γι αυτό στο μέλλον.
Ποιος το περίμενε, ότι ο H1N1 θα ήταν μια γριπούλα μόνο!

NoN SeRViaM είπε...

Χαιρετώ φίλε μου.

To πιο "σοκαριστικό" βιβλίο που έχω διαβάσει στη ζωή μου, είναι το "ο αιώνας της βιοτεχνολογίας" του Jeremy Rifkin, που σε μεγάλο μέρος του ασχολείται με ακριβώς αυτό που συζητάτε εδώ, δηλαδή τα απάνθρωπα εγκλήματα...
-πραγματικά όμως, επιεικής χαρακτηρισμός..-
...των φαρμακοβιομηχανιών και των βιοτεχνολογικών εταιριών.

Παρόλο που δεν ήμουν καθόλου "ανυποψίαστος" σχετικά με τους νόμους που λειτουργεί η ζούγκλά μας, δεν μπορούσε να τα "χωρέσει ο νους μου" αυτά που μάθαινα.

Από τότε, έχω πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, στις ευαισθησίες, τις αγαθές προθέσεις, και τα φιλάνθρωπα αισθήματα των βιομηχανιών που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα, παρά στις φαρμακοβιομηχανίες.

Πραγματικά, ΠοΛύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, γιατί από μια βιομηχανία που παράγει σφαίρες, βόμβες, πυραυλικά συστήματα και πολεμικά αεροπλάνα ξέρεις τι περιμένεις..

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα κατά καιρούς.. "επιχειρηματικά πλάνα" και τις "εξαγγελίες" των άνωθι βιομηχανιών.

Χαιρετώ.

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ Non Serviam που πέρασες κι από δω και μας είπες όλα αυτά τα σημαντικά πράγματα. Το καπιταλιστικό σύστημα, μαζί με τους συνοδοιπόρους των θρησκειών τελικά είναι πολύ χυδαίοι και πάντα εκδηλώνονται με τον χειρότερο τρόπο ενάντια στους λαούς, με απώτερο σκοπό το κέρδος και τη φασιστική τους επιβολή.

Dyer είπε...

Στο τέλος Ιουλίου ανιψιά μου μετά από διακοπές στη Μύκονο ασθένησε με διάγνωση Η1Ν1. Ήταν τόσο ήπια τα συμπτώματα της γρυπής που αν δεν υπήρχε όλη αυτή η τρομοκρατία από τα ΜΜΕ δεν θα το καταλάβαινε ούτε η ίδια. Και βέβαια μέσα στο σπίτι της δεν νόσησε κανένας. Από τότε έδινα βάση στις αιρετικές φωνές που έλεγαν ότι δεν χρειάζεται εμβολιασμός και ότι η νέα γρίπη είναι ηπιότερη από την συνηθισμένη. Τρις μήνες αργότερα ασθένησε και η κόρη μου. Αν δεν υπήρχε αυτή η υστερία πάλη δεν θα ξέραμε τίποτα. Τα συμπτώματα ήταν έως και ανύπαρκτα. Ήμουν βεβαίως πλέον ότι όλη αυτή η ιστορία με την νέα γρίπη ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι για χρήμα τουλάχιστον. Ή μήπως ήταν μια πρόβα για σενάρια έλεγχου του πληθυσμού της γης.
Ποίος γνωρίζει την αντικειμενική πραγματικότητα; Η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου έζησε μια εικονική πραγματικότητα. Αν δεν είχες βίωση το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος ήταν πολύ εύκολο να παρασυρθείς όσο ορθολογιστής και αν ήσουν.
Καλύτερο παράδειγμα φίλε Άθεε δεν θα μπορούσα να έχω γιαυτα που έγραφα για το πρόβλημα της προσέγγισης της αλήθειας.

ΥΓ mail εγω παίρνω εσύ μάλλον όχι.

Άθεος είπε...

Έτσι όπως τα λες Dyer. Αυτή τη φορά κατάλαβα και τι θέλεις να πεις με την εικονική πραγματικότητα. Θέλουν να μας αλλοτριώσουν για να ζούμε με ψευδαισθήσεις!
Σωστός!

Dyer είπε...

Αυτό ακριβως που κάνει και η θρησκεία από διαφορετικό δρόμο.

Άθεος είπε...

Αυτή τον δίδαξε τον τρόπο!

D.Angel είπε...

Καλησπερα Αθεε
Τι να πω;Εμείς την περάσαμε και δεν το καταλάβαμε! Εμβόλιο δεν κάναμε γιατί το φοβήθηκα απ την αρχή!
Εξετάσεις κάναμε στη μικρή όταν ο πυρετός χτύπησε κόκκινο αλλά με απλό αντιπυρετικό και χλιαρό ντουζάκι πέρασε κι αυτό!Κανένας πανικός από μέρους μας! Μόνο απ τα ΜΜΕ κινδυνεύουμε τελικά!
Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ

Άθεος είπε...

Μπράβο, μπράβο D.Angel…
Ας μην ήταν εκείνη η κακομοίρα να τρέμει και να ναι καλά κάποιοι επαναστάτες του internet που έγραφαν κανένα άρθρο και θα σου έλεγα τι πόλεμος θα γινόταν έξω από τα φαρμακεία για το εμβόλιο!
Να είσαστε καλά και να προσέχετε την επόμενη επίθεση των κερδοσκόπων!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που δεν αφήνετε το θέμα των λαμογιών να ξεχαστεί!

Με την ευκαιρία, επειδή ΔΝΤ=λιμός και κατοχή, τη στιγμή που δεν έχουμε την κτηνοτροφία που έσωσε την Αργεντινή, αφετέρου ως και οι Times τώρα ΤΡΕΜΟΥΝ για ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ (από την Ισλανδία) χωρίς ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ*:
http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok
http://www.youtube.com/watch?v=E0ejUkvXVpk

*Iceland prepares for second, more devastating volcanic eruption - Times Online

The island's worst eruption in modern times was in 1783, when the Laki volcano blew its top. The lava shot to heights of 1.4 kilometres and more than 120 million tonnes of sulphur dioxide was released into the atmosphere.
A quarter of the island's population died in the resulting famine and it transformed the world, creating Britain's notorious "sand summer", playing havoc with harvests in France — sometimes seen as a contributory factor in the French Revolution — and changing the climate so dramatically that New Jersey recorded its largest snowfall and Egypt one of its most enduring droughts.
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article7070239.ece

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ και σένα φίλε για την ενημέρωση περί του ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ. Όχι ότι δεν τα πιστεύω, όμως όσο και να διατυμπανίζονται, κράτα μικρό καλάθι περιμένοντας την επιβεβαίωση. Ίσως τα παραλένε. Ακόμα και πίσω από την πράσινη ανάπτυξη υπάρχουν συμφέροντα που πρέπει να καταγραφούν, να επιβεβαιωθούν και τέλος να κοινοποιηθούν ώστε να μην κερδοσκοπεί κανείς, διαδίδοντας τον φόβο!

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)