Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Φθηναίνει επικίνδυνα η ανθρώπινη ζωή!



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ζητώ πρωταρχικώς συγνώμη για το ακούσιο λάθος από την πλευρά του blog «Τετραφάρμακος» να χρησιμοποιήσω στοιχεία από το sitezougla.gr” για την ετήσια θνησιμότητα από την εποχική γρίπη. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ο δείκτης θνησιμότητας για την εποχική γρίπη είναι 9.8 για πληθυσμό 100.000

ατόμων και όχι για 1000 άτομα που ανεβάζει τις προβλέψεις 100 φορές προς τα πάνω!
Η διευκρίνιση έγινε στις 5 Απριλίου του 2020 στην ανάρτηση «Ακούσια λάθη,τακτοποίηση και άλλες διευκρινήσεις ενάντια στις συνομωσιολογίες για τονκορωνοϊό».


  
Πολλά ακούγονται για ψέματα και απάτες της πανδημίας, όμως ας μιλήσουμε με νούμερα. Η Ιταλία έχει δείκτη θανάτων 10,3 (δηλαδή για κάθε 1000 άτομα έχουμε 10,3 νεκρούς). Ας στρογγυλέψουμε τα νούμερα για απλούστευση: Στους 100 ένας πεθαίνει (ποσοστό 1%). Σε έναν πληθυσμό 60.000.000 όπως αυτός της Ιταλίας, οι αναμενόμενοι «κανονικοί» θάνατοι από όλες τις αιτίες ανέρχονται σε 600.000 ετησίως, πράγμα που σημαίνει 1.644 θανάτους κάθε μέρα σε ολόκληρη τη χώρα. Μεγάλο μου φαίνεται το νούμερο σε σχέση με αυτό που παρατηρείται από τον θάνατο με κορωνοϊό! Αυτό δημιουργεί παρανοήσεις ότι μας κοροϊδεύουν με τα ποσοστά θνησιμότητας από τον κορωνοϊό! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Αν μόνο τον πρώτο μήνα και μόνο στην Βόρειο Ιταλία έχουμε 10.000 θανάτους το μήνα από τον κορωνοϊό, με δεδομένο ότι ο ιός χαρακτηρίζεται από μεγάλη μεταδοτικότητα, η εκθετική αύξηση θα πρέπει να ξεπεράσει αυτό το ποσοστό μετά από μερικούς μήνες ώστε για τους υπόλοιπους του χρόνου να δημιουργεί ένα ασφυκτικό κλίμα θανάτων που θα προστεθούν στους καθημερινούς 1644 φυσικούς θανάτους. Αναλογιστείτε ότι πολλοί περισσότεροι περνούν από τα νοσοκομεία αφού πολλοί αναρρώνουν. Όμως αυτοί που πεθαίνουν συνήθως περνούν από εντατικές που δύσκολα βρίσκονται σε κάθε χώρα. Αυτή η μαζικότητα είναι που γονατίζει το εθνικό σύστημα υγείας που μέρα με τη μέρα θα κάνει το πρόβλημα ασφυκτικά μεγάλο. Σκεφτείτε που θα φτάναμε χωρίς μέτρα σε 12 μήνες, μόνο από την πανδημική εξάπλωση του ιού, προσθέτοντας και τους 1644 φυσικούς θανάτους ημηρεσίως! Στην Ιταλία η πανδημική εξάπλωση του covid 19 ήδη επισκίασε τον δείκτη θανάτων της χώρας, προσθέτοντας από μόνος του, τα μισά θύματα από όλες τις αιτίες θνησιμότητας που είχε η χώρα! Όποιος γνωρίζει τι σημαίνει εκθετική αύξηση και αριθμοί Fibonacci μπορεί να αντιληφθεί γιατί, μπροστά σε αυτήν την πανδημική απειλή, οι κυβερνήσεις όλων των χωρών πάγωσαν, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν με την ίδια αποτελεσματικότητα που είχε η Κίνα! Όταν το συνειδητοποιήσουν αυτό και οι πολίτες των δυτικών χωρών και όχι μόνο, που είναι τα μελλοντικά θύματα της πανδημίας, θα αντιληφθούν τι πρόκειται να ζήσουμε τους επόμενους μήνες!


Αυτή την φορά αφήσαμε τη θρησκεία απ’ έξω, παρόλο που με την αφέλειά της και τις ανόητες παρεμβάσεις της, δεν έδωσε μόνο τα πρώτα θύματα στη χώρα μας εξαπλώνοντας τον ιό, αλλά με τις πρωτόγονες και μεσαιωνικές λιτανείες με τις οποίες προσπαθεί να… καταπολεμήσει τον ιό, γελοιοποιείται καθημερινά αποδεικνύοντας το χαμηλό πνευματικό επίπεδο των πιστών και της κατάντιας του ανθρώπινου πολιτισμού στις μέρες μας! 
Όσοι έχετε fb δείτε ρεζιλίκια: https://www.facebook.com/100009493677922/videos/2589432664716497/ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)