Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Από την κακοποιητική σεξουαλική συμπεριφορά στην σωματική βλάβη και τη γυναικοκτονία

Αυτό το τσιτάτο επινόησα, που το έκανα εικόνα για ανάρτηση, όταν συνειδητοποίησα ότι έτσι ακριβώς αρχίζει κάθε κακοποιητική συμπεριφορά του άντρα ενάντια στη σύντροφό του που συχνά καταλήγει ακόμα και στο φόνο. Έτσι σκέφτηκα να γράψω και το άρθρο αυτό, ελπίζοντας να βοηθήσω κάποιες να ξυπνήσουν από το λήθαργο της υποτακτικότητας και κατάντιας που τις έριξε ο αρρωστημένος ψυχόκοσμος του πάθους. Τον περασμένο χρόνο, με την έξαρση των γυναικοκτονιών, φάνηκε πολύ καθαρά αυτό. Να, πώς φαντάζομαι ένα ιστορικό που οδηγεί στην κακοποίηση, συνήθως όταν ανάμεσα στο ζευγάρι δεν υπάρχει αγάπη και ο χειριστικός «σύντροφος» γίνεται όλο και πιο κακοποιητικός. Αν ο άντρας είναι κτητικός, που ζητάει απόλυτη απομόνωση της συντρόφου του, από τον υπόλοιπο κόσμο, θα αρχίσουν οι καβγάδες λογομαχώντας αποτέλεσμα της ζήλιας του. Αυτό κάνει τον άντρα να γίνεται καταπιεστικός ελέγχοντας κάθε βήμα της συντρόφου του, κάνοντας την τελευταία να απηυδήσει και να ζητήσει, τι άλλο χωρισμό! Τότε, ο τελευταίος θα εξάψει την επιθετική του συμπεριφορά και θα γίνει καταπιεστικότερος. Αν η σύντροφος δεν κατάφερε ακόμα να αποσυμπλεχθεί περιμένοντας να έρθουν καλύτερες μέρες ο «σύντροφος» θα γίνεται όλο και πιο χειριστικός και το αποτέλεσμα θα οδεύσει σε σημείο που κάθε προσπάθεια χωρισμού θα αποβαίνει μάταια, χωρίς την βοήθεια των αρχών! Αν προλάβει να απευθυνθεί σε ένα αστυνομικό τμήμα, το πιο πιθανό είναι να τελειώσει το θέμα. Αν δεν απευθυνθεί ούτε τότε, τα πράγματα θα εξελιχθούν βίαια και απρόβλεπτα! Ευτυχώς οι γυναίκες δεν φτάνουν στο σημείο αυτό και χωρίζουν πολύ νωρίτερα, αφού θα πρέπει να είδαν πολύ νωρίτερα τέτοια σημεία όπου η ελευθερία τους περιορίστηκε και τα σημάδια κακοποίησης ήδη ήταν εμφανή.

Βέβαια, όλοι οι άνθρωποι δεν κρίνουν το ίδιο με ό,τι βλέπουν γιατί, παρόλο που η όραση ανήκει σε όλους, λίγοι μόνο έχον αντίληψη της πραγματικότητας.

Αν αυτό λοιπόν δεν γίνει πολύ έγκαιρα τότε… τέτοια ώρα τέτοια λόγια: το θύμα αν ζει ακόμα, αργότερα θα πει ότι, τζάμπα χρονοτρίβησε και δεν τον κατήγγειλε από νωρίς, πριν γίνει το κακό, ότι δεν το περίμενε αυτό και τέτοια! Αυτός μπροστά στον ανακριτή θα ισχυριστεί ότι ήταν κακιά η στιγμή, θόλωσε και δεν ήξερε τι έκανε. Τώρα το μετανιώνει!

Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές, όμως ευτυχώς τελευταία όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να ανοίξουν το στόμα τους, ακόμα και μετά από χρόνια. Εκείνες όμως που βρίσκονται στο χώμα ή πέρασαν το κατώφλι του νοσοκομείου δεν θα το κάνουν ποτέ, γιατί ο δράστης «μπήκε μέσα» αυτεπαγγέλτως μετά το έγκλημα.

Γιατί μια γυναίκα ανέχεται την κακοποιητική συμπεριφορά του συντρόφου της και δεν τον χώρισε από την πρώτη στιγμή που είδε την συμπεριφορά του; Το είπα πιο πάνω. Είναι ερωτευμένες και ακόμα ελπίζουν! Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που χρίζουν και την βοήθεια της ψυχιατρικής. Τρώνε ξύλο, βιάζονται καθημερινά, νοιώθουν τον απόλυτο εξευτελισμό και όχι δεν ελπίζουν, μα τους αρέσει κι όλας.

Ούτε θέλουν να αγαπήσουν φυσιολογικά έναν άνθρωπο, αλλά πολυγαμικές από τη φύση τους θέλουν να αλλάζουν …γ@μι@δες. Λυπάμαι για τον όρο που χρησιμοποιώ, μα δεν μπορώ να τους πω «συντρόφους», ούτε καν εραστές. Επίσης, στο ψυχίατρο όλα τα λένε, εκτός από το ίδιο το πρόβλημα, που επιμελώς το κρύβουν. Κρύβουν αυτόν που τις καταπιέζει και τις αγχώνει! Θέλουν να βιάζονται, να υποτιμούνται σαν γυναίκες και ανθρώπινα πλάσματα, έχοντας την δουλεία και τη σκλαβιά εκ πεποιθήσεως σαν ιδεολογία! Υπάρχει κανείς που δεν θεωρεί μια τέτοια γυναίκα ψυχικά άρρωστη; Κανένας!

Ας πάρουμε ένα υποθετικό σενάριο που θα μπορούσα να φανταστώ, ίσως και υπερβάλλοντας και τα ξαναλέμε:

Αυτή του έδωσε το κλειδί του σπιτιού της για την ευκολία τους. Συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως όπου η καταπίεση αγριεύει, αυτός μπουκάρει κάθε μέρα μέσα και τρομοκρατώντας την αναζητά στα άδεια δωμάτια τον «εραστή». Μετά της αρπάζει το κινητό και βλέπει κλίσεις και μηνύματα. Σβήνει επαφές, βάζει φραγές, μπλοκάρει όποιον γουστάρει στο fb και στο instagram αν κατέχει το θέμα και μετά το παίζει άντρας! Την οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα, της βγάζει τα ρούχα ακόμα και αν δεν θέλει αυτή και την βιάζει! Όχι για πολύ! Παρόλο το χαπάκι που πήρε, δεν κρατιέται πάνω από ένα δυο λεπτά, χρόνο που χρειάζεται αυτός για να εκτονωθεί και να νιώσει… άντρας και αυτή να μην προλάβει ούτε να αισθανθεί το γαριδάκι του «άντρακλα»! Μετά κάθεται και βλέπει τηλεόραση με το κατασχεμένο κινητό της περιμένοντας μια κλίση, ένα μήνυμα για να συνεχίζει την αστυνόμευση. Καμιά φορά στέλνει και κανένα προσβλητικό και απειλητικό μήνυμα σε κάποιο φίλο της που τον υποπτεύεται, από το ίδιο το κινητό της! Η απόλυτη επιβεβαίωση ότι αυτή του ανήκει και μόνο αυτός την γ@μ@ει! Ο άντρας! Τι ξεφτίλα! Νοιώθει την απόλυτη εξουσία πάνω της. Είναι κτήμα του και δεν μπορεί κανένας να του την πάρει!

Αυτή, αν δεν αντιδρά από φόβο μήπως της κάνει χειρότερα (ποιος ξέρει τι απειλές έχει δεχτεί) ενδέχεται να είναι υπερήφανη που έχει έναν τέτοιο άντρα δίπλα της! Μπορεί να μην καταφέρνει να σταυρώσει γκόμενο, όμως της αρκεί ο βιασμός παρόλο που δεν αισθάνεται ποτέ να κάνει έρωτα. Η στέρηση και οι ορμόνες της την αγχώνουν ακόμα περισσότερο. Συχνά την οδηγούν να τρώει γλυκά, για να καλύψει την καταπίεση που δέχεται. Όταν αργά ο «άντρακλας» αποχωρήσει, ξαπλωμένη στο κρεβάτι της θα το ρίξει στον αυνανισμό έχοντας σαν φαντασίωση ότι την βίασαν, εκτονώνοντας έστω και με αυτόν τον τρόπο τις σεξουαλικές της ανάγκες σαν γυναίκα! Η γυναίκα αυτή αν παρακολουθείται από ψυχίατρο, ποτέ δεν θα του αποκαλύψει τα πραγματικά αίτια του άγχους της, του βάρους που παίρνει και της κακής της ψυχολογικής συμπεριφοράς που εξαιτίας της ούτε φίλους έχει, ούτε σε καμιά δουλειά στεριώνει αφού από παντού την διώχνουν!

Αν αύριο της σπάσει το κινητό ή τα μούτρα, τι λέτε… θα φταίει μόνο αυτός; Η γυναίκα πρέπει να μάθει να σέβεται τον εαυτό της για να την σέβονται και οι άλλοι! Αν η ίδια δεν σέβεται τον εαυτό της, γιατί να πρέπει να την σεβαστούν οι άλλοι…

Τέτοιες δουλοπρεπείς γυναικούλες, που σπάζοντας το κινητό τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι η σχέση χειροτερεύει, και αντί να σιχαθούν τον σύντροφό τους περισσότερο, τον αγαπούν ακόμα πιο πολύ, είναι βέβαιο προς τα πού οδεύουν! Θα έπρεπε να ζουν στο Αφγανιστάν, ανάμεσα σε κυρίαρχους Ταλιμπάν που καθημερινά να τρων και μερικές ψιλές για να αισθάνονται τι άντρα έχουν δίπλα τους κι ας μην μπορούν να τις πηδήξουν. Αυτές θα έχουν αιώνια καψούρα στους δυνάστες τους! 

Τώρα ξέρω τι θα μου πείτε: Τέτοιες γυναίκες δεν υπάρχουν, ότι υπερέβαλα και τέτοια.

Μην είστε σίγουροι. Κάποιες γυναικοκτονίες που έγιναν ή που θα γίνουν μάλλον τέτοιες περιπτώσεις αφορούν!

Οι «γυναικούλες» αυτές σκλάβες εκ πεποιθήσεως και δούλες τέτοιων χειριστικών ανθρωπάριων πάντα θα υπάρχουν. Μπορεί μία στο εκατομμύριο, όμως υπάρχουν. Τα ψυχιατρεία, οι εντατικές και οι τάφοι λένε πάντα την αλήθεια!

Δυστυχώς, κάποιοι ψευτόμαγκες που δεν τιμούν τα παντελόνια τους μόνο έτσι προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι άντρες, ενώ κάτι γυναικούλες, μόνο σε τέτοιους «άντρες» δίνονται ολοκληρωτικά, μέχρι να σφαχτούν ή να τις συντρίψουν το κεφάλι στον τοίχο! Κάθε συναινετική συμβουλή πάει στο βρόντο ή γελοιοποιείται μαζί με το βιαστή της που όλο αυτό το σενάριο το ζουν κάποιες φραούλιτσες νομίζοντας ότι έχουν πιάσει τον παπά από τα @ρχίδι@ ζώντας καταπιεσμένες την στέρηση της ζωής, της αγάπης και της πραγματικής συντροφικότητας με έναν πραγματικό άντρα! Δεν είναι τυχαίο, που τέτοιες «γυναίκες» που δεν ξέρουν να προασπίσουν τα συμφέροντα χειραφέτησής τους η υποτακτικότητά τους θα τους οδηγεί μόνο σε χειριστικούς και κυριαρχικούς, στην κυριολεξία αντρίκελα, ρατσιστές, φασίστες και ναζί. Ακόμα και οι διαδικτυακοί τους φίλοι, ανάμεσα σε τέτοια αποβράσματα κινούνται, προοιωνίζοντας ένα δυσοίωνο μέλλον, όπου το κακό δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί. Τότε και αυτή και αυτός θα το μετανιώνουν ο καθένας για τους δικούς τους λόγους. Αυτή που δεν τον έδιωξε νωρίς και αυτός που αντί της λογικής ήταν παθιασμένος με τα ελαττώματά του, της ζήλιας, της κυριαρχικότητας και της μαγκιάς του. Φαινόμενα αλητείας και αγραμματοσύνης από έλλειψη παιδείας και αποχής από κάθε ανθρώπινο συναισθηματισμό και κριτήριο ανθρωπιάς, αφού σαν βάση ηθικής έχουν όχι τον άνθρωπο, μα το εγωιστικό κριτήριο αυταρχικότητας που σαν βάση έχει την κτητικότητα. Να, γιατί η ανάγκη που έχουν να ντροπιάσουν και να ταπεινώσουν κάποιον εκφράζει την αντανάκλαση του εαυτού τους. Ό,τι μισούν στους πραγματικούς ανθρώπους είναι αυτό ακριβώς που τους λείπει: η παιδεία! Το έχουμε ξαναπεί αυτό: Αν πρέπει να πληγώσεις τον άλλο για να νιώσεις καλά εσύ, σημαίνει ότι είσαι ένα αξιολύπητο άτομο. Αυτό ισχύει και σε αυτόν, απέναντι στο θύμα του και σε αυτήν που κρατά σε απόσταση όποιον πραγματικά νοιάζεται για αυτήν!

Αν ποτέ λοιπόν σας τύχει μια τέτοια τοξική περίπτωση, απομακρυνθείτε το συντομότερο, αν δείτε ότι οι συμβουλές σας καταλήγουν στο βρόντο γιατί έχετε να κάνετε με ένα πραγματικά αξιολύπητο άτομο. Σταματήστε να ξοδεύετε τη ζωή σας με αυτά τα άτομα, διαφορετικά θα βρεθείτε και εσείς μπλεγμένοι. Για αυτό, προτού ξεκινήσεις να φτιάχνεις τη ζωή κάποιου, πρόσεξε μην διαλύσεις και τη δική σου!


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)