Αρκεί και μόνο ο τίτλος του άρθρου για να αντιληφθεί κανείς όχι μόνο τον χαρακτήρα αυτών των παραστρατιωτικών οργανώσεων, που δημιουργήθηκαν και έδρασαν κατά της Ελλάδας, αλλά και τον αριθμό τους, αφού ο γερμανικός στρατός από μόνος του δεν θα μπορούσε να διασφαλίσει τις εδαφικές τους κατακτήσεις αν όσοι ήταν αυτοί, άλλοι τόσοι εθνικοί προδότες, δεν συνεργούσαν στο πλευρό τους προκειμένου για πέντε χρόνια να καταστρέφουν οι ταγματαλήτες τη χώρα τους, και να αιμορραγούν οι Γερμανοί ολόκληρο τον πλανήτη! Όπως έχουμε λοιπόν την ηθική υποχρέωση απέναντι σε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό να διατηρήσουμε τη μνήμη τους, έτσι έχουμε και την πολιτική υποχρέωση να διατηρήσουμε στη μνήμη μας και όλους εκείνους τους αλητήριους προδότες που αντί να πολεμήσουν τον εχθρό που κατέκτησε την πατρίδα τους, αυτοί οι αναιδέστατοι εγκληματίες, συνεργάστηκαν μαζί τους πολεμώντας με λύσσα τους πατριώτες που με ηρωισμό την υπερασπίστηκαν! Κάποια γενεαλογικά υπολείμματα υφίστανται και σήμερα που ψηφίζουν ακόμα τέτοιους προδότες συνειδητά. Οι υπόλοιποι που τους ακολουθούν από άγνοια, απλά είναι ανόητοι και αγνώμονες.
Τούτη είναι η σχέση μεταξύ τους που οι αντιθέσεις τους παραμένουν νωπές μέχρι σήμερα, αφού το κατεστημένο έδωσε τη δυνατότητα εκείνοι οι προδότες να βρίσκονται στα πράγματα μέχρι σήμερα και να μας κουνάνε το δάχτυλο μέσα από τη θέση που κατέχουν στο Κοινωνικό Σύστημα, είτε λόγω κυβερνητικής ισχύος είτε λόγω του πλούτου τους.
Στον β΄ παγκόσμιο πόλεμο πήραν μέρος 127.000.000 στρατιώτες εκ των οποίων τα 10.000.000 ήταν Γερμανοί. Μικρός αριθμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν στρατοί πολλαπλάσιων στρατιωτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ναζί αιχμαλώτισαν εκατομμύρια αντρών και γυναικόπαιδων ρίχνοντάς τους σε καταναγκαστική εργασία προκειμένου να εξοπλίζονται στην διάρκεια του πολέμου, όπως παράλληλα εκμεταλλεύτηκαν και τον προδοτικό χαρακτήρα αλητήριων πολιτικών και πολιτών στις χώρες που κατακτούσαν τους οποίους εξόπλιζαν με όπλα ώστε να πολεμούν όσους τους αντιστέκονταν! Αυτά τα υποκείμενα ήταν όλοι εκείνοι οι εθνοπροδότες που με ελλιπή πατριωτισμό και μηδαμινή εθνική συνείδηση αποποιήθηκαν κάθε υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα τους να την υπερασπιστούν, είτε από δειλία απέναντι στον κατακτητή, είτε επειδή βρήκαν την ευκαιρία να πλουτίσουν σε βάρος των συμπατριωτών τους και να την βγάλουν ζάχαρη στην κατοχή απέναντι στην φτώχια και στον ζόφο που προκάλεσαν οι κατακτητές ναζί σε κάθε χώρα που κατακτούσαν. Πριν σας πω για την αποφράδα αυτή μέρα, της δημιουργίας των Ταγμάτων Ασφαλείας, δείτε πιο κάτω τους πρωτεργάτες Ανώτατους Συνεργάτες των nazi και θαυμάστε τους, όσοι όχι μόνο από έλλειψη εθνικής συνείδησης και πατριωτισμού μα και ηλιθιότητας ακόμα συνεχίζετε να τους υποστηρίζετε, είτε επειδή από ανοησία τους απογόνους τους, τους στείλατε στη βουλή, είτε επειδή άλλοι, πολλοί από εσάς, δουλεύετε στις φάμπρικες που αργότερα έφτιαξαν από τα κλεμμένα τα τσιράκια αυτών των αλητήριων και δωσίλογων συνεργατών και οργάνων των nazi.
Όπως και σε άλλες χώρες, έτσι και εδώ στην Ελλάδα τα εγκλήματα των κατακτητών ήταν πρωτόγνωρα που έγιναν αισχρότερα κάτω από την βοήθεια «Ελλήνων» που δέχτηκαν να τους υπηρετήσουν. Οι Γερμανοί κατέστρεψαν τη χώρα μας, που στο ζοφερό τους έργο είχαν συμπαραστάτες «Έλληνες» συνεργάτες, τους γνωστούς δωσίλογους που το 1943, κάτω από την προδοτική Ελληνική κυβέρνηση του Ράλλη και του Παπαδόγγονα συγκροτήθηκαν σε παρακρατικό στρατό κάτω από τις διαταγές των Γερμανικών επίλεκτων αξιωματικών των SS.
Στις 18 Ιουνίου του 1943 λοιπόν, σαν σήμερα, με τον νόμο Νόμο 260/1943, ιδρύθηκαν τα Τάγματα Ασφαλείας, των περιβόητων Γερμανοτσολιάδων!
Ήταν οι ντόπιοι σύμμαχοι των ναζί που αφενός στόχο είχαν να προστατεύουν τους κατακτητές από τους πατριώτες που τους αντιστέκονταν και συνήθως είχαν αριστερή ιδεολογία, και αφετέρου αυτοί οι αλητήριοι, στόχευαν στο προσωπικό συμφέρον, όπως στον πλουτισμό, σε βάρος των συμπατριωτών τους, εφ όσον τύγχαναν της κυβερνητικής υπόληψης έχοντας στο πλευρό τους Γερμανούς και δωσίλογους ντόπιους πολιτικούς. Αυτοί ήταν οι κοινοί μαυραγορίτες και οι οικονομικοί εκβιαστές που είχαν ιδικό τους όφελος εκμεταλλεύοντας τα μπλόκα και τους παράνομους προσωπικούς ελέγχους πολιτών. Ένας τέτοιος ταγματασφαλίτης φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία όπου διενεργεί έλεγχο σε παράγκα, στην διάρκεια του μπλόκου της Καλογρέζας. Από τέτοια φτωχικά σπίτια αποκόμιζαν πλούτη αυτοί οι ληστοσυμμορίτες, αφού τα πλούσια σπίτια ήταν των δικών τους, δωσίλογων και μαυραγοριτών καθαρμάτων.
Οι κατακτητές της Βέρμαχτ εξόπλισαν τα τάγματα αυτά με όπλα και πολεμοφόδια, αφού τους θεωρούσαν όχι μόνο δικούς τους, που σαν αποστολή είχαν και την προστασία τους, μα και για να τους στέλνουν σε αποστολές ενάντια στις αντιστασιακές ομάδες προκειμένου να ελαχιστοποιούν δικές τους απώλειες. Τέτοια ήταν τα μπλόκα στην Κοκκινιά, τη Ν. Ιωνία, στην Καισαριανή, στην Καλογρέζα, στο Περιστέρι και σε κάθε γωνιά της Αθήνας αρχικά και της Ελλάδας γενικότερα. Έκαιγαν χωριά, έκαναν μαζικές εκτελέσεις αμάχων, μπούκαραν στις φτωχογειτονιές και στα σπίτια μέσα στη νύχτα χωρίς να διστάζουν να κτυπούν ακόμα και νοσοκομεία που περιέθαλπαν ήρωες του Ελληνοαλβανικού μετώπου, όπως στις 30 Σεπτεμβρίου του 1943 όπου τα Τάγματα Ασφαλείας έκαναν μπλόκα σε 19 νοσοκομεία της Αθήνας, συλλαμβάνοντας τραυματίες και ανάπηρους πολέμου, κυρίως κομμουνιστές, που μετέφεραν στις φυλακές Χαϊδαρίου και Χατζηκώστα. Από εκείνο το μπλόκο του Σεπτέμβρη οι Γερμανοί εκτέλεσαν 283 αγωνιστές (μισαναπηρικό πογκρόμ) και δεν ήταν το μόνο.
Τα Τάγματα Ασφαλείας έδιναν όρκο στον Φύρερ, τον Αδόλφο Χίτλερ, όπως μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω και τον κατάπτυστο όρκο τους, συγκρίνοντάς τον με τον όρκο των Ελασιτών, των πραγματικών πατριωτών αυτής της χώρας.
Τα Τάγματα Ασφαλείας έδιναν όρκο στον Φύρερ, τον Αδόλφο Χίτλερ, όπως μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω και τον κατάπτυστο όρκο τους, συγκρίνοντάς τον με τον όρκο των Ελασιτών, των πραγματικών πατριωτών αυτής της χώρας.
Οι Γερμανοτσολιάδες υπήρχαν σε δύο είδη στρατιωτικής οργάνωσης, 9 «ευζωνικά τάγματα» (τυπικής δύναμης 600 ανδρών και 50 ντόπιων και ενός Γερμανού αξιωματικού), οργανωμένα από την ίδια την κυβέρνηση των δωσίλογων, συνολικής δύναμης 5.725 ανδρών.
Υπήρχαν ακόμα και 22 «εθελοντικά τάγματα», αυτοτελώς συγκροτημένα, συνολικής δύναμης άλλων 16.625 ανδρών. Γενικός προϊστάμενος, και των μεν και των δε, ήταν ο Γερμανός αντιστράτηγος των SS, Βάλτερ Σιμάνα.
Στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν πληροφορίες, τα Τάγματα Ασφαλείας δεν δίσταζαν να ξυλοκοπούν, να βιάζουν και να δολοφονούν συγγενείς ανταρτών ή να εκβιάζουν αθώους προκειμένου να πάρουν λίτρα από τους οικείους. Άλλη άχαρη δουλειά που έκαναν ήταν να φυλάνε κρεμασμένα πτώματα εκτελεσμένων πατριωτών, για να μην τα θάψουν οι συγγενείς τους και προς παραδειγματισμό των υπολοίπων! Επάγγελμα αυτών των αλητήριων καθαρμάτων ήταν η προδοσία, η τρομοκρατία, το πλιάτσικο και το κλέψιμο ακόμα και φτωχών ανύποπτων πολιτών. Αυτά τα καθάρματα λοιπόν, στο τέλος πήραν και σύνταξη σαν… αντιστασιακοί, που υποτίθεται υπερασπίστηκαν ευσυνείδητα την πατρίδα τους.
Τέτοιοι δωσίλογοι και προδότες δεν ήταν μόνο λαμόγια της πολιτικής ζωής. Και στην Εκκλησία δεν ήταν λίγοι οι ιερείς που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τον κατακτητή σε βάρος της πατρίδας τους. Αντί να αναφερθώ στους περισσότερους κατώτερους ιερείς αναφέρομαι ενδεικτικά μόνο στον Αρχιεπίσκοπο που ήταν κι αυτός ένας από τους εκλεκτούς των ναζί και των δωσιλόγων, τον Δαμασκηνό (Δημήτριος Παπανδρέου), Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου που διετέλεσε και Πρωθυπουργός (17/10-1/11/1945) τότε που οι Χίτες και ταγματασφαλίτες συνέχιζαν να σφάζουν πατριώτες μαζί με τα στρατεύματα του Τσώρτσιλ και του Σκόμπι. Ο Δαμασκηνός τότε διατέλεσε και αντιβασιλέας (31/12/1944-28/9/1946). Πέθανε στις 20 Μαΐου του 194. Από τότε η Ελληνική Εκκλησία, όπως όλους τους άλλους προδότες της, συνεργάτες και δωσίλογους προσπαθεί να τον παρουσιάσει και αυτόν σαν... πατριώτη και αντιστασιακό!
Μετά την κατοχή λίγοι δικάστηκαν και φυλακίστηκαν, αφού τα περισσότερα δικαστήρια τους αθώωναν, για αυτό και ονομάστηκαν Αθωωδικεία! Μα και όσοι φυλακίστηκαν μετά την συμφωνία της Γκαζέρτας και την επιστροφή του Γεώργιου Παπανδρέου, επανεξοπλίστηκαν και πολέμησαν στο πλευρό της κυβέρνησής του και των Βρετανών ενάντια στους συμπατριώτες τους πάλι, στα Δεκεμβριανά και αργότερα στον εμφύλιο. Μετά από αυτόν εντάχθηκαν πλήρως στον κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό, βάζοντας τα παιδιά τους σε θέσεις κλειδιά της πολιτικής και όχι μόνο ζωής της χώρας. Επί χούντας όλα τα προδοτικά καθάρματα πήραν συντάξεις και αποζημιώσεις, ενώ οι πραγματικοί αγωνιστές ή βρέθηκαν στην εξορία ή είχαν ήδη πεθάνει.
Το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα όμως έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά. Τούτες τις μέρες όλοι ασχολήθηκαν με την αποφυλάκιση του 82χρονου Γιωτόπουλου όπου η υποκρισία ξεχείλισε: «να σαπίσει στην φυλακή»! Τέτοιο πράγμα δεν ακούστηκε μετά την μεταπολίτευση για τους χουντικούς, που καταδικασμένοι σε θάνατο , αποφυλακίζονταν σε λίγα χρόνια και πέρναγαν για δεκαετίες ελεύθεροι, υποστηρίζοντας κόμματα της ακροδεξιάς.
Ο Παττακός που το 1975 καταδικάστηκε σε θάνατο, που για μια εφταετία ρήμαζε ολόκληρη την Ελλάδα το 1990 σε ηλικία 77 ετών μόνο, αποφυλακίστηκε, δήθεν για την επιβαρυμένη του υγεία. Έκτοτε έζησε ελεύθερος ακόμα 26 ολόκληρα χρόνια, σαν πασάς και πέθανε σε ηλικία 103 χρονών, μόλις το 2016!
Προχθές ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος που έχει ήδη εκτίσει 24 χρόνια κάθειρξης, το ανώτατο όριο πραγματικής κράτησης που προβλέπει το ελληνικό νομικό σύστημα, το δικαστικό μας σύστημα αναίρεσε την αποφυλάκισή του και ο ίδιος με πραγματικά επιβαρημένη υγεία επιστρέφει στη φυλακή, επειδή συνιστά κίνδυνο για την κοινωνία, προκειμένου να εκτίσει ακόμα ένα χρόνο φυλακή, εξαντλώντας κάθε ανοχή σωφρονισμού!
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αρχική απόφασή του κρίνοντας ότι για τον Γιωτόπουλο η απόκτηση πτυχίων, η τήρηση των όρων των αδειών του και οι ημέρες εργασίας του στη φυλακή δεν αποτελούν δείγμα πραγματικής μεταμέλειας και συμμόρφωσης με τους κανόνες της κοινωνίας αλλά «εξωτερικά καλής συμπεριφοράς». Βλέπεις ο Γιωτόπουλος, δεν σκότωσε κανέναν πατριώτη που απειλούσε κατακτητές ναζί που ρήμαζαν τη χώρα επί κατοχής!
Ο Μιχαλιολιάκος σήμερα βρίσκεται έξω και κανένας δεν φοβάται που αμετανόητος βρίσκεται ανάμεσά μας!
Δυστυχώς, η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, είναι αυτή με το μεγαλύτερο ποσοστό όχι μόνο ατιμωρησίας, αλλά και αντί ποινής προδότες και εγκληματίες να παίρνουν βραβεία και κοινωνικές θέσεις του δημόσιου βίου, ενώ η προπαγάνδα ενάντια στην Εθνική Αντίσταση να υφίσταται ακόμα και σήμερα αφού, η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης ποτέ δεν διδάχτηκε στα σχολεία και ο προδοτικός χαρακτήρας των Ταγμάτων Ασφαλείας δεν γίνεται γνωστός αν δεν αναγκαστεί κανείς ψάχνοντας την ιστορία να μάθει την αλήθεια. Η Ελλάδα, τέλος, είναι η μοναδική χώρα που δεν αποζημιώθηκε από το μετέπειτα Γερμανικό κράτος και ποτέ βέβαια από καμιά κυβέρνηση δεν απαιτήθηκε αυτό.
Πόσο λυπηρό να υπάρχουν ακόμα «Έλληνες» που σήμερα να μπορούν να ρίχνουν ψήφο υποστήριξης σε τέτοια αποβράσματα στέλλοντας βουλευτές στο κοινοβούλιο και να τους πληρώνουμε και από πάνω σε εποχές οικονομικής κρίσης!
Οι φωτογραφίες πιο κάτω μιλούν από μόνες τους.
Μετά την ήττα των Γερμανών κατακτητών τα τάγματα ασφαλείας τέθηκαν κάτω από την επίβλεψη των Εγγλέζων, έχοντας πάλι αντιμέτωπους τους κομμουνιστές πατριώτες που πολέμησαν στο πλευρό των συμμάχων. Νέα αιματοχυσία περιμένει τον Ελληνικό λαό στα Δεκεμβριανά που έρχονται και ο πόλεμος εναντίον τους θα συνεχιστεί ανοιχτά πια σαν εμφύλιος.
Μετά την μεταπολίτευση όλοι οι πολιτικοί προέτρεψαν, για χάρη της συμφιλίωσης, να ξεχάσουμε την εθνική διχόνοια, να συμφιλιωθούμε προκειμένου να πάμε μπροστά, γιατί η επταετία της χούντας μας επιβράδυνε ακόμα περισσότερο. Δυστυχώς, όπως και την περίοδο της Βάρκιζας, μόνο οι αριστεροί και οι πραγματικοί πατριώτες κατασίγασαν την έχθρα. Οι προδότες της «Άκρας Δεξιάς» και όχι μόνο σε κάθε στιγμή βγάζουν το μίσος τους μόλις τους δοθεί η ευκαιρία υπονομεύοντας την δημοκρατία και συκοφαντώντας ό,τι τους ενοχλεί.
Στο πίσω μέρος του κεφαλιού όμως, κάθε πατριώτη, θα υπάρχει η μνήμη όλων εκείνων που καταρράκωσαν τη χώρα και με την απανθρωπιά την πήγαν τόσο πίσω. Δυστυχώς η ιστορία των νεότερων χρόνων παραμένει άγνωστη στα νέα παιδιά που σαν αυριανοί πολίτες δεν θα γνωρίσουν ποτέ την αλήθεια και στην θέση τους θα κληρονομήσουν την ανθελληνική στάση των προδοτών. Η εθνική συνείδηση των εθνικοφρόνων πια θα είναι αυτή του προδότη, που αντί να αντισταθεί στον κατακτητή, πήρε το μέρος τους και τάχθηκε στο στρατό τους πολεμώντας τους πατριώτες. Πόσο οξύμωρη λογική να προστατεύεις κατακτητές και να θεωρείς τους πατριώτες προδότες! Δεν θα μάθει ποτέ ούτε ποιοι σκότωναν τους πραγματικούς αγωνιστές της πατρίδας τους, ούτε ποιοι τον ελευθέρωσαν από τους ναζί, αν επιτέλους δεν διδαχτούν τα παιδιά την αλήθεια για την Εθνική Αντίσταση. Πώς να ξεχάσεις τα εγκλήματα που διέπραξαν αυτοί οι αλήτες, που δεν δίσταζαν να βασανίζουν και να εκτελούν πατριώτες αγωνιστές, ήρωες ανάπηρους του Ελληνοαλβανικού μετώπου και ανύποπτους πολίτες, ακόμα και παιδιά, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία με τα κακοποιημένα Αετόπουλα της Θεσσαλίας….
Κλείνω το μικρό αυτό άρθρο με μια φωτογραφία όταν ο Κόκκινος Στρατός, στις 2 Μαΐου 1945, φτάνοντας στο Βερολίνο και η σημαία της νίκης καρφώθηκε στα σωθικά του απάνθρωπου ναζιστικού κτήνους για να θυμίζει, σε κάποια φασιστικά σταγονίδια που επιβιώνουν ακόμα ότι, τα αποβράσματα της κοινωνίας ποτέ δεν θα σηκώσουν κεφάλι ξανά στο δίκιο των λαών για ελευθερία και πρόοδο, θυμίζοντας παράλληλα και τα λόγια του Αμερικάνου δημοσιογράφου και συγγραφέα Ernest Miller Hemingway που δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ «Κάθε άνθρωπος πού αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο στρατό, περισσότερα από ότι μπορεί να πληρώσει».





















Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου