Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η αξιοπρέπεια είναι μέρος της δημοκρατίας



Κοντεύει να μας πνίξει ο οχετός των καναλιών της τηλεόρασης, των ραδιοφωνικών σταθμών, των πολιτικών ομιλιών και όλων εκείνων των οργάνων που διαστρεβλώνοντας το νόημα του δημοψηφίσματος βρήκαν ευκαιρία να δικαιολογήσουν το λόγο που τα φαντάσματα βγήκαν στους δρόμους και τα ζόμπι της πολιτικής ζωής βρήκαν την ευκαιρία να διαφεντέψουν τη ζωή μας.
Το σύστημα διαιωνίζει τους μηχανισμούς υποταγής. Τα τσιράκια τους που αυτοχρίζονται ειδήμονες της κοινωνικής ζωής σήκωσαν μπαϊράκι αποκαλύπτοντας την σήψη και τη ρίζα του κακού.
Οι καναλάρχες προβάλλοντας εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους έχουν συμφέρον να προβάλλουν, με χυδαιότητα μας πνίγουν στα ψέματα τρομοκρατώντας τον λαό.

Οι θεατές τρομοκρατημένοι και διαστρεβλωμένοι δεν μπορούν πια να σκεφτούν και δεν δρουν με λογική. Οι ψηφοφόροι, θιασώτες των τρομολάγνων πια πολιτικών, κινούνται σαν μαριονέτες. Οι κινήσεις τους δεν είναι δικές τους, τις επιβάλλει το σύστημα. Η σκέψη τους δεν τους ανήκει, γιατί άλλοι σκέφτονται γι αυτούς, με την λογική πια των δυναστών. Δεν υπάρχουν αντιστάσεις. Δεν είναι θεατές σε ένα θέατρο σκιών, αλλά πρωταγωνιστές οι ίδιοι σε ένα κόσμο που τους τρομάζει, προσπαθώντας να παίξουν όσο είναι δυνατόν καλύτερα το ρόλο τους, εξυπηρετώντας, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, τον καταπιεστή τους, το Σύστημα. Κινούνται σαν μαριονέτες ακόμα κι εκεί που νομίζουν ότι πολεμούν το Σύστημα, εξυπηρετώντας το ίδιο σενάριο, των εξουσιαστών, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες που τους έθεσε το Σύστημα!

Ζώντας το όνειρο, σε μια κοινωνία του θεάματος, ο κοινός νους δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτήν την αντιστροφή στη λογική. Έρμαια πια των πολιτικών τους αρχηγών οι σημερινοί ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης δεν έχουν αντιληφθεί ότι υποστηρίζουν τα συμφέροντα των καταπιεστών τους! Δυστυχώς!


Φίλε αναγνώστη, αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά να αντιληφθείς πώς οι μηχανισμοί του Συστήματος επεμβαίνουν επάνω σου και σε αλλοτριώνουν διάβασε ένα εκτενέστερο άρθρο που δημοσιεύτηκε σαν Παράρτημα στο βιβλίο μου «Χαλκεύοντας την Ιστορία» στο πιο κάτω blog:


Οι μάσκες έπεσαν αν και για πολλούς τα διαδραματιζόμενα αυτές τις μέρες εύκολα μπορούσαν να προβλεφτούν. Όμως ήταν αδύνατο να προβλεφτεί το μέγεθος της υποτέλειας αυτού του λαού που με τον παραμικρό εκβιασμό είναι έτοιμος να ενδώσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει και πρώτα πρώτα την αξιοπρέπειά του!
Στην χώρα της δημοκρατίας την θέση του διαλόγου την πήραν τα εκβιαστικά διλήμματα, το ατομικό συμφέρον και κυρίως τα μικροκομματικά συμφέροντα. Μπροστά στον εκβιασμό της καλοπέρασης ο Ελληναράς είναι έτοιμος να ταυτιστεί με τους δυνάστες του και η παρούσα βδομάδα είναι το παράδειγμα που στηρίζει την άποψη αυτή.

Δεν γίνεται όμως να πιάσεις ψάρια χωρίς να βρέξεις τον κώλο σου. Έπρεπε να είσαι έτοιμος να υποστείς τους εκβιασμούς από αυτούς που υποτίθεται τα έβαλες. Δεν το ήξερες ότι αυτοί θα αντισταθούν με εκβιασμούς, συκοφαντίες και βρόμικο πόλεμο προπαγάνδας; Αναφέρομαι στο κλείσιμο των τραπεζών όπου απρόβλεπτα ο Έλληνας εκτέθηκε στην ένδεια του Συστήματος και κυρίως στην βιολογική του ανάγκη να τραφεί. Όμως ποιος τον έσπρωξε εκεί; Οι τράπεζες έκλεισαν, ακούτε ακούτε, όσο το… «πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών» βρισκόταν σε ισχύ! Δεν έκλεισαν από τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης που επιχειρούσε η κυβέρνηση, αλλά από το ίδιο τραπεζικό σύστημα που ελέγχει το Σύστημα, η δεξιά και το κομματικό συμφέρον.

Τις τράπεζες τις έκλεισαν εκείνοι που σε αναγκάζουν να συναινέσεις με τους δυνάστες σου. Πού ακούστηκε να συμφωνεί ο δήμιος με το θύμα… Όταν οι Δανειστές, δυνάστες και εκβιαστές, συμφωνούν με το ΝΑΙ, εσύ αν θέλεις να αντισταθείς λες ΟΧΙ! Έτσι δεν είναι; Το δημοψήφισμα το κάνει η κυβέρνηση, όχι η αντιπολίτευση. Συνεπώς η κυβέρνηση ορίζει το ερώτημα. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού! Τι σημαίνει Ναι στο Ευρώ, Όχι στην δραχμή; Αυτό δεν είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας; Αυτός είναι ο δημοκρατικός διάλογος στο τέλμα της διαπραγμάτευσης για μια βιώσιμη λύση του χρέους, του χρέους που δημιούργησαν οι ντόπιοι λακέδες και τα συμφέροντα του Κεφαλαίου;


Έπρεπε να ντρέπεσαι Ελληναρά που δέχεσαι να συμφωνήσεις στη λογική «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» με εκείνους που σε έφεραν σε αυτήν την θέση! ΑΙΣΧΟΣ και πάλι ΑΙΣΧΟΣ. Η ιστορία θα γράψει άλλο ένα λάθος στους χειρισμούς όπου ο Ελληνικός λαός αναζητεί να βρει μια λύση, μια βιώσιμη λύση για το μέλλον, το μέλλον των παιδιών του και κυρίως στην προοπτική, επιτέλους, να πάψει αυτός ο διχασμός που μας κρατά χωρισμένους από τα πραγματικά μας συμφέροντα. Τούτες τις στιγμές που έχουμε ανάγκη ο ένας από τον άλλο και ενάντια σε κείνους που μας καταδυναστεύουν, οι γνωστοί κύκλοι του διχασμού πήραν τα ινία! Άλλη μια φορά οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά για το κομματικό συμφέρον!
ΝΤΡΟΠΗ!

Όσο για τους «επαναστάτες του γλυκού νερού» η ιστορία θα γράψει και γι αυτούς!
Τα μικροκομματικά συμφέροντα πάντα τορπιλίζουν αποφάσεις που αντί να ενώνουν το λαό τον διχάζουν και όταν θα ζητούμε συναίνεση, η αναμνήσεις αυτών των λαθών, θα συνεχίζουν να μας χωρίζουν!

Το πιο δυνατό επιχείρημα για το ΟΧΙ είναι να αναλογιστείς γιατί συμφωνούν με το ΝΑΙ οι δανειστές σου!



4 σχόλια:

Lazostat είπε...

Φιλε γενικα συμπαθουσα το μπλογκ σου περι αθεϊας μεχρι που ειδα δυο πραγματακια, τα οποια με εβαλαν σε περαιτερω σκεψεις :

Πρωτον, τα βιβλια που γραφεις. Μηπως ολο αυτο το θεμα γινεται για να πουλας περισσοτερο; Τα βιβλια αυτα εχουν πηγες και βιβλιογραφια ή ειναι ολα απο το μυαλο σου; Εισαι στα αληθεια αθεος ή η αθεϊα ειναι το εισοδημα σου;

Δευτερον, οταν σε ειδα να ασχολεισαι με την πολιτικη. Προφανως και δε το κατεχεις. Θα ηταν καλυτερα να περιοριστεις στο blog περι αθεϊας.. Οταν ελεγες τοτε οτι η μονη λυση ειναι το ΟΧΙ. Πραγματικο ΟΧΙ θα πει ενας ηγετης, και οχι ο φιλης (ενα βοδι 300 κιλα), ο λαφαζανης και οι ηλιθιοι νεοελληνες που τη νυχτα του αποτελεσματος του δημοψηφισματος βγηκαν στη βουλη με ελληνικες σημαιες ( τις οποιες ξεχασαν να φερουν τις επομενες ημερες.. ) και φωναζαν ρυθμικα το ονομα της ζωϊτσας. Αναρωτιεμαι αν ακομα καταλαβαν τι ακριβως ειχαν ψηφισει εκεινη την ημερα.

Προφανως η πιο σωστη λυση ηταν και παντοτε θα ειναι η αποχη. Η ερωτηση με αλλα λογια ηταν : Θελεις να σε σφαξουμε με μαχαιρι; Ναι που δηλωνει το προφανες.. Οχι, που δηλωνει οτι δεν θελω να σφαχθω με μαχαιρι. Αλλα το θεμα ειναι οτι θα σφαχθω, αλλα με διαφορετικο εργαλειο. Οποτε Ναι ισον Οχι.

Δε πηγα να ψηφισω στο δημοψηφισμα και απο εδω και περα δε θα πηγαινω ουτε στις εκλογες. Δε με εκφραζει η Δημοκρατια ΤΟΥΣ. Καθε χρονο τα ποσοστα της αποχης ανεβαινουν. Αργα αλλα σταθερα. Εχει φτασει μεχρι το 36,5%. Ζω για εκεινη τη στιγμη που θα εχει παει στο 50%. Εκει θα γελασουμε..

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Lazostat. Αν και εμπρηστικό το σχόλιό σου είμαι αναγκασμένος να απαντήσω και μάλιστα φιλικότατα και χωρίς το ύφος που χρησιμοποιείς.
Στα βιβλία η γνώμη του συγγραφέα είναι αναπόφευκτη όσο και να προσπαθεί να εκφράσει αντικειμενικά την ουδετερότητα στηριγμένος στις πηγές. Άλλωστε αυτό κάνω με όσο δυνατόν περισσότερη συνέπεια. Γι αυτό και οι σημειώσεις στο τέλος του βιβλίου είναι 70 σελίδες με μικρά γράμματα και η βιβλιογραφία 8 ολόκληρες σελίδες. Τι διαφήμιση να κάνει κανείς μέσα από blog που δεν διαβάζει κανείς… όλοι ασχολούνται με τις τρίχες του fb. Τα δικαιώματα ο εκδοτικός οίκος τα έχει και τα ποσοστά μου είναι ανάξια λόγου. Αν ήξερες από εκδόσεις στην ελληνική πραγματικότητα δεν θα τα έλεγες αυτά.
Τέλος ούτε κριτική δεν μπορείς να κάνεις χωρίς να διαβάσεις το βιβλίο.
Όσο για την πολιτική, άσε να έχω την γνώμη μου, όπως επιτρέπω στον καθένα να έχει την δική του, ακόμα και όταν είναι δεξιάς απόκλισης, όπως της δικής σου. Ελπίζω να είσαι μεγάλης ηλικίας γιατί είναι λυπηρό, νέος, να έχεις τέτοιες παλιοκαιρίτικες απόψεις! Όσο για την τάση αποχής κι αυτό δεν σε τιμά. Πολύ αφελές και παιδιάστικη νοοτροπία να στρουθοκαμηλίζεις!

georgios stavroulakis είπε...

Καλησπέρα σας Κ Απόστολε. Εγώ αντίθετα από τον προηγούμενο θα σας πω ότι , μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι με τις απόψεις μας , μου επιτρέπεις φαντάζομαι να τις θεωρώ και δικές μου , ή να τις ενστερνιζόταν πολλοί περισσότεροι , πιστεύω ότι θα άλλαζε η ζωή μας προς το καλύτερο . Σας παρακολουθώ πολλά χρόνια τώρα και στην αθεία που είναι αρετή και ξανά και ξαναδιαβάζω τις αναρτύσεις σας . Πιστευω( χα χα τι λέξη ! ) ότι οι απόψεις του Κώστα Λάμπου που γράφει και αναφέρει ότι μόνο η Άμμεςη Δημοκρατία - Αταξική κοινωνία με κατάργηση της ιδιοκτησίας , σας βρίσκει και εσάς σύμφωνο , ότι θα λύσει τα προβλήματα που συσωρεύει διεθνώς ο καπιταλισμός και ο κάθε - ισμός

Άθεος είπε...

Μια χαρά τα λες Γιώργο. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όμως, καλό είναι να βλέπουμε και την αντίθετη άποψη, ακόμα και όταν δεν έχουν να πουν τίποτα. Για να λέμε την αλήθεια, ποτέ δεν λένε κάτι. Ούτε ένα επιχείρημα, ενώ από μας ζητούν αποδείξεις. Στο βαθμό όμως που αυτές μπορούν να εξαχθούν, τις δίνουμε πάντα!

Πίνακας Ανακοινώσεων

Για φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των θρησκειών ή άλλων δεισιδαιμονιών αλλοτριώνοντας τον άνθρωπο διαβάστε
«Η Αθεΐα είναι Αρετή»


Οι Επικούρειοι φίλοι ας μην αμελούν μια επίσκεψη στο blog που έγινε προς τιμή του μεγάλου μας φιλόσοφου.

Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιστημονική Φαντασία

Ιστορία Φιλοσοφίας

Ιστορία Φιλοσοφίας
Οι Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχα'ιας Ελλάδας σελ. 320 Εκδόσεις Ενάλιος

Θρησκειολογία

Θρησκειολογία
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 608 Εκδόσεις Ενάλιος

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (μυθιστόρημα 348 σελίδες)